Serie Up5_6: 50 jaar iconische fauteuils van Gaetano Pesce

 Serie Up5_6: 50 jaar iconische fauteuils van Gaetano Pesce

Brandon Miller

  Kun je geloven dat Gaetano Pesce had het idee om de klassieke fauteuil UP Vijftig jaar geleden, terwijl de ontwerper onder de douche stond, kreeg hij het ongelooflijke idee dat zijn naam voor altijd zou maken in de wereld van design.

  Ook bekend als " Donna " e " Mamma Mia ", de leunstoel UP werd in 1969 op de meubelbeurs van Milaan gelanceerd door het merk C&B (dat tegenwoordig B&B Italië Pesce creëerde het met de bedoeling om een politieke boodschap over te brengen door een vorm aan te nemen die geïnspireerd is op de vrouwelijke morfologie. Het idee was om een provocatie te genereren voor de toestand van vrouwen, die leden en nog steeds lijden onder vooroordelen en ongelijkheid.

  Bij de creatie was het stuk, ontworpen door Pesce, vacuüm verpakt en zelfopblazend. Het uitpakken werd een presentatie, een onvergelijkbare en verrassend emotionele voorstelling terwijl elk stuk uitgroeide tot een definitieve en complete vorm.

  Na de lancering Omhoog5 is uitgegroeid tot Omhoog Serie - een collectie van zes fauteuils en banken Omhoog - gemaakt van geëxpandeerd polyurethaan, dat onder vacuüm werd samengeperst tot 1/10 van het werkelijke volume, met behulp van een techniek die werd ontwikkeld door C&B. Zodra het meubilair werd gedecomprimeerd, nam het onmiddellijk vorm aan, dankzij het freongas in het polyurethaanmengsel, en het was een onomkeerbaar proces.

  In 1973 werd C&B omgedoopt tot B&B Italia. Omhoog Serie In 2000 keert het iconische stuk terug naar Milaan en wordt het opnieuw uitgegeven, niet langer opgeblazen, gemaakt van koudgevormd polyurethaanschuim.

  Op dit moment wordt polyurethaanschuim in een mal gespoten. Na twee uur "bakken" en een afkoelperiode van 48 uur wordt het stuk schoongemaakt en bijgesneden voordat het wordt bedekt met een elastische stof, die ofwel effen of gestreept is en met de hand wordt genaaid.

  Als het volledige stuk 50 jaar lancering in 2019 viert B&B Italia de verjaardag van de Omhoog5_6 Er is zelfs een speciale editie met gestreept beige en petrolgroen, verwijzend naar het originele kleurenpalet uit 1969.

  Een echte 'Mamma Mia' op de Milan Design Week 2019
 • Ruime flat met tuin in de woonkamer
 • Professioneel Gaetano Pesce ontwierp een brug voor zijn geboortestad
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.