14 decoratiefouten met knipperlichten (en hoe ze goed te maken)

 14 decoratiefouten met knipperlichten (en hoe ze goed te maken)

Brandon Miller

  De zakenvrouw Cecilia Dale heeft van Kerstmis haar vak gemaakt. Ze staat aan het hoofd van een keten decoratiewinkels die haar naam draagt, beroemd om kerstaccessoires. Ze tekent ook voor de kerstdecoratie van 20 winkelcentra in vijf staten van Brazilië. Voor de decorateur kunnen de knipperende lichtjes het verschil maken. Ze leert wat de belangrijkste fouten zijn bij het gebruik van de kleine lichtjes - en hoe je de decoratie goed krijgt:

  In het huis

  1 - Een kleine ruimte verzadigen met te veel decoraties

  Als de ruimte beperkt is, creëer dan een centraal punt: Cecilia raadt aan om kerstverlichting te concentreren op de kerstboom of op een deel van de kamer; strooi minder intense verlichting in de hoeken van de kamer; "je kunt verschillende kaarsen combineren met een kersttakje", zegt Cecilia; "het is een heel aangenaam licht, dat een feestelijke sfeer geeft, zelfs als het geen kerst is", voegt ze eraan toe.

  2 - Verlichting kiezen die het gezichtsvermogen belast

  Gebruik sequentiële knipperlichten, waarbij alle lichten tegelijk aan en uit gaan. Zo blijft de helderheid van de omgeving constant.

  3 - Knipperlichten installeren voor decoraties

  De draden stelen het straatbeeld als de knipperlichten na de versieringen worden geïnstalleerd. Installeer eerst de verlichting en dan de boom- of kamerversiering. Op die manier worden de draden verhuld en kunnen lampen, speelgoed en ballen het straatbeeld stelen. Het klinkt stom, maar als je er van tevoren over nadenkt, bespaar je de moeite om de versiering opnieuw te doen.

  4 - Niet van plan om de kerstboom te regelen

  Bepaal een strategie voordat je begint met het versieren van de kerstboom. Voor Cecilia is de eerste stap het installeren van een verlengsnoer in de boom, verstop het langs de stam. Wikkel vervolgens de knipperende lichtjes rond de takken, te beginnen bij de onderste takken. Wikkel het snoer, te beginnen bij de basis van de takken en helemaal tot aan de uiteinden. Breng het dan terug naar de stam en ga naar de bovenste tak. Begin bij de bovenste tak.Wikkel met de knipperlichten aan: als de lampjes zijn doorgebrand, weet je dat voordat je klaar bent met het versieren van de boom.

  5 - Fleur een effen decor op met kleurrijke knipperlichten

  Als je geen fan bent van veel kleuren in kerstdecoraties, verlicht de omgeving dan met witte flitsen - deze lampjes hebben een warme, gelige gloed. Cecília raadt aan om de omgeving te versieren met decoraties van één kleur: goud, zilver of rood. Deze tinten combineren met het groen van de dennenboom en het goud van de lampjes.

  6 - Combineer gekleurde flitsen met verschillende gekleurde objecten

  Over het algemeen geven knipperlichten wit licht, groen en in primaire kleuren - blauw, geel en rood. Het installeren van decoraties in andere tinten kan de omgeving te zwaar maken, dus decoreer met voorwerpen in deze kleuren - vooral speelgoed, dat meestal in primaire kleuren plus groen wordt geleverd.op een schertsende toon," zegt de zakenvrouw.

  7 - Laat de knipperlichten concurreren met gewone gloeilampen

  Cecilia raadt aan om de kerstverlichting te benadrukken door de andere verlichting in de kamer te dimmen. Het is de moeite waard om de lampen in de woonkamer uit te doen en indirecte verlichting te installeren, zoals lampenkappen. Een andere optie is om de intensiteit van de lampen te verlagen.

  Zie ook: Mooi en opvallend: hoe Anthuriums te kweken

  8 - Ontwerpen in kleine ruimtes

  De lampen in de vorm van een ontwerp conflicteren met de decoratie, dus plaats ze liever buiten of in een grote kamer met een lege muur. Vergeet de vorige regel niet: versier ze met slingers zodat ze overdag hun charme niet verliezen.

  EXTERNE ZAKEN

  9 - Knipperlichten bevestigen met plakband

  Plakband bladdert af door de regen, de felle decemberzon en de hitte van gloeilampen. Het laat ook vlekken achter op het oppervlak waar het is aangebracht. Cecília raadt aan om plastic bandjes te gebruiken (van die armbanden waarmee koffers aan de ritsen van luchthavens worden vastgemaakt). Deze stukjes zijn in maat verstelbaar en erg sterk.

  10 - Installeer de richtingaanwijzers - en niets anders

  Knipperlichten kunnen je 's nachts bekoren, maar overdag verliezen ze hun charme, dus begeleid de verlichting met slingers en groene decoratieve objecten. "Je kunt je huis er de hele dag door mooi uit laten zien," zegt Cecilia.

  11 - Verlichting onbeschermd laten

  Water en elektriciteit gaan niet samen, dus installeer knipperlichten speciaal voor buitengebruik in gebieden buiten het huis. Gebruik PP-kabels om de lampen van elektriciteit te voorzien. Bij dit type kabel lopen de elektrische draden in een PVC-slang. Sluit alles aan met waterdichte contactdozen.

  Zie ook: Hoe je een keuken met eiland kunt maken, zelfs als je weinig ruimte hebt

  ELEKTRICITEIT

  12 - Startkabels gebruiken

  Hoe meer elektrische apparaten er in een stopcontact worden gestoken, hoe groter de elektrische stroom die erdoorheen gaat. De elektrische stroom kan zo hoog worden dat draden en stopcontacten in brand vliegen. "De flasher heeft geen heel hoog vermogen, dus het is geen eminent risico," zegt Felipe Melo, projectdirecteur bij ICS Engineering. "Maar een slecht gemaakte verbinding kan overbelasting veroorzaken.het systeem".

  Felipe raadt aan om alleen de stopcontacten te gebruiken die thuis geïnstalleerd zijn. Als dat niet genoeg is, gebruik dan stopcontactstrips met zekeringen. Deze apparaten zijn veiliger omdat zekeringen doorbranden als de elektrische stroom hoger is dan ondersteund.

  13 - Laat binnen bereik van slecht weer (en bezoekers)

  Om ervoor te zorgen dat je knipperlicht langer meegaat, isoleer je het tegen water, stof en vuil. Laat de draden niet in de weg zitten van mensen of huisdieren. Vermijd draden met scheuren en lassen - zo bescherm je kinderen en huisdieren.

  14 - Knipperlichten installeren die gemakkelijk branden

  Knipperlichten met zeer fijne draden branden gemakkelijker door, net als onderdelen die gloeilampen gebruiken. Vermijd ten slotte het aansluiten van meer dan drie lichtsnoeren - deze positionering zorgt er ook voor dat ze snel doorbranden.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.