Lekke tussenschotten: Lekke tussenschotten: tips en inspiratie om ze in projecten te ontdekken

 Lekke tussenschotten: Lekke tussenschotten: tips en inspiratie om ze in projecten te ontdekken

Brandon Miller

  Zie ook: Waarom je je orchidee in een plastic pot moet houden

  Stijlvol, licht en functioneel - dit zijn de holle wanden die een steeds prominentere plaats innemen in de decoratie. In staat om te werken als decoratief element en ook als roomdivider, vervangen ze vaak een muur, waardoor het project vloeiender wordt.

  "Met de opkomst van geïntegreerde omgevingen begonnen de holle elementen sterk op te duiken in projecten als een manier om af te bakenen zonder te segregeren," wijzen architecten Carol Multini en Marina Salomão van Studio Mac.

  Ze zijn een duurzaam alternatief omdat ze licht en ventilatie doorlaten", leggen ze uit. De scheidingswanden zijn ook gemakkelijk te installeren, wat een voordeliger alternatief is in vergelijking met het bouwen van een muur, en ze nemen minder ruimte in beslag omdat ze zo dun zijn.

  Om ze te kiezen, is het echter noodzakelijk om rekening te houden met het gewenste effect van het project: "Een scheidingswand kan omgevingen afsluiten of afbakenen. Als het idee is om privacy te zoeken, is het ideaal om in te zetten op gesloten scheidingswanden, zoals lamellenpanelen. Voor iets lichters en vloeienders zijn de lege elementen perfect", zeggen ze.

  De holle wanden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en materialen en kunnen in elke projectstijl worden toegepast. "Ze zijn meer dan een constructief element, ze beïnvloeden ook de esthetiek", zeggen de professionals van Studio Mac. Tijdloos en uiterst veelzijdig, hout is een veilige keuze voor het creëren van een mooi hol element.

  "Er zijn ook metalen exemplaren, geweldig voor meer industriële omgevingen, en zelfs keramische cobogós, die meer retro en vol Braziliaans zijn", wijzen ze erop.

  Zie ook: Wat zijn mantra's?

  Hieronder hebben de professionals van Studio Mac verschillende inspiraties op een rijtje gezet over hoe je lege partities in omgevingen kunt gebruiken. Kijk maar!

  Ontdek welke bank ideaal is voor jouw woonkamer
 • Meubels en accessoires Waardevolle tips voor het kiezen van het ideale tapijt
 • In een kleine flat

  Om elke hoek van deze kleine flat optimaal te benutten en geen afbreuk te doen aan het gevoel van ruimtelijkheid dat de geïntegreerde omgevingen teweegbrachten, gebruikten de architecten van Studio Mac de lege wand in PET-gecoat MDF van Mentha om de leefruimte en de keuken af te bakenen.

  In de kinderkamer

  Voor de slaapkamer van deze twee broers zetten Carol Multini en Marina Salomão in op de scheidingswand om ervoor te zorgen dat ieder zijn eigen ruimte heeft, maar zonder de integratie te verliezen. "Omdat het een hol element is, kunnen de kinderen samen zijn en met elkaar communiceren, maar toch hebben ze de ruimte van ieder in de kamer afgebakend", zeggen ze. Gemaakt van MDF dat beschilderd is, creëerde het ook een symmetrie.interessant in de kamer.

  In kantooromgeving

  Om een ontspannen sfeer te garanderen, was het Mentha-paneel essentieel - het scheidt, zonder te scheiden, de werkruimte van de pantry.

  Privé: 20 manieren om hangmatten in het interieurontwerp te verwerken
 • Meubels en accessoires Gekleurde deuren: architect geeft tips om in te zetten op deze trend
 • Meubels en accessoires 5 tips voor het kiezen van een bank voor de woonkamer
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.