Weet je hoe je vazen en cachepots moet kiezen?

 Weet je hoe je vazen en cachepots moet kiezen?

Brandon Miller

  Voor het eerst wagen veel mensen zich op het gebied van tuinieren Zelfs voor wie niet in zulke grote huizen woont, is het mogelijk om een vlakke hoek in een groene oase voor planten, bloemen en zelfs een huis tuin Het is echter essentieel om een geschikt schip volgens de type plant, de grootte en specifieke behoeften.

  Daarom is de Vasart samen met landschapsontwerpers Luiz Felipe en Luiz Gustavo, van Bladaanleg geeft belangrijke tips voor degenen die voor het eerst planten verzorgen of zelfs voor degenen die er al aan gewend zijn maar graag over het onderwerp lezen.

  Scheepsgrootte

  Om de ontwikkeling van de plant niet te beïnvloeden, kun je het beste een pot kiezen met een redelijke omvang Het wordt aanbevolen dat het stuk ongeveer zo groot is als de kopje Na deze verhouding is het zeer waarschijnlijk dat de wortel volledig zal groeien", zegt Luiz Felipe.

  Irrigatie

  Veel mensen twijfelen of het type pot invloed kan hebben op het water geven, dus Luiz Gustavo verduidelijkt dit.

  "In feite heeft dit meer te maken met de soort en de omgeving waarin de plant wordt gekweekt dan met de pot zelf. Het materiaal van de pot kan echter wel van invloed zijn op het water geven. Een zeer poreus materiaal zoals keramiek draagt bijvoorbeeld meestal bij aan een groter waterverlies dan een plastic of geglazuurde pot", zegt de landschapsarchitect.

  Privé: 38 ideeën om vazen te beschilderen
 • DIY 34 creatieve DIY vaasideeën met gerecycled materiaal
 • DIY 8 manieren om je vazen en potten een nieuw gezicht te geven
 • Cachepot

  Voor degenen die het verschil niet kennen: de cachepot Omdat het een meer uitgebreide esthetiek heeft, wordt het meestal blootgesteld, terwijl een eenvoudigere vaas (met gaten) verborgen is om de plant in te huisvesten. Voorbeelden van cache potten zijn de manden, houten vazen, sculpturale modellen en of elk onderdeel dat geen gat in de bodem heeft.

  Zie ook: Sint-Joriszwaard is de beste plant om in huis te hebben. Begrijp het!

  Montage

  Landschapsontwerpers stellen voor om de cachepot te bevestigen met een geëxpandeerde kleilaag eronder In het geval van waterophoping zorgt het er dus voor dat de plant niet te veel water krijgt: "Dit zorgt voor meer veiligheid door deze drainagelaag," adviseert het duo.

  Decoratie

  Tegenwoordig hebben liefhebbers van planten een enorm aanbod aan potten en plantenbakken op de markt, die passen bij alle smaken en budgetten.

  "Er is een verscheidenheid aan materialen en afwerkingen, van de meest rustieke tot de meest verfijnde, stukken met glitter, geëmailleerd, naast vele andere afwerkingen. strand-, plattelands- of stadswoning ", zegt Luiz Felipe.

  Zie ook: 8 tips om de juiste vloerbedekking te kiezen

  Combinaties

  Als het gaat om het combineren van de vazen met de decoratie, geeft Vasart een aantal kenmerken om het mooi te maken, zoals kiezen voor vazen in dezelfde stijl als de kamer als klassiek, modern, hedendaags of industrieel Doe hetzelfde met de kleuropties, dat wil zeggen met koele of warme paletten in overeenstemming met de andere elementen van het huis.

  Voor wie een interessant contrast wil veroorzaken, is het de moeite waard om precies het tegenovergestelde te doen: "Als ik een omgeving met koude kleuren heb, kan ik een oppepper geven en kiezen voor vazen met warmere kleuren. Alles hangt af van de voorkeur van de bewoner, "zegt Silvana Novaes, directeur van Vasart.

  Ontdek 4000 jaar tuinevolutie!
 • Tuinen en groenten 20 blauwe bloemen die niet eens echt lijken
 • Tuinen en groenten Hoe heide te planten en te verzorgen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.