15 keukens open naar de woonkamer die perfect zijn

 15 keukens open naar de woonkamer die perfect zijn

Brandon Miller

  De compactere flats en huizen zijn niet het enige excuus voor een geïntegreerde keuken. De wens om samen te komen en te leven met familie en vrienden klinkt luider op het moment dat er wordt gekozen voor een keuken die open is naar de woonkamer, wat een zeer praktische oplossing is in het dagelijks leven. De sleutel is om de ruimtes subtiel af te bakenen, enkele gemeenschappelijke meubels te gebruiken om ze te verbinden en in te zetten opEr staan een paar ideeën op je te wachten in de afbeeldingengalerij.

  De keuken is volledig geïntegreerd in de woonkamer en bevat ook de eettafel. De hydraulische tegelvloer is als een tapijt dat de eethoek afbakent. De oplossing voegt functionaliteit en helderheid toe aan de omgeving. Het houten meubilair van de ingang dient als steun voor het eetgerei en, aan de kant die naar de hal is gericht, biedt het plaats aan de schoenen. Project van het bureau Rima Arquitetura, uit São Paulo.

  Het sculpturale aanrechtblad van Corian is een opvallend element in de open keuken, die op de muren een rustieke porseleinen tegel met textuur aanbrengt. Het gevoel van continuïteit komt ook van de vloer, die marmer imiteert. Ontwerp door Daniela Dantas voor Casa Cor Rio Grande do Norte 2015.

  Zie ook: Hoe installeer je een watertank als er geen ruimte is?

  De zwart-witte keramische vloer bakent de keukenruimte af. Het contrast tussen blauw en rood maakt het nog mooier om te laten zien.

  Zonder visuele barrières vormen keuken en woonkamer één geheel. Witte meubels en lichte marmeren vloeren zijn fundamenteel om de ruimtes te verenigen, waar de kilte wordt gebroken door houten en leren meubels.

  Ricardo Miura en Carla Yasuda ontwierpen dit project, waarin integratie voorop staat door woonkamer en keuken samen te voegen.

  In een loftstijl brengt de omgeving theatrale verlichting met rails en het schilderen van muren in Frans cortenstaal. In het meubilair zorgen rechte lijnen voor praktische en visuele eenheid tussen de ruimtes. Project van Fernanda Souza Leme, Dirceu Daieira en Bia Sartori voor Casa Cor Campinas 2014.

  De groene tegels markeren de keuken en de koelte van deze kleur zet zich voort in het schilderij in de woonkamer en in de verlichting, terwijl de warme tinten van het tapijt en de houten latten die het aanrecht bedekken de compositie opwarmen.

  Greeploze kasten, rechte lijnen en zachte tinten zijn fundamenteel in de dialoog tussen de ruimtes van Sônia Nasrala's Lounge Gourmet, getoond in Casa Cor Rio Grande do Sul in 2014. Meubels van hout en leer grijpen punctueel in elkaar en zorgen voor gezelligheid.

  De inspiratie voor deze keuken kwam van de boerderijen in Minas Gerais. Denise Vilela dacht aan een geraffineerde omgeving die kon integreren met de woonkamer, dus gebruikte ze edele materialen, zoals de gelakte kast, het kalkstenen aanrechtblad, de peroba-rosa vloer en het houten luik.

  Mary Oglouyan tekent deze keuken, die investeert in het palet van grafiet en beton om raffinement te benadrukken. Hout is het belangrijkste element, dat de laminaattafel met 12 zitplaatsen benadrukt, geplaatst in het eiland met kookplaat, planken en gootsteen. Aan de zijmuur dient de boekenkast zowel de keuken als de woonkamer, waar ook de tv en de open haard staan.

  Het koloniale huis in Garibaldi, Rio Grande do Sul, heeft een typisch ijzeren houtgestookt fornuis in het midden van de keuken. In de voorbereidingsruimte voorkomt een tapijt van hydraulische tegels dat het gewicht van de apparatuur de eucalyptusvloer aantast. Het buffet ondersteunt de twee omgevingen en behoudt, zonder handgrepen, de lichte en discrete uitstraling. Mônica Rizzi en Cátia Giacomello ontwierpen het project.

  In de loft in New York ligt de keuken op een lager niveau, maar met vrije doorgang naar de woonkamer. De houten vloer en de lichte afwerking verenigen de ruimtes en versterken de omvang.

  Valéria Leitão, uit Minas Gerais, harmoniseerde de keuken - met kalkstenen werkbladen en glazen kasten - met de klassieke sfeer van de woonkamer met tv. De integratie is totaal en de functies werden gecentraliseerd in de module die kasten, apparatuur, afzuigkap en kookplaat herbergt.

  Zie ook: Uitschuifbare bank: hoe weet ik of ik er plaats voor heb?

  De keuken heeft een socialere uitstraling omdat hij is afgewerkt met hetzelfde hout als de vloer in de woonkamer. De okerkleurige afwerking van de meubels verwarmt de kamer in een retrostijl. idee van interieurontwerper Alexandre Zanini.

  De gele tafel vormt het kruispunt tussen de woonkamer en de keuken. De afwerking van de vloer, de kasten en de tinten van de losse meubels vormen een visuele eenheid.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.