Soft Melody is Coral's kleur van het jaar voor 2022

 Soft Melody is Coral's kleur van het jaar voor 2022

Brandon Miller

  Wie kijkt er graag naar de kleuren van het jaar Wij hier bij Redactie We zijn er dol op! Gisteren (15) was de Koraal heeft zojuist zijn kleur voor 2022: Zachte melodie a lichtblauwe tint De inspiratie was de onmetelijkheid van de lucht en ook het idee om een vleugje natuur in het interieur te brengen na zulke moeilijke jaren.

  "De gevolgen van de pandemie hebben alle aspecten van ons leven in de schijnwerpers gezet: sociaal, economisch en ecologisch, en ons opnieuw doen evalueren wat echt belangrijk is, d.w.z. familie, vrienden, ons huis, de wereld om ons heen. Na een tijd van isolement willen we onszelf terugvinden, in de natuur of in de open ruimte, met een nieuwe manier om de wereld waar te nemen en opnieuw te beginnen.

  Onze kleur van het jaar is een lichte en verkwikkende tint die past bij deze nieuwe manier van leven," zegt Heleen Van Gent, creatief directeur van het Global Aesthetics Centre in Amsterdam. AkzoNobel in Amsterdam, het hart van het trend- en kleuranalyseonderzoek dat al 19 jaar wordt uitgevoerd door de Nederlandse multinational in verven en coatings.

  Het proces van het kiezen van de kleur van het jaar is behoorlijk complex. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe paletten geschikt zijn voor de toekomst, heeft de AkzoNobel doet jaarlijks uitgebreid onderzoek naar wereldwijde trends.

  Een groep gerenommeerde specialisten op het gebied van design, kunst, architectuur en decoratie deelt hun indrukken met het bedrijf in relatie tot sociale, culturele en gedragsaspecten van vandaag om te komen tot de Kleur van het Jaar en in de vier paletten die erbij horen, altijd in harmonie met het centrale thema.

  Het kleurenpalet voor 2022

  Op basis van Zachte melodie de kleurselectie voor 2022 varieert van zachte neutrale tinten tot lichte, vrolijke en levendige tinten waardoor consumenten veel ruimte hebben om hun ruimtes in te richten zoals zij dat willen.

  Het is onderverdeeld in vier gemakkelijk te gebruiken paletten, die rechtstreeks verband houden met de inzichten uit de trendvoorspellingen die in ColourFutures zijn bestudeerd: Kleuren voor een veelzijdig en vrolijk huis, Kleuren voor een licht en natuurlijk huis, Kleuren voor een delicaat en liefdevol huis, Kleuren voor een luchtig en helder huis.

  "Het gevoel van het moment is universeel: na een periode van isolatie willen we meer buiten zijn, de onmetelijkheid van de lucht. We willen ons herboren voelen, naar buiten kijken en geïnspireerd worden met nieuwe ideeën, van een betere toekomst, met meer vreugdevolle momenten.

  Als een weerspiegeling hiervan zijn dit jaar levendige kleuren en lichte tinten weer in opkomst, misschien als een weergave van onze behoefte aan positiviteit en vernieuwing. De 37 kleuren die zijn geselecteerd in het ColourFutures 2022 palet geven mensen de ondersteuning die ze nodig hebben om de huidige tinten te kiezen die het beste bij hen passen," zegt Juliana Zaponi, AkzoNobel's Marketing Communication and Colour Manager voorZuid-Amerika.

  Zie ook

  • Half Light is geïnspireerd door de zonsondergang en is Suvinil's kleur van het jaar.
  • Coral onthult zijn kleur van het jaar voor 2021

  Trend #1: Opnieuw uitgevonden huis

  Klein of groot, in de stad of op het platteland, in de afgelopen maanden moesten huizen over de hele wereld comfortabeler worden dan ooit tevoren omdat onze eisen zijn toegenomen. Leven in isolatie heeft ons doen heroverwegen wat we echt nodig hebben van het huis van de toekomst. Voor velen is het thuiskantoor is een blijvertje, net als de trend naar een multifunctioneel en flexibel huis.

  Kleuren voor een veelzijdig en vrolijk huis: Veelkleurig en vrolijk, dit lichte en heldere palet is perfect om het huis opnieuw uit te vinden en af te bakenen multifunctionele ruimtes Met kleuren die elkaar aanvullen, maken ze de ruimte zowel leuk als functioneel.

  Vol persoonlijkheid zijn de tinten van dit palet perfect voor kleurblokkering Onder de stimulerende gele, roze en groene tinten bevinden zich Pantanal Land, Sweet Almond, Puccini Rose, Pale Clover, Crème Brulée, Andean Blue en Earth of Fire, maar ook het neutrale Infinite Glacier.

  Trend #2: Behoefte aan natuur

  Terwijl isolatie onze fundamentele behoefte heeft aangetoond om buiten te zijn, in contact met frisse lucht en groene landschappen (we hebben de wereldwijde beweging gezien van mensen die grote steden verlaten voor het platteland), heeft het ons ook aan het denken gezet over hoe we de natuur kunnen integreren in stedelijke centra en hoe we ons leven duurzamer en gezonder kunnen maken.

  Kleuren voor een licht en natuurlijk huis: Frisse groenen en blauwen, aardse bruintinten. Deze tinten verbinden ons met de natuur en helpen ons de positieve effecten ervan te voelen. Een plafond dat is geschilderd met Soft Melody integreert zich soepel in dit palet en geeft de ruimte een oppepper met de frisheid van de natuur.

  De kleuren passen ook goed bij houten en rotan meubelen: Winter Square, Artichoke Leaf, Intense Khaki, Spring Morning, Phoenix Blue, Winter Silence, Serene Dive, Gravel Mine en Horizon.

  Trend #3: De kracht van de verbeelding

  We hebben de positieve effecten gezien van creativiteit in actie in de afgelopen maanden, met mensen die zingen op balkons, kunst delen op sociale media en samen online muziek maken - samenwerkende en opwindende ervaringen die ons helpen troost, inspiratie en solidariteit te vinden in ontberingen.

  Ons huis is de perfecte plek om creativiteit te stimuleren. En omdat werken op afstand voor velen een blijvertje lijkt te worden, hebben we luchtige, ontspannende plekken nodig die ons helpen te ontsnappen aan het alledaagse, creatief te zijn en te dromen.

  Zie ook: Gevels: hoe je een praktisch, veilig en opvallend project krijgt

  Kleuren voor een delicaat en affectief huis: Roze, rood en licht oranje kunnen elke ruimte veranderen in een ontspannend toevluchtsoord. Subtiel en inspirerend helpen ze ons onze batterijen weer op te laden en te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. In combinatie met Soft Melody brengen ze lichtheid en daglicht in huis en verwarmen ze een moderne, minimalistische ruimte.

  Deze kleuren zien er zelfs goed uit op een compacte keuken. De kleuren die dit comfort brengen zijn onder andere: Fencing, Wet Sand, Violet Orchard, Santa Rosa, Desert Landscape, Passionate Poem, Tuscan Corner, Misty Grey en Secret Portal.

  Zie ook: 32 man caves: ruimtes voor mannelijk vermaak

  Trend #4: Nieuwe verhalen

  Nu de online wereld steeds meer aanwezig is, is het gemakkelijk om ons te beperken tot wat we leuk vinden. Tegelijkertijd worden we echter aangemoedigd om verder te kijken dan onze eigen bubbel, om onze maskers af te zetten en ons open te stellen voor nieuwe stemmen en ideeën. In deze context is ons huis een springplank naar een meer inclusief leven dat openstaat voor nieuwe mogelijkheden.

  Kleuren voor een luchtig en licht huis: Wit en licht neutrale tinten creëren een open en eenvoudige achtergrond die alle bestaande meubels verwelkomt. Deze mix harmonieert met eenvoudige natuurlijke accessoires van hout, keramiek en linnen.

  Fris en licht, het palet biedt eindeloze mogelijkheden. In combinatie met Melodia Suave maken de kleuren de kamer luchtiger en zijn ze ook een optie voor de kinderkamer en voor diegenen die een neutrale omgeving willen, maar die de eentonigheid doorbreken. Het zijn: Golf Club, Veil, Carved Stone, Virtual Reality, Crystal Magnolia, High Stone, French Fountain, Grey Cotton en Teddy Bear.

  Samsung lanceert koelkast met ingebouwde waterkan!
 • Nieuws Petra Belas Artes opent haar deuren voor het geluk van filmliefhebbers!
 • Nieuws Leer het historische centrum van São Paulo kennen met deze geïllustreerde gids!
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.