7 punten voor het ontwerpen van een kleine en functionele keuken

 7 punten voor het ontwerpen van een kleine en functionele keuken

Brandon Miller

  Een grote uitdaging bij hedendaagse architectuur- en interieurprojecten is het probleem van kleine afmetingen Flats met gebieden tussen 30m² en 60m² zijn de realiteit van de meeste mensen die in grote stedelijke centra wonen. Om het dagelijks leven te verbeteren, moeten professionals in de architectuur de slanke dimensies omzeilen met creatieve antwoorden op omgevingen met zoveel functies en huishoudelijke apparaten als de keuken .

  Priscila en Bernardo Tressino, van kantoor PB Architectuur breng wat inspiraties en richtlijnen om keukens te optimaliseren en een einde te maken aan het ongemak van krappe ruimtes en het ontbreken van belangrijke items voor de routine.

  Creatief denken

  Het duo is nadrukkelijk: ongeacht de beschikbare ruimte moet de keuken in overeenstemming zijn met de behoeften en voorkeuren In deze eerste fase komen enkele vragen aan bod zodat we het project kunnen definiëren, zoals de persoon die de omgeving het meest zal gebruiken, de frequentie en de prioriteiten.

  Zie ook: Etiquette voor babyshows

  Het is van fundamenteel belang om te weten of de dag tot dag meer gebaseerd zal zijn op de bereidings-, kook- of opslagruimten "Geconfronteerd met dit scenario kunnen hij en zijn partner Priscila bepalen welke items onmisbaar zijn en moeten worden opgenomen in de projectconjunctuur.

  Op basis van deze reeks vragen kunnen ze nadenken over de slimme oplossingen Dit alles, afgestemd op het profiel van de kok, zal resulteren in een aangepast ontwerp van een kleine keuken.

  "In dit stadium kunnen we creatief zijn en materialen, kleurenpalet, ideeën en de eindeloze mogelijkheden combineren om de ruimte optimaal te benutten," zegt Priscila.

  Bekijk enkele intelligente oplossingen in architectuur

  Gepland schrijnwerk

  "We hebben het niet over het vullen van de hele kamer met kasten, maar eerder over functioneel denken met ingebouwde manden, nissen, planken De muren kunnen goed worden gebruikt door het installeren van magnetische staven om spullen zoals messen, pannen en kruidenrekjes toe te wijzen", leggen de architecten uit over het effectieve gebruik van de ruimtes.

  A timmerwerk als oplossing moet worden gekozen om ruimte te besparen, zodat wandkasten en kasten boven de apparaten geniet van de verticale ruimte en bieden een extra doel, evenals open rekken voor opslag zonder afbreuk te doen aan de beschikbare ruimte.

  "In dit verband is het ook interessant om te kijken naar de plaatsen van laden en uittrekelementen die zonder veel moeite dingen naar ons toe kunnen brengen," voegt Priscila toe.

  Blauwe keuken: hoe combineer je de tint met meubels en kasten?
 • Omgeving Quick dining corner: ontdek de charme van pantry's
 • Kleine keukens: 10 inspirerende ideeën en tips
 • De juiste coating

  In de zoektocht naar coating de opties zijn divers, maar voor professionals is het waardevol om de voorkeur te geven aan opties die het volgende bieden isolatie en thermische weerstand evenals vlakke modellen en met lage absorptie water en vet om het schoonmaken te vergemakkelijken.

  • Voor de backsplash de meest gebruikelijke zijn porseleinen tegels , tegels , tegels, mozaïeken, glazen vlakvullingen en zelfs vinylpapier Geef de voorkeur aan materialen die bestand zijn tegen vocht en die een aangename temperatuur in de keuken behouden", adviseert architect Bernardo.
  • Voor de bank Het gebruik van geïndustrialiseerde stenen zoals Corian en natuurstenen zoals graniet en marmer Naast esthetiek moet de beslissing ook betrekking hebben op bestendigheid tegen hoge temperaturen en opties die moeilijker vlekken, krassen of afschilferen," waarschuwt Priscila.

  Benut de hoeken optimaal en neem een praktische tafel op

  "Als er nog ruimte over is, op het eiland of op het aanrecht, proberen we altijd een snelle maaltijd tafel "Heel praktisch, de bevestiging van een tafel in de hoek, met een tot vier zitplaatsen, kan een hand aan het stuur zijn op dagen dat de routine druk is.

  En dit item kan volgens hen worden bereikt door middel van een toevoeging aan het aanrecht, eiland, een Duits gezang of een intrekbare tafel.

  Lay-out met de driehoeksregel

  De keuken kan vele indelingen hebben, zelfs als hij klein is, met in modellen zoals de 'U', 'L', schiereiland, met eiland en de lineaire Van deze archetypes omvat alleen de lineaire niet de toepassing van de driehoeksregel.

  "Dit voorschrift is niets anders dan een techniek waarbij we het fornuis, de koelkast en de gootsteen in een denkbeeldige driehoek plaatsen om alles functioneler te maken. Alles is een stap verwijderd van de kok, waardoor veel rondingen worden vermeden, die minstens 80 cm moeten zijn," wijst Bernardo.

  Gebruik reflecterende oppervlakken

  Voor een 'extra touch' raden professionals aan om af en toe gebruik te maken van spiegels Het is noodzakelijk om te weten hoe je deze items moet plaatsen, zonder te overdrijven, om een harmonieuze keuken te behouden die de sensatie van grotere amplitude, diepte, helderheid en elegantie mogelijk maakt, zegt Priscila. Feng Shui Het symboliseert ook welvaart en overvloed".

  Verlichting

  Een van de belangrijkste punten in een keuken is de verlichting De voorkeur gaat uit naar wit licht, maar geel licht moet ook worden gebruikt om de omgeving te verbeteren en een uitnodigende sfeer te creëren.

  Verlichting met hangers en inlegwerk Goede verlichting in de keuken is onmisbaar in het architectonisch ontwerp, omdat het de ruimtes vergroot en geen ruimte laat voor slecht zicht of de schittering van voedsel," zegt het architectenduo.

  Het decor mag niet vergeten worden

  Bij het versieren van een kleine keuken Naast alles wat werd gezegd over functionaliteit, bruikbaarheid, verlichting en andere tips, is het decor iets aparts dat moet worden gecombineerd met de bewoner, omdat het de decoratieve stijl van het huis moet volgen of ermee in overeenstemming moet zijn.

  Zie ook: Mijn favoriete hoekje: 23 kamers van onze volgers

  "Enkele van onze tips zijn om te investeren in een neutrale basis om een rustige omgeving te behouden en combinaties te maken met andere kleurenpaletten die kunnen worden weerspiegeld in de materialen, het schrijnwerk of de textuur. Om het geheel af te maken, is het altijd goed om te beschikken over planten en laat het groen zijn vitaliteit toevoegen", besluit Priscila.

  Producten voor een praktischere keuken

  Electrolux 10-delige hermetische kunststof pannenset

  Nu kopen: Amazon - R$ 99,90

  Draadrek Spoelbak Organiser 14 Stuks

  Nu kopen: Amazon - R$ 189,90

  13-delige keukengerei siliconenset

  Nu kopen: Amazon - R$ 229,00

  Timer Keuken Timer Handleiding

  Nu kopen: Amazon - R$ 29,99

  Waterkoker, Zwart/Roestvrij Staal, 127v

  Nu kopen: Amazon - R$ 85,90

  Organiser Suprema, 40 x 28 x 77 cm, Roestvrij staal,...

  Nu kopen: Amazon - £199,99

  Cadence friteuse zonder olie

  Nu kopen: Amazon - € 120,00

  Myblend Menger, Zwart, 220v, Oster

  Nu kopen: Amazon - £175,00

  Mondial Elektrisch Fornuis

  Nu kopen: Amazon - £190,00
  ' ' Entreehal: 10 ideeën voor inrichten en organiseren
 • Omgeving Hoe maak je een eetkamer in een kleine ruimte?
 • Omgevingen 20 koffiecorners die uitnodigen tot een pauze
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.