5 tips voor de perfecte keuken

 5 tips voor de perfecte keuken

Brandon Miller

  Definitie van verbondenheid, gezelligheid en genegenheid keuken is een omgeving die opvalt in elk project. De plek voor ontmoetingen, glimlachen, gesprekken en familiegezelligheid levert een unieke sfeer op die onvergetelijke momenten inpakt. Hiervoor moet aan alles gedacht worden met als doel een aangename, functionele en gepersonaliseerde ruimte te bieden die voldoet aan de behoeften van elk gezin.

  Denkend aan deze plek die zoveel genegenheid oproept, heeft de architect Alessandra Gandolfi heeft een aantal tips op een rijtje gezet voor wie zijn keuken wil verbouwen of aan het ontwerpen is. Kijk maar eens:

  1. praktisch

  Keuken en praktisch zijn synoniemen. Tegenwoordig biedt de markt verschillende accessoires die bijdragen aan de tot op de millimeter perfecte organisatie van elke hoek van deze ruimte: van kruiden- en bestekopbergers, bestek, pannen, geplande schrijnwerkerij met laden, kleppen, holle deuren en laden, tot strategische verdelers, ingebouwde afvalbakken, oventorens, kookplaten en nog veel meer. Alles moet bij de hand zijn, zodat de kunst van het koken een plezier wordt.

  "Daarnaast is het ook essentieel om materialen te gebruiken die dagelijks gemakkelijk te onderhouden zijn en die de veiligheid van de omgeving garanderen, zoals antislipvloeren en afwasbare oppervlakken," zegt Alessandra.

  2. Wat moet ik op de oppervlakken gebruiken?

  Voor elke stijl en behoefte is er een ideaal type bekleding om toe te passen in keukenwerkbladen en aanrechtbladen. Als je profiel de voorkeur geeft aan optimalisatie en beweeglijkheid, zijn de ideale oppervlakken ultracompact, zoals Dekton en Laminatto. Naast het feit dat deze synthetische materialen niet vlekken, zijn ze supermodern en hebben ze technologie om goed bestand te zijn tegen hitte.blijvend.

  Kwarts en Silstone behoren tot de hardste mineralen die op aarde te vinden zijn, wat betekent dat ze zeer goed presteren voor aanrechtbladen en ook verschillende effen kleuren bieden die perfect passen bij het decor.

  Graniet is functioneel en vervult zijn functie goed, het is een optie die aantrekt door zijn kosten/batenverhouding, maar het heeft een zeer karakteristieke esthetiek die misschien niet harmonieert met de rest van het project.

  Zie ook

  Zie ook: 10 tips voor het gebruik van wandtapijten in decoratie
  • Eenvoudige keuken: 55 modellen om inspiratie op te doen bij het inrichten van de jouwe
  • 10 planten die graag in je keuken staan

  Voor wie variatie wil, kunnen porseleinen tegels een optie zijn. Met verschillende prints, texturen en afwerkingen wordt het materiaal veel gebruikt voor aanrechtbladen, waardoor het praktisch is in de dagelijkse schoonmaak en duurzaamheid toevoegt aan het project. Het werk voor dit soort toepassingen moet echter goed gespecialiseerd zijn om het gewenste resultaat te garanderen.

  Tot slot zijn marmers het minst geschikt voor dit type samenstelling, met uitzondering van het witte Paraná marmer. Met een weerstand die erg lijkt op die van graniet, is Paraná marmer een erg mooi materiaal dat kan worden gebruikt in keukens, zolang het maar waterdicht is.

  3. steunkleur en verlichting

  Voor degenen die houden van het voorstel van een kleurrijker en opvallender scenario, is de tip om de kleuren te verwerken in punctuele details: "Dit moet strategisch worden aangepakt zodat het niet botst met de rest van het huis, vooral als de keuken is gestructureerd in een open concept", zegt de architect.

  Zie ook: 7 creatieve manieren om thuis pallets te gebruiken

  De verlichting is ongetwijfeld de oogappel! Het kan de kleur van het eten veranderen en direct invloed hebben op het welzijn van de mensen in de kamer, dus is het noodzakelijk om een algemene verlichting te gebruiken die functioneel is, evenals spotverlichting in het werkbladgebied en op plaatsen waar maaltijden worden bereid. Op de achtergrond kunnen we indirecte verlichting creëren in nissen, sleuven op strategische plaatsen in deom dat aangename gevoel op te wekken dat verwelkomt en gezellig maakt.

  Elektrisch: technologie, connectiviteit en innovatie

  Net als in het hele huis wordt er ook in de keuken veel geïnvesteerd in technologie, connectiviteit en innovatie.

  Het is noodzakelijk om rekening te houden met het formaat waarin je je keukengerei en apparaten wilt organiseren, of ze nu worden tentoongesteld als onderdeel van het decor of op specifieke plaatsen worden bewaard. Gebruik en misbruik de immense verscheidenheid aan artikelen die op de markt zijn om je routine te vergemakkelijken.

  5. denk aan de keuken als geheel

  De begeleiding van een architect is van fundamenteel belang, zodat het verwachte resultaat nauwkeurig kan voldoen aan alle bijzonderheden van elk gezin. Met een macrovisie ziet deze professional het geheel, waardoor hij betere technische, decoratieve en operationele oplossingen kan leveren.

  Keukenproducten

  Electrolux 10-delige hermetische kunststof pannenset

  Nu kopen: Amazon - R$ 99,90

  Draadrek Spoelbak Organiser 14 Stuks

  Nu kopen: Amazon - R$ 189,90

  13-delige keukengerei siliconenset

  Nu kopen: Amazon - R$ 229,00

  Timer Keuken Timer Handleiding

  Nu kopen: Amazon - R$ 29,99

  Waterkoker, Zwart/Roestvrij Staal, 127v

  Nu kopen: Amazon - R$ 85,90

  Organiser Suprema, 40 x 28 x 77 cm, Roestvrij staal,...

  Nu kopen: Amazon - £199,99

  Cadence friteuse zonder olie

  Nu kopen: Amazon - € 120,00

  Myblend Menger, Zwart, 220v, Oster

  Nu kopen: Amazon - £175,00

  Mondial Elektrisch Fornuis

  Nu kopen: Amazon - £190,00
  ' ' Bekijk eenvoudige ideeën voor het inrichten van de hal
 • Environments House krijgt 87 m² sociale ruimte met industriële stijl
 • Omgeving 6 ideeën om de ruimte boven het toilet optimaal te benutten
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.