12 gele bloemen die je tuin zullen opfleuren

 12 gele bloemen die je tuin zullen opfleuren

Brandon Miller

  Op tuin de gele bloemen Geel heeft ook een ontspannende eigenschap, omdat de tint je opwarmt. Of het nu een levendigere, meer levendige tint is of een meer uitlopende, ongeacht het type gele bloem Wat je ook kiest, het zal de stemming in je huis zeker verhogen! Bekijk 16 soorten hieronder:

  1. helenium

  Deze heldergele bananenbloem is geweldig voor bestuivers aantrekken De plant is een vaste plant en houdt van vochthoudende, goed doorlatende grond met veel zon.

  2. engelse roos

  Deze vrolijke Engelse heesterroos, gecreëerd door David Austin, heeft royale gele bloemen die lichter van kleur worden naarmate ze rijpen. Ze verspreidt ook een sterke, heerlijke citrusgeur. Rozen leren kweken is niet al te ingewikkeld. Plant deze roos in vruchtbare, humusrijke, goed gedraineerde grond in de volle zon. Ze kan ook in halfschaduw worden gekweekt, maar zal dan minder goed bloeien.

  3. pruimstraat

  Ook bekend als Thalictrum flavum subsp. glaucum Gele beemdruit is een hoge, elegante vaste plant met pluizige, zachtgele bloemen die midden in de zomer door bijen worden bezocht.

  Hij gedijt goed in vochthoudende grond in halfschaduw. Hij kan ook in de volle zon worden gekweekt, maar dan moet de grond vochtig blijven in de hitte van de zomer. Als hij groeit, kan het nodig zijn om hem te stutten op een open plek. Als hij uitgebloeid is, snoei hem dan terug.

  4. helianthus

  Zelfs wie geen fan is van geel, zal het moeilijk vinden om niet van deze vaste plant te houden, die kleine citroengele margrieten produceert.

  Plant deze soort in goed gedraineerde, humusrijke, neutrale tot alkalische grond in de volle zon. Op een onbeschutte plek kan het nodig zijn om ze te stutten. Na de bloei terugsnoeien en jaarlijks afdekken. Je kunt meer te weten komen over hoe je zonnebloemen kweekt in onze gids.

  5. daglelie

  De opvallende bloemen van Hemerocallis lilioasphodelus verschijnen twee maanden per jaar, maar de groene bladeren zijn meerjarig.

  Neem je beste snoeischaar en zwengel mee om deze soort netjes te houden en meer bloemen aan te moedigen; als elke stengel bloeit, snoei je hem terug. Plant in vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon.

  Rudbeckia triloba

  Deze bloem is een vaste plant die oorspronkelijk uit de Amerikaanse prairie komt en kleine gouden madeliefjes heeft met een zwart hart op vertakte stengels. Plant hem ergens met veel zon, in vochthoudende, goed doorlatende grond.

  7. helianthemum 'wisley primrose'.

  Deze prachtige plant is een kleine struik die crèmegele bloemen produceert. Het is een ideale plant voor siertuinen. Het is ook een goede kustplant omdat hij zoute wind verdraagt. Plant hem in vruchtbare, goed doorlatende, neutrale tot alkalische grond in de volle zon.

  Zie ook

  • 30 oranje bloemen om je hart te verwarmen
  • 12 witte bloemen voor wie iets elegants en klassieks wil
  • 3 soorten cosmosbloemen die je hart zullen veroveren

  8. achillea 'Credo

  Als je op zoek bent naar planten voor bestuivers, is dit een goede om aan je lijst toe te voegen. Hij gedijt het best in goed gedraineerde, humusrijke grond in de volle zon. Neem de eerste bloemen van deze vaste plant, maar laat de laatste bloei staan om in de herfst van de architecturale zaden te genieten.

  9. verbascum olympicum

  Dit is een geweldige droogtetolerante plant. Hij houdt van goed gedraineerde, neutrale tot alkalische grond in de volle zon. In feite is hij aantoonbaar het beste in arme grond, waardoor hij minder groot wordt en je hem niet hoeft te staken. Deze kortlevende vaste plant zaait zichzelf uit als hij niet gedood wordt.

  10. primula vulgaris

  Een tuin kan nooit genoeg primula's hebben. Ze fleuren de vroege lente op met hun lichtgele bloemen en leveren nectar voor bestuivers.

  Plant ze in vochthoudende, goed doorlatende grond in beschutte halfschaduw. Ze zullen na verloop van tijd in het gras of in de borders verwilderen en dit kan geholpen worden door ze na de bloei te verdelen en opnieuw te planten.

  Banaan bakbanaan

  De bloemblaadjes van deze plant zijn als heldere, botergele vlammen, bespat met oranje, boven weelderige bladeren. Bloeiend in de late zomer en vroege herfst, zijn ze een onfeilbare manier om een exotische sfeer in je tuin te creëren.

  In koude klimaten plant je ze in de vroege zomer, na het risico op vorst, en til je de wortelstokken op om ze in de winter te bewaren. Ze gedijen goed in vochthoudende, goed gedraineerde grond in volle, beschermde zon.

  12. crocosmia

  Deze schoonheid heeft takken met gele bloemen die naar buiten draaien. Splits deze planten om de paar jaar: clusters van de soort bemoeilijken de bloei. En wat grondsoorten betreft: hij houdt van een goed gedraineerde, humusrijke standplaats in de zon of halfschaduw.

  Zie ook: De BBB 23 home producten zijn mooier dan we ons voorstellen!

  13. kniphofia 'Nobilis

  Deze plant houdt van vochtvasthoudende, goed gedraineerde, neutrale tot zure grond en veel zon. Hij houdt vooral van verrijkte zandgrond en is tolerant voor onbeschutte plekken. Breng droge mulch aan in de herfst.

  Zie ook: Kerstslinger: 52 ideeën en stijlen om nu te kopiëren!

  Digitalis lutea

  Deze variëteit heeft slanke spitsen van kleine crèmegele bloemen en heldergroene bladeren. Digitalis grandiflora is een meer traditionele versie met grotere gele bloemen. Ze zijn het gelukkigst in alkalische grond in halfschaduw, maar verdragen de meeste situaties zolang de grond humusrijk en goed gedraineerd is.

  15. geum quellyon

  Deze betrouwbare vaste plant produceert heldergele bloemen op slanke stengels. Het is een bijen-aantrekkende plant. Plant deze variëteit in vochthoudende, goed doorlatende grond in de zon of halfschaduw. Knip dode, afgeknipte stengels terug om meer bloemen te stimuleren en rooi en verdeel ze om de paar jaar in de herfst.

  Echinacea purpurea

  Deze structurele plant heeft grote, geurende amberkleurige bloemen die vlinders aantrekken. Plant hem in diepe, humusrijke, goed doorlatende grond in de volle zon en mulch jaarlijks.

  *Via Tuinieren

  Weet je hoe je een boom plant?
 • Privétuinen en tuinen: Hoe Syrische hibiscus te planten en te verzorgen
 • Tuinen en groenten Hoe weet je of je je plant te veel of te weinig water geeft?
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.