Organisatie: 7 trefzekere tips om van rommel in de badkamer af te komen

 Organisatie: 7 trefzekere tips om van rommel in de badkamer af te komen

Brandon Miller

  Er zijn mensen die veel aandacht besteden aan het organiseren van hun slaapkamer en woonkamer (vooral als ze iets te vieren hebben), terwijl sommigen prioriteit geven aan de keukenkastjes. Maar vergeet de badkamers en toiletten niet. Het zijn tenslotte juist deze kleine ruimtes die de deur kunnen openen naar een wereld van rommel in huis. We spraken met twee specialisten in de kunst van het opruimen om erachter te komen wat de stappen zijn voor het hebben van eenGoed georganiseerd. Kijk maar.

  1. Evalueer wat je echt nodig hebt in de badkamer en sorteer op categorie

  De eerste stap in het organiseren van elke woonomgeving geldt ook voor de badkamer: evalueer alles in de kasten, lades en bakjes en verwijder producten die je niet meer gebruikt of waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken (let hier extra goed op). Nadat je ze hebt weggegooid, is het tijd om alle items per categorie te organiseren: houd mondverzorgingsproducten, haarproducten en vochtinbrengende crèmes apart,Deze manier van organiseren laat de stukken bij de hand, ongeacht waar ze zijn opgeborgen," stelt personal organizer Rafaela Oliveira van Organize Without Freshness voor.

  2. een andere bestemming geven aan spullen die niet in de badkamer hoeven te blijven

  "Omdat de badkamer een omgeving is waar bacteriën zich gemakkelijk verspreiden, is het makkelijker om dagelijks schoon te maken naarmate we minder spullen hebben. Daarom moeten niet alle spullen daar blijven", legt personal organizer Juliana Faria van Yru Organizer uit. Parfums moeten bijvoorbeeld niet worden achtergelaten in een omgeving met te veel licht. Het ideale is om ze in de slaapkamer te laten - als ze in een kast staanAls je geen andere plek hebt om ze te bewaren, gebruik dan gesloten plastic dozen en plaats ze in de doos.Ze absorberen de vochtigheid en voorkomen de verspreiding van schimmels", voegt hij eraan toe.

  3. Wat in lades en kasten kan, is anders dan wat in de gootsteen of de doos kan

  Lades: "Leg de kleine spullen apart per categorie zoals: haarelastiekjes, haarklemmen, kammen, borstels of scheermesjes, nagelknipper, scheermesjes. Gebruik ladeverdelers of organisers zodat alles langer georganiseerd blijft", stelt Juliana voor.

  Zie ook: Hoe pas je de hoog-laag trend toe in je interieur?

  Kasten en planken: "Organiseer de zwaardere spullen, zoals cosmetica in het algemeen", leert Rafaela. Om haardrogers op te hangen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen, gebruik je haken aan de kastdeur of in een hoek van de muur.

  In de gootsteen: "Het ideale is om zo min mogelijk spullen in de gootsteen te laten liggen, om het dagelijks schoonmaken te vergemakkelijken. Laat de spullen voor dagelijks gebruik in een harsbakje of een ander afwasbaar materiaal liggen, zodat je het bakje alleen maar hoeft op te tillen om de gootsteen schoon te maken", legt Juliana uit.

  In de doos: "Laat alleen de producten die je echt gebruikt in de organizers zitten die je in de douche of aan de deur van de doos kunt hangen", adviseert Juliana.

  Zie ook: Handgemaakte mode: 6 tegels die projecten mooi maken

  4. investeer in een trolley als je weinig ruimte hebt

  Als de beschikbare ruimte in de badkamer of het toilet niet voldoende is, investeer dan in mobiele accessoires zoals trolleys: "Veel badkamers hebben geen kastje onder de wastafel, of als ze een kastje hebben, is het te klein. De trolley is perfect om onder de wastafel of in een hoek van de badkamer te plaatsen", zegt personal organizer Rafaela Oliveira van Organize Without Freshness. De modellen met wieltjes bieden meerMobiliteit en praktisch bij het schoonmaken.

  5. Bakjes zijn de oplossing voor gootsteenrommel

  De dienbladen verschijnen vaak in de badkamer- en toiletdecoratie en dienen vaak als ondersteuning voor vazen, schoonheidsartikelen en andere voorwerpen. "Als er ruimte is op het aanrecht, benadrukt het dienblad, naast het organiseren, de decoratie van de badkamer of toiletruimte. Geef de voorkeur aan glazen dienbladen, roestvrij staal, acryl of kunststof", geeft Rafaela aan.Als het dienblad van hout, metaal of spiegelglas is, moet het uit de buurt van water blijven, dus het ideaal is dat ze een voetje hebben", stelt Juliana voor.

  6. Haken, dozen en organisers helpen om alles op zijn plaats te houden

  "Organizers zijn altijd een goed idee en maken de inrichting lichter. Haken zijn geweldig voor het ophangen van handdoeken, haardrogers, kleding, enz. Plastic dozen zijn afwasbaar en helpen om de spullen in de badkamer te categoriseren. Vergeet niet om elke doos te identificeren, zodat het voor alle leden van het huis makkelijker is om het te vinden, denk eraan geen rommel toe te voegen, neem het weg van de plaats en breng het onmiddellijk terug",adviseert Rafaela.

  7. de wastafel kan worden gebruikt om zelden gebruikte spullen op te bergen

  De organisatieregels van de badkamer zijn dezelfde als die van de badkamer: "Het heeft een verschil: omdat er geen stoom van het bad komt, kunnen we er alles opbergen zonder ons zorgen te maken. Het ideaal is om een schonere uitstraling te houden voor het ontvangen van gasten, dus als je de badkamer gebruikt om voorraden op te slaan, gebruik dan kasten met deuren", merkt Juliana op,Zet in op een versierde mand of een tijdschriftenrek met extra toiletpapier, opgerolde gezichtsdoekjes en, als je dat liever hebt, een geliefd tijdschrift", voegt Rafaela toe.

  Leer hoe je gipsplaten in verschillende ruimtes kunt gebruiken
 • Tuinen en groenten 9 planten die je maar één keer per maand water kunt geven
 • Decoratie 7 decoratietips om te besparen op de elektriciteitsrekening
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.