8 eenvoudige manieren om je huis gezellig en comfortabel te maken

 8 eenvoudige manieren om je huis gezellig en comfortabel te maken

Brandon Miller

  Door Gabriel Magalhães

  De manier waarop we met ons huis omgaan en ons huis organiseren is altijd direct gekoppeld geweest aan de gebeurtenissen buiten ons huis. In alle tijden van grote veranderingen in de wereld moest het huis worden aangepast, heroverwogen en vaak herbouwd.

  In de afgelopen twee jaar, met de pandemie, hebben we bijna allemaal onze manier van leven moeten herontwerpen en het is bijna een algemene consensus geworden dat onze huizen ons niet alleen moeten beschermen, maar ook verwelkomen en comfort moeten bieden.

  Voordat we iets veranderen of hervormen, moeten we eerst bij onszelf te rade gaan, zodat we begrijpen wat we willen, wat we echt nodig hebben, en dus niet worden aangetast door modegrillen of ideeën die ons niet vertegenwoordigen. Alleen dan kunnen we een echt comfortabel huis hebben waarin onze persoonlijkheid tot uitdrukking komt.

  In elk geval geloof ik dat sommige ideeën universeel en tijdloos zijn, zodat we warme en comfortabele omgeving Ik heb er hieronder een paar geselecteerd:

  Zie ook: Je kunt een nacht doorbrengen in de flat van Friends!

  1. natuurlijke materialen

  Deze materialen (marmer, graniet, hout, enz.) zijn rijk aan texturen en kenmerken die een unieke omgeving achterlaten, zonder herhaling. Bovendien transformeren ze in de loop van de tijd en creëren ze verhalen samen met het huis. Het zijn materialen die iets meer onderhoud en zorg nodig hebben, maar de inspanning is de moeite waard.

  2. uit het alledaagse breken

  Ons huis is niet en mag er niet uitzien als een winkelshowroom. Het moet weerspiegelen wie we zijn, onze smaak en gewoonten. Het is belangrijk om referenties te zoeken in sites en tijdschriften, maar we mogen niet uit het oog verliezen dat het ons huis is en dat het ons verhaal moet vertellen. Alleen dan kan het ons verwelkomen en ons beschutten op momenten van herinnering.

  3. natuurlijk licht

  Het leven heeft licht nodig om te kunnen leven. In onze huizen is dit ook nodig. We moeten de raamopeningen openen, het licht binnenlaten, investeren in lichtdoorlatende gordijnen en geïntegreerde ruimtes waarin licht zijn rol kan spelen.

  Het is de moeite waard om te onthouden dat kunstlicht heel noodzakelijk is, maar dat het voorzichtig moet worden gebruikt om ons huis niet in een etalage te veranderen. Niemand kan de hele tijd in de schijnwerpers staan.

  Slaapkamers: tips voor een gezelligere ruimte
 • Comfy decor: ontmoet de stijl gebaseerd op comfort en welzijn
 • Decoratie Hoe natuurlijk licht binnenshuis benutten
 • Ventileren

  Niets is minder comfortabel dan een ruimte die voortdurend mechanische ventilatie nodig heeft.

  Dus het enige wat we kunnen doen is de ruimten openen, onnodige muren verwijderen en ventilatie door alle kamers laten lopen om de lucht in de ruimten waarin we leven te ventileren en, in tijden van pandemie, te vernieuwen en te zuiveren.

  5. persoonlijke voorwerpen

  We kunnen ons geen gastvrij huis voorstellen zonder rekening te houden met de voorwerpen die we in de loop van ons leven hebben verzameld. We hebben ze nodig om onze verhalen te vertellen en ons welkom te voelen. De kunstwerken die we hebben gekocht, de voorwerpen die we van onze familie hebben geërfd, de boeken die ons hebben veranderd: dit alles moet ons vergezellen en aanwezig zijn in onze huizen.

  Zie ook: 31 omgevingen met geometrische muren om inspiratie op te doen en te maken

  6. ontwerp en comfort

  Een van de grootste dilemma's die we tegenkomen bij het inrichten van ruimtes is hoe we comfort kunnen verenigen met de kwaliteit en schoonheid van het meubelontwerp. De waarheid is dat dit probleem niet hoeft te bestaan. We moeten schoonheid nooit opgeven omwille van comfort, en het tegenovergestelde hoeft ook niet te gebeuren.

  Er is tegenwoordig een groot aanbod aan esthetisch en ergonomisch meubilair van hoge kwaliteit op de Braziliaanse markt. Je hoeft alleen maar op onderzoek uit te gaan en je zult het ideale meubelstuk vinden. Het is ook belangrijk om te onthouden dat comfort en schoonheid zeer specifieke indrukken en concepten zijn.

  We moeten op zoek gaan naar wat bij ons past en wat ons comfortabel maakt, zonder uit het oog te verliezen dat ons huis comfortabel en mooi moet zijn voor ons gezin, niet voor bezoekers.

  7. eenvoud

  Een huis moet licht en vloeiend zijn. Zelfs als we een sterke en accumulatieve persoonlijkheid hebben, moeten we ons ontdoen van overdaad en eenvoud zoeken in vormen en objecten. Dit maakt ons leven gemakkelijker en helpt enorm bij het uiteindelijke gevoel van comfort dat we zullen hebben.

  8. kunst

  Alleen kunst redt. Het is kunst die ons uit de hardheid van het dagelijkse leven haalt en ons naar andere dimensies brengt. Je kunt dus niet in een huis wonen zonder kunst. Laat foto's, foto's, populaire kunstvoorwerpen, gravures, tekeningen, etc. de muren van het huis op een poëtische manier bezetten. Laat ook muziek binnenkomen en door de ruimtes gaan.

  Met deze tips en de herinnering dat hoe meer we onze persoonlijkheid en smaak in ons huis laten doordringen, hoe groter het gevoel van welkom, beschutting en comfort zal zijn. Het is een directe vergelijking die niet kan worden genegeerd.

  En laten we niet vergeten: ons huis is onze tempel!

  Bekijk meer van dit soort content en inspiratie voor decoratie en architectuur op Landhi!

  17 decoratiestijlen die je moet kennen
 • Decoratie 9 vintage decoratie-inspiraties voor een heel stijlvol huis
 • Decoratie 9 ideeën voor het inrichten van appartementen onder 75 m²
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.