Huis krijgt 87 m² sociale ruimte met industriële stijl

 Huis krijgt 87 m² sociale ruimte met industriële stijl

Brandon Miller

  Het ontwerp van dit huis kwam voort uit de wens van de bewoners om een moderne, geïntegreerde en verlichte woning te hebben. "Ik heb 30 jaar gewerkt om de keuken van mijn dromen te kunnen hebben", dit was het verzoek van de klant aan het bureau Architectuur Tulli die de renovatie van 87 m² ondertekent.

  Na jaren in een huis in de vertrouwde wijk Tingui in Curitiba te hebben gewoond, wilde de familie een perfecte ruimte om bezoekers te ontvangen. Keuken De eetkamer en gourmetruimte werden geïntegreerd in een lay-out die een hotellobby waardig is.

  Om identiteit te geven aan de geïntegreerde omgeving was de materiaalkeuze van het kantoor gedurfd: verbrand cement en hout zijn de hoofdrolspelers in de bekleding en het meubilair en vormen een industriële sfeer.

  Zie ook

  • Modern en geraffineerd ontwerp van keuken geïntegreerd met gourmetruimte
  • Industrieel, retro of romantisch: welke stijl past het beste bij jou?

  De sociale ruimte kreeg een pergola De toegangsdeur is gecamoufleerd in het houten paneel en brengt lineariteit en eenheid in de woonkamerwand. Het witte granieten eiland omringt ook de pilaar en heeft een verborgen uitlaattoren en een natte rail om de keukenlogistiek te optimaliseren. Aan de andere kant van het eiland is een ruimte voor snelle maaltijden gecreëerd met vier charmante houten krukjes.

  Zie ook: Huis krijgt eigentijdse uitbreiding met terracotta details

  Voor de eetkamer, die links van het eiland ligt, werd een tafel met een afgeschuind melkwit glazen blad ontworpen en gebouwd, waar acht stoelen harmonieus zijn gerangschikt. Op een prominente plaats werd de servieskast gebouwd met onderaan een wijnkelder. De speciale charme ligt in de zijverlichting met verticale LED's die in een cascade-effect zijn gerangschikt.

  Zie ook: Blauwe keuken: hoe combineer je de tint met meubels en kasten?

  De uitbreiding van de ruimte maakte plaats voor een nieuwe houtoven naast de barbecuegrill, die - op zijn beurt - een verandering van tegels kreeg die overeenkwam met de rand van de granieten barbecuegrill. De vloer werd vervangen door porseleinen tegels in een grijstint die teruggrijpt naar verbrand cement, als aanvulling op de materialiteit van het huis, die beantwoordt aan de consistentie van de industriële stijl.

  De verlichting hielp bij het samenstellen van de industriële omgeving met de zwarte geëlektrificeerde rails en combineerde met andere elementen, waaronder de pergola. Het resultaat was een project dat het budget respecteerde en voldeed aan de verwachtingen van de klant en dat moderniteit, verfijning en integratie bracht in de sociale ruimte van de familie.

  Privé: 15 kinderkamers met een huisdierenthema
 • Omgeving 22 ideeën voor het inrichten van kleine balkons
 • Minimalistische slaapkameromgevingen: schoonheid zit in de details
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.