Stap voor stap ovens en kookplaten schoonmaken

 Stap voor stap ovens en kookplaten schoonmaken

Brandon Miller

  Het fornuis en de oven schoonmaken is een noodzakelijke en niet altijd leuke realiteit voor wie thuis kookt. Contact met voedsel, en vooral met vet, maakt dagelijks onderhoud noodzakelijk zodat de apparaten niet beschadigd raken.

  Om de routine te vereenvoudigen en een lange levensduur van de apparaten te garanderen, kun je een stap-voor-stap handleiding voor het reinigen van ovens en kookplaten bekijken, gemaakt door Mueller.

  Zie ook: Ontmoet 3 architecten die zich inzetten voor bio-architectuur

  Reinigingsfrequentie

  In het ideale geval moeten ovens en kookplaten worden gereinigd altijd na gebruik Op deze manier wordt vuil veel gemakkelijker verwijderd.

  Maar voor wie een drukke routine heeft en geen tijd heeft om ze zo vaak schoon te maken, is de aanbeveling om de apparaten twee tot drie keer per week grondig te reinigen door alle onderdelen te verwijderen en te wassen.

  Geschikte producten

  Wat betreft de meest geschikte producten voor dit soort reiniging, wordt aanbevolen om het volgende te gebruiken neutraal wasmiddel en ontvetters voor ovens en fornuizen Een alternatief is ook om recepten voor thuis bereid met witte azijn en zuiveringszout.

  "De combinatie van deze twee items is erg populair en heeft een krachtig effect voor het reinigen van verschillende voorwerpen zonder risico's voor de gebruiker en het apparaat," zegt Samuel Girardi, coördinator productontwikkeling bij Mueller.

  Het dagelijks leven gemakkelijker maken

  Een andere waardevolle tip, die het dagelijks leven een stuk eenvoudiger maakt, is om morsen te voorkomen door pannen die op het fornuis of de oven staan af te dekken. bekleden van de vormen en bakplaten die tijdens de bereiding in de oven staan.

  Het is ook de moeite waard om in de gaten te houden wanneer er een beetje olie of saus uitvalt, onmiddellijk schoonmaken het oppervlak met een papieren handdoekje - een praktische maatregel die het makkelijker schoon te houden maakt.

  De richtlijnen gelden ook voor het reinigen van de ovens, maar het is belangrijk om te benadrukken dat de apparaat is koud om veiligheidsredenen.

  Stap voor stap de oven en kookplaat schoonmaken

  Het geheim van goed schoonmaken en onderhouden van je fornuis en oven zit hem in het volgen van de juiste technieken. Voordat je begint met schoonmaken, controleer of je fornuis koud is - als het heet is, wacht dan tot het is afgekoeld om te starten.

  De tijd van de taak optimaliseren, kleine delen en die verwijderd kunnen worden, zoals roosters, mondstukken en plateaus, moet eerst worden gewassen Als de onderdelen erg vuil of vettig zijn, is het nog steeds mogelijk dat ze weken op heet water met een eenvoudig te bereiden zelfgemaakte oplossing die bicarbonaat en azijn om alle vet en onzuiverheden te verwijderen.

  Leer hoe je rook van de barbecue verwijdert
 • My Home Leer hoe je nare geurtjes uit beddengoed verwijdert en voorkomt
 • Mijn huis Hoe je je toiletpot altijd schoon houdt
 • Hoe maak je fornuizen met roestvrijstalen tafel schoon?

  Omdat je weet dat het schoonmaken van een fornuis met roestvrijstalen tafel enige specifieke zorg vereist, zodat de hygiënefase het oppervlak niet in gevaar brengt met mogelijke vlekken, roest of vergeling, is het noodzakelijk om producten te gebruiken die geschikt zijn voor het materiaal.

  In deze gevallen is de indicatie spuit het product over het gehele oppervlak en wrijf het zachtjes in met zachte spons of doek Er is ook de mogelijkheid om een neutraal reinigingsmiddel en wateroplossing Gebruik geen staalwol, dat zal krassen maken en het materiaal beschadigen.

  Laat het gebied na het schoonmaken op natuurlijke wijze drogen. Het is ook belangrijk om pluisvrije doeken te gebruiken om te voorkomen dat het vuil moet worden verwijderd en als het vuil blijft aanhouden, moet het proces worden herhaald.

  Zie ook: De 10 mooiste tuinfoto's ter wereld gemaakt in 2015

  Denk er daarnaast altijd aan om gebruik geen staalwol Andere waardevolle tips zijn: gebruik geen schuurmiddelen tijdens het schoonmaken voor een betere conservering van je fornuis en bedek het roestvrijstalen fornuis niet met aluminiumfolie, dit maakt meestal vlekken op het oppervlak," raadt Samuel aan.

  Hoe kookplaten met glazen tafel schoonmaken

  Voor een praktische reiniging hebben de glazen oppervlakken van het fornuis de neiging om vuil te worden door de concentratie vet op de plaats en verdienen daarom speciale aandacht. Het is dus belangrijk om een specifiek product te gebruiken, dat gemakkelijk te vinden is in supermarkten zoals ruitenreiniger met behulp van een pluisvrije doek.

  De oven schoonmaken

  Wanneer de oven vaak wordt gebruikt, komt het vaak voor dat er vet en voedsel op terecht komt. Naast het feit dat dit onhygiënisch is, kan de ophoping van aangebrand voedsel tijdens het gebruik voor onaangename geuren en zelfs rook zorgen. Voor het schoonmaken is het dan ook het meest aan te raden om specifieke producten te gebruiken, bekend als 'ovenreiniger'.

  Deze producten hebben ingrediënten die alle soorten vet en vuil helpen verwijderen, waardoor het apparaat veilig en zeer efficiënt wordt gereinigd en beschermd. Voor wie praktisch wil zijn, is het spraymodel de beste optie.

  Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de samenstelling van het product. Kies altijd voor 'ovenreiniger' zonder bijtende soda in de samenstelling. Dit sterk oxiderende product kan oppervlakken beschadigen en is bovendien schadelijk voor het milieu.

  Hoe secondelijm gebruiken in 5 knutseltechnieken
 • Mijn huis Kan ik natuurlijke bloemen gebruiken in de badkamer?
 • My Home Veel kleren, weinig ruimte! Hoe ruim je in 4 stappen je kledingkast op?
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.