Kleine flats: de 10 meest voorkomende projectfouten

 Kleine flats: de 10 meest voorkomende projectfouten

Brandon Miller

  Kleine flats zijn een realiteit, vooral in grote stedelijke centra. laagbouw moeten omgaan met de uitdaging van het optimaliseren van omgevingen en het bereiken van amplitude Toch is het geen gemakkelijke taak om alle wensen van de bewoners in een kleine ruimte in te passen. Daarom komen fouten met betrekking tot architectuur en meubelverdeling regelmatig voor.

  Voor architect Júlia Guadix, van het kantoor Liv'n Arquitetura, hebben de specialisten die verantwoordelijk zijn voor het creëren van projecten voor kleine flats als doel om - in een gereduceerd plan - een gezellige omgeving te creëren die lijkt op die van een grotere structuur.

  Bekijk hieronder de 10 meest voorkomende fouten bij kleine platte projecten, opgesomd door de expert:

  1. geen project hebben

  Om een kleine flat in te richten en te decoreren moet je een scherp oog hebben om ervoor te zorgen dat elke kleine ruimte op de best mogelijke manier wordt gebruikt. Het heeft dus geen zin om meubels te kopen zonder eerst te plannen hoe ze eruit zullen zien en of ze inderdaad de beste optie zijn voor jouw ruimte.

  De architect benadrukt het belang van het inhuren van een specialist voor het project: "Het veronachtzamen van het inhuren van een gespecialiseerde professional om een planning te maken, kan leiden tot een duurdere prijs vooraf als gevolg van hoofdpijn en hervormingen die moeten worden doorgevoerd", waarschuwt de architect.

  2. niet investeren in gepland schrijnwerk

  Het gebruik van gepland schrijnwerk is een slimme oplossing om maximaal gebruik van de ruimte te garanderen. Als voorbeeld kunnen we de keuken noemen, die in kleine appartementen meestal als gang wordt gepresenteerd.

  De gepland Het is mogelijk om een kledingkast te maken van de slaapkamer of keuken tot aan het plafond, waardoor kleine nissen ontstaan. Als er ruimte achter de deur is, kunnen we een schoenenrek ontwerpen," stelt Júlia voor.

  Een andere tip is om te investeren in multifunctionele meubels - zoals een tafel die dienst doet als keukenblad of als slaapbank. Extra krukjes en poefs rond de tafel creëren ook meer zitplaatsen voor het ontvangen van gasten thuis.

  3. overtollige muren

  Hoe meer muren, hoe kleiner de ruimte, dus als je de mogelijkheid hebt om de ene ruimte in de andere te integreren, doe het dan! De eetkamer en de keuken kunnen bijvoorbeeld met elkaar worden verbonden, wat het eten gemakkelijker maakt. De tip van de architect is dat je, behalve het weghalen van de muur, op beide plekken dezelfde vloer moet gebruiken.

  4. geen prioriteit geven aan circulatie

  De mobiliteit van de bewoners moet een prioriteit zijn in het project. De tip om verrommeling van de ruimte te voorkomen is om onevenredig meubilair te vermijden in verhouding tot de grootte van de kamer, om zo een overvol aspect in de ruimte te vermijden.

  5. Overmatig gebruik van hoge meubels

  De tip van de architect is om een ruimte tussen 50 en 60 cm vrij te laten, tot 2 m, met zo weinig mogelijk ruimte.

  Zie ook: Gangen: hoe maak je optimaal gebruik van deze ruimtes in huis?

  Een ander belangrijk aspect is om geen meubels tegenover de ramen te plaatsen. Dit voorkomt niet alleen dat er zonlicht binnenkomt, maar verstikt ook de flat door het gebrek aan luchtcirculatie.

  6. dingen verzamelen

  Minder is meer! Het is nog moeilijker om de omgeving overzichtelijk te houden als deze vol staat met spullen. Dit geeft geen gevoel van welzijn en comfort en het zorgt bovendien voor extra werk bij het schoonmaken en opruimen. "Ik adviseer mensen altijd om alleen het hoognodige te bewaren en geen spullen te verzamelen die kostbare ruimtes in beslag nemen met enig nut of gewoon voor de gezelligheid.site," zegt de architect.

  7. overdrijven met donkere tinten

  Terwijl een lichter palet ruimtelijkheid geeft aan de ruimte, kunnen donkere tinten - wanneer ze op een overdreven manier in de kamer worden gebruikt - de visuele amplitude van de ruimte in gevaar brengen.

  Hoewel het eigenlijk geen fout is, is het belangrijk om donkere kleuren met mate te gebruiken. "Het mengen van zwarte of meer levendige tinten met een set meer neutrale tinten zorgt voor een interessant en licht contrast", suggereert de expert.

  Zie ook: Twee kamers, verschillende toepassingen

  8. niet-getextureerde coatings

  Het gebruik van wandbekleding helpt om de kamers ruimtelijker te maken. Schijnbare baksteen, gebrand cement, beton - met andere woorden, texturen met een variatie in tonaliteit - zorgen voor meer visuele diepte in vergelijking met effen en vlak.

  9. gordijnen en tapijten in de verkeerde maat

  De mobiele elementen verdienen ook aandacht in de decoratie van omgevingen, want als ze slecht doordacht zijn, hebben ze een negatieve invloed op de samenstelling van de ruimte. De gordijnen moeten worden geïnstalleerd vanaf het plafond tot aan de vloer, en niet alleen de ramen bedekken. Het tapijt, als het te klein is, kan de plaats verminderen, "dus het is altijd passend om de grotere modellen te kiezen die onder de bank, stoelen of praktisch gaan".leunend tegen de muur", zegt de architect".

  10. houd de verlichting alleen in het midden van de kamer

  Investeren in uitgebreide verlichting is een manier om de omgeving uit te breiden en gezelliger en verfijnder te maken. Een kroonluchter alleen in het midden plaatsen veroorzaakt een verduisterend effect op de muren, en het resultaat is een gevoel van beslotenheid. "De tip is om deze verlichting over de oppervlakken te verdelen door het installeren van wandlampen, lampenkappen of gerichte spots", concludeert hij.

  Badkamerspiegels: 81 foto's om je te inspireren bij het inrichten
 • Bouw Badkamerrenovatie: experts geven tips om fouten te voorkomen
 • Omgevingen 30 ideeën voor het gebruik van kleuren en prints in decoratie
 • Ontdek 's ochtends vroeg het belangrijkste nieuws over de coronavirus pandemie en de ontwikkelingen. Meld je hier aan om onze nieuwsbrief te ontvangen

  Inschrijving geslaagd!

  Je ontvangt onze nieuwsbrieven 's ochtends van maandag tot vrijdag.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.