Doe het zelf: kommen met kokosnootschalen

 Doe het zelf: kommen met kokosnootschalen

Brandon Miller

  Als je van DIY-tutorials en bewust consumeren houdt, dan is dit artikel speciaal voor jou. Je kunt gedroogde kokosschalen gebruiken om een mooie kom te maken, of zelfs een glas om in je handtas te dragen!

  Om een schaal van kokosnootschalen te maken, heb je een paar dingen nodig:

  1 gedroogde kokosnoot

  1 Schuurzaag

  1 Borstel

  1 Kokosolie

  Om de schaal klaar te maken voor gebruik, is het nog eenvoudiger. Verwijder al het water uit de kokosnoot (en drink het op!). Maak de buitenkant schoon en verwijder alle pluisjes met behulp van een mes of schaar. Als alle pluisjes verwijderd zijn, schuur je het hele uiteinde om de kokosnoot glad te maken.

  Markeer precies het midden van de kokosnoot - voor twee kommen van dezelfde grootte - of de door jou gekozen plek voor een grotere en een kleinere kom. Gebruik een zaag om het voedsel precies uit te snijden (en doe het rustig aan! De snede moet zo precies mogelijk zijn).

  Verwijder met een mes of een kokosnootschraper al het witte gedeelte van de binnenkant van de kokosnoot. Maak met behulp van schuurpapier de binnenkant en de randen van de schil glad. Als de schaal heel glad is, zie je de natuurlijke vezels.

  Gebruik een vochtige doek om stof te verwijderen dat veroorzaakt is door het schuren. Om de kom te verzegelen, strijk je drie keer kokosolie over de hele kom, drie dagen lang. Als je van plan bent om de kom als beker te gebruiken, maak dan gaatjes in de zijkanten en bind er een touwtje aan, zodat je hem gemakkelijker kunt dragen.

  Voilá Een nieuw product, natuurlijk, veganistisch en door jou gemaakt kan nu debuteren in je keuken!

  Plastic-Vrije Juli: wat houdt de beweging in?
 • Doe het zelf juli plasticvrij: alternatieven voor conventionele tandpasta
 • Doe het zelf Maak het zelf: zelfgemaakt wasmiddel zonder plastic verpakking
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.