Leer hoe je de beste plint voor elke kamer kiest

 Leer hoe je de beste plint voor elke kamer kiest

Brandon Miller

  Hij blijft onopgemerkt maar is altijd aanwezig, maar waarom? plinten op muren Het antwoord is eenvoudig: elke muur heeft een functionele afwerking en een esthetisch detail die bijdraagt aan het architectonisch ontwerp van het interieur.

  Voor Danielle Dantas, architect en Paula Passos' partner in het kantoor Dantas & Passos Arquitetura de plinten helpen bij het doel van camoufleren van mogelijke onvolkomenheden uit de voegen tussen muren en vloeren, evenals infiltraties en de ophoping van vuil te voorkomen.

  "De grondstof is erg belangrijk om de 'blauwe plekken' te voorkomen die kunnen ontstaan bij botsingen. Wie heeft er nog nooit een bezem in de hoek van de muur of zelfs een meubelstuk geraakt? Op deze manier combineert de plint het nuttige met het aangename wanneer hij beschermt en siert. We kunnen gebruikmaken van verschillende materialen, kleuren en prints", legt de professional uit.

  De professionals hebben een stap-voor-stap handleiding gemaakt voor het aanbrengen van de plint:

  Kies

  De keuze van de beste plint voor elk project kan variëren. Om dit te bepalen, bespreken de ervaren architecten de noodzaak om de soorten materialen op de markt te kennen. Naast de klassieke voorliefde voor het gebruik van hetzelfde materiaal als de vloer Andere consistente suggesties zijn PVC, polystyreen of MDF. "Dit zijn opties waar we graag mee werken en die we onze klanten aanraden," vertelt Paula Passos.

  Daarnaast zijn er materialen die oplossingen en stijlen bieden voor elke klant, van de klassieke tot zelfs de profielplinten met licht, die kunnen worden gebruikt om een omgeving op te laten vallen.

  Zie ook: Weet je hoe je je planten schoonmaakt? 6 tips om het juiste glas voor je badkamerdouche te kiezen
 • Architectuur en bouw Gebruiksvriendelijke materialen hebben deze 8 omgevingen gerenoveerd zonder de bank te breken
 • Architectuur en bouw Tips voor het gebruik van airconditioning op warme en regenachtige dagen
 • Juiste maat

  Er is geen juiste hoogte voor plinten! Maar afhankelijk van het ontwerp kunnen sommige plinten verfijnder en moderner worden, waarbij ook de ideale hoogte wordt bepaald.

  "Een lagere plint zorgt ervoor dat de aandacht meer op de vloer wordt gericht, terwijl de toepassing ervan in een hogere hoogte uiteindelijk opvalt en niet langer slechts een detail is", informeert Danielle. Als parameter schrijven de architecten een hoogte tussen 15 en 20 cm toe, maar alles zal afhangen van wat voor elk project bedoeld is.

  Zorg

  Een van de belangrijkste voorzorgsmaatregelen heeft te maken met de externe gebieden Voor open omgevingen is het nodig om waterdichte plinten te plaatsen, die meestal gemaakt zijn van hetzelfde materiaal als de vloer, zoals natuursteen en porseleinen tegels of PVC. marinehout die behandeld is om vocht tegen te gaan.

  Zie ook: 7 tips om met weinig geld een gezellige slaapkamer te creëren

  "Onze suggestie is altijd fragielere afwerkingen vermijden Daarnaast is het belangrijk om te controleren of het item geen dagelijks onderhoud en reiniging nodig heeft, vooral de geverfde exemplaren.

  Schoonmaken

  Over schoonmaken gesproken, net als elke andere kamer in een huis of appartement moet ook het schoonmaken van plinten zo vaak mogelijk gebeuren, zodat de plek altijd schoon en vrij van vlekken is: "Meestal is een vochtige doek met water voldoende, maar in situaties met meer vuil kan een neutraal schoonmaakmiddel de oplossing zijn", legt Danielle uit.

  Kleuren

  Volgens Paula Passos kunnen de kleuren divers zijn, afhankelijk van de bedoeling en het doel van je project: "Over het algemeen is het gebruikelijker om witte plinten te zien of in neutrale tinten, maar het is geen regel. Het belangrijkste is om te harmoniëren met de kleuren van de deuren en sierlijsten, besluit ze.

  Duurzame plinten

  Er zijn al ecologische plinten op de markt. ExpoRevestir 2023 is de Acqua Nieuwe plinten van de Eucafloor. Het is 100% recyclebaar en waterbestendig en wordt volledig gemaakt van fijne deeltjes eucalyptushout uit bossen die gecertificeerd zijn met het FSC Chain of Custody en Forest Management keurmerk.

  De hoogwaardige technologie die wordt toegepast op het proces verenigt deze fijne houtdeeltjes met PVC, wat resulteert in WPC (Wood Polymer Compositor), waarvan het substraat 100% duurzaam is, super duurzaam, immuun voor xylophagen van insecten (termieten) en al afgewerkt is zonder dat er geschilderd hoeft te worden.

  Toiletzitting: hoe kies je het ideale model voor je toilet?
 • Bouw keukenvloeren: bekijk de voordelen en toepassingen van de belangrijkste types
 • Bouw Coatings in badruimtes: wat je moet weten
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.