10 tuinhuisjes voor werk, hobby of recreatie

 10 tuinhuisjes voor werk, hobby of recreatie

Brandon Miller

  Met de pandemie is het hebben van een plek buitenshuis om de buitenlucht in te ademen een wens geworden van veel mensen. Ieder met zijn eigen eisen, een hut bouwen in de tuin om te werken, schrijven, kunst maken, spelen, mediteren of gewoon ontspannen en dichter bij de natuur te zijn klinkt als een luxe en een consumptiedroom.

  Om deze reden zijn overal ter wereld studio's of tuinhuisjes geëxplodeerd, kleine bouwwerken die werden geïnstalleerd om te voorzien in een bepaalde activiteit die ruimte, privacy en een plek buiten het huis nodig had, ook al was het er heel dichtbij.

  Sommige projecten vallen op door hun eenvoud, natuurlijke materialen en ongecompliceerde architectuur, andere zijn meer technologisch, gedurfd en zelfs extravagant.

  1. tuinkantoor in Duitsland

  Dit tuinkantoor in Nedersaksen, gemaakt van baksteen door studio Wirth Architekten, doet dienst als parkeerplaats en als eetkamer.

  De gevel heeft ook grote eikenhouten deuren en perforaties in het rode metselwerk die het interieur op natuurlijke wijze ventileren en verlichten.

  2. schrijversatelier in Schotland

  WT Architecture creëerde deze kleine tuinstudio voor twee schrijvers buiten hun Victoriaanse huis in Edinburgh. De constructie heeft een lage bakstenen basis en een blootgesteld houten en stalen frame, ontworpen om visueel eenvoudig te zijn en een vervallen kas te echoën die eerder op de locatie stond.

  3. keramiekstudio in de VS

  Deze loods ligt verscholen tussen bomen en is toegankelijk via een houten brug. Ze wordt gebruikt als studio en expositieruimte voor keramiste Raina Lee. Lee en haar partner, architect Mark Watanabe, maakten deze loods op basis van een bestaand bouwwerk in haar achtertuin in Los Angeles.

  De keramische stukken worden tentoongesteld op planken gemaakt van hergebruikte transportkisten en takken van de omringende bomen.

  4. kunstenaarsatelier in england

  Deze kunstenaarsstudio was een van de twee paviljoens die architectenbureau Carmody Groarke creëerde in de tuin van een huis op het platteland van Sussex.

  De werkruimte beslaat de bakstenen muren van een vervallen 18e-eeuwse boerderij, die is uitgebreid met verweerde stalen panelen die grote ramen omlijsten en een buitenverblijf creëren.

  10 nieuwe materialen die de manier waarop we bouwen kunnen veranderen
 • Architectuur & bouw 4 renovatietrends die de nieuwe tijd weerspiegelen
 • Architectuur & Bouw 10 zwaartekracht tartende huizen op palen
 • 5. fotostudio in Japan

  Een houten frame ondersteunt plastic golfwanden in de open fotostudio die FT Architects in Japan heeft ontworpen.

  Het ongewoon gevormde dak is ontworpen om de open ruimte te maximaliseren en structurele elementen die het werk van de fotograaf zouden kunnen hinderen te minimaliseren.

  6. tuinkamer in Engeland

  De vorm en kleur van een artisjok waren enkele van de visuele invloeden in deze tuinkamer, die Studio Ben Allen bekleedde met groene tegels. Het interieur biedt ruimte om te werken, gasten te ontvangen of om als speelplek voor kinderen te dienen.

  De structuur is opgebouwd uit een bouwpakket van CNC-gesneden houten elementen en kan gemakkelijk worden gedemonteerd en elders weer worden opgebouwd als de eigenaars verhuizen.

  7. schrijfschuurtje, Oostenrijk

  Een lichte schrijfstudio bevindt zich op de bovenste verdieping van deze zwarte houten schuur, die de architecten van Franz&Sue hebben gemaakt door een buitenbadkamer uit 1930 in de buurt van Wenen aan te passen.

  De ruimte is toegankelijk via een koperen luik en heeft een glazen opening, gestoffeerde zitplaatsen en een slaapgedeelte. Het kan ook worden gebruikt als logeerkamer of recreatieruimte.

  8. ontspannende studio in Engeland

  Deze studio, met de toepasselijke naam Forest Pond House, hangt boven een waterlichaam dat verscholen ligt in de tuin van een familiehuis in Hampshire.

  De structuur heeft een gebogen multiplex romp met een glazen eindwand, die studio TDO integreerde om de bewoners onder te dompelen in de natuur en hen te helpen ontspannen en focussen.

  9. kunstatelier in Griekenland

  Een gebogen betonnen schaal omringt deze kunststudio in Schotland, ontworpen door A31Architecture voor een kunstenaar, in een gebied naast zijn huis.

  Het is toegankelijk via een houten deur in een glazen entree en heeft een ruim open interieur waar de eigenaar grote sculpturen kan bouwen. Zwevende trappen aan de ene kant leiden naar een tussenverdieping waar de kunstenaar zijn werken opslaat.

  10. kantoor aan huis in Spanje

  Dit houten kantoor in Madrid is een prototype van de Tini, een geprefabriceerde structuur die online kan worden besteld en achterop een vrachtwagen kan worden geleverd.

  Zie ook: Alocasia's planten en verzorgen

  Architectuurstudio Delavegacanolasso ontwikkelde het project dat werd gebouwd van gegalvaniseerd staal, OSB-platen en lokaal dennenhout. Om schade aan het terrein te voorkomen, bereikte de structuur de tuin met behulp van een kraan.

  *Via Dezeen

  Zie ook: 16 m² appartement combineert functionaliteit en goede locatie voor kosmopolitisch leven 10 verbazingwekkende treinstations van de 21e eeuw
 • Architectuur & bouw 4 trucs voor de juiste coatings in kleine flats
 • Architectuur & bouw 5 veelgemaakte fouten (die je kunt vermijden) bij renovaties
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.