Sportvelden: hoe ze te bouwen

 Sportvelden: hoe ze te bouwen

Brandon Miller

  Als je achtertuin ruimte heeft, denk er dan eens over na. Voor eenvoudige spelletjes is een baan van 15 x 4 m genoeg.minder dan dat: 10 x 6,4 m. De keuzes hangen natuurlijk af van de sport die je van plan bent te spelen. Hieronder staan enkele richtlijnen.

  Perceel

  Als de grond moet worden versneden, moet deze goed worden verdicht met een kleine wals, terwijl bij het opvullen zwaardere machines moeten worden gebruikt, zoals een bulldozer. Als het opvullen niet goed gebeurt, zult u in de toekomst scheuren en rimpels in de vloer van de baan vinden.

  Vocht en waterdichtheid

  Deskundigen op het gebied van waterdichting en drainage moeten worden geraadpleegd. Zij zullen ervoor zorgen dat er geen infiltratie plaatsvindt en dat er geen plassen worden gevormd na regenval. Met uitzondering van de gravelbaan, die al zelfdrainerend is, hebben de andere banen een ondoordringbare vloer. Hiervoor moet het oppervlak van de baan aan alle kanten 1 cm helling hebben, zodat het water sneller wordt afgevoerd.Voor percelen die in dalen of lage gebieden liggen, is het het beste om een greppel van 30 cm breed en 1 m diep rond het blok te maken, op een afstand van 50 cm. Deze greppel heeft de functie om regenwater op te vangen. De greppel moet worden bekleed met cementmortel en zand en op de bodem moet een halfdrainagegoot van 15 tot 30 cm breed worden ingebed,afhankelijk van de helling van het gebied, en afvoer naar het rioolnetwerk.

  Dekking en verlichting

  Open sportvelden moeten langs een noord-zuidas liggen om te voorkomen dat het zonlicht de spelers verblindt. De juiste kunstverlichting varieert afhankelijk van het gebied. Voor de exacte berekening, die wordt uitgevoerd met behulp van een apparaat dat fotometer wordt genoemd, is de aanwezigheid van een specialist vereist. Een eenvoudig project voor een multisportterrein vereist 8 armaturen op vier palen, geplaatst op deDe lampen zijn hogedrukkwiklampen met een vermogen van 400 W. Voor tenniswedstrijden stijgt het aantal armaturen tot 16 - vier op elke mast.

  Hekwerk

  Als de tennisbaan heel dicht bij uw huis of buren ligt, zijn omheiningen onontbeerlijk. Net als de muren mogen ze nooit minder dan 2 meter van de baan staan. De vorm en afmetingen zijn afhankelijk van de sporten die in de buurt worden beoefend. Voor tennis moet de omheining aan de achterkant 4 meter hoog zijn; aan de zijkanten is 1 meter voldoende. Voor multisportterreinen moet de omheining de hele baan omringen en 4 meter lang zijn.hoogte.

  Voor elke sport is er een ander type oppervlak

  Een baan die geschikt is voor de gespeelde sport verhoogt de prestaties van de spelers en vermindert slijtage aan ballen en schoenen. De textuur van de afwerking heeft ook invloed op het verloop van de wedstrijd: als de ondergrond ruw is, pikt de bal langzaam op; als hij glad is, pikt hij snel op. Om deze redenen heeft elke sport een geschikt oppervlak. Om je te helpen de beste keuze te maken, presenteren we in deze galerijde verschillende soorten rechtbanken en hun belangrijkste kenmerken:

  Wie maakt het

  SF Quadras Esportivas São Paulo - SP Informatie: (11) 3078-2766

  Playpiso Barueri - SP-informatie: (11) 4133-8800

  Lisondas Verschillende Staten Informatie São Paulo: (11) 4196 - 4422 0800 7721113 - andere locaties

  Zie ook: Kan ik de keukentegels bedekken met plamuur en verf?

  Soly Sport São Paulo Informatie: (11) 3826-2379/ 3661-2082

  Tennis Service Rio de Janeiro - RJ Informatie: (21) 3322-6366

  Scrock Curitiba - PR Informatie: (41) 3338-2994

  Zie ook: Kun je van een barbecue een open haard maken?

  Square Construções Salavador - BA Informatie: (71) 3248-3275/ 3491-0638

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.