9 kamerplanten voor wie van uitbundigheid houdt

 9 kamerplanten voor wie van uitbundigheid houdt

Brandon Miller

  Als het op kamerplanten aankomt, kan groter zeker beter zijn. Wie houdt er niet van een weelderige, groene plant als middelpunt van een kamer? Ze zijn niet alleen mooi, maar ze kunnen ook lege muren en onbezette hoeken opvullen en een beetje leven brengen in een saaie kamer.

  Misschien heb je niet zo'n goede groene vingers, of heb je gewoon geen tijd om een heleboel verschillende plantjes in huis te zetten. Wat de reden ook is, hier zijn ze 11 geweldige planten die er zeker fantastisch uitzien in jouw ruimte.

  1- Majestueuze Palm

  Je huis vullen met heldere bladeren is één manier om een statement te maken. Majestueuze palmbladeren zijn niet alleen aantrekkelijk en vol, maar ook zijn heel gemakkelijk te verzorgen Ze kunnen overleven in omstandigheden met weinig licht, Zorg er wel voor dat je de grond vochtig houdt tijdens de lente- en zomermaanden.

  Vanwege de dunne bladeren is dit een plant die van vocht houdt, dus overweeg om een luchtbevochtiger of sproeier in de buurt te houden.

  2- Monstera Deliciosa

  Bekend om zijn gegroefde (of geperforeerde) bladeren. heerlijk monster Het is een dikke tropische plant die snel groeit in lichte, vochtige (maar niet doordrenkte) grond. Hij is ook makkelijk te vermeerderen en te delen met vrienden. Snijd gewoon aan de basis van de plant, zorg ervoor dat je minstens één knooppunt meeneemt, en zet hem in water totdat er wortels worden gevormd. Bekijk hier hoe je kunt groeien!

  Zie ook: Stap voor stap: leer hoe je een terrarium maakt

  3- Het zwaard van St George

  Bekend als een van de makkelijkste kamerplanten om te verzorgen Sint-Joriszwaard is een hoge, speervormige plant met een prachtige variëteit aan bladeren. hoge vaas zal je decoratie een boost geven!

  4- Parapluplant

  Met zijn grote parapluvormige bladeren wordt deze plant groot en trots in bijna elke omgeving. Zorg er wel voor dat er genoeg tijd is om uit te drogen tussen het water geven door, anders is de plant gevoelig voor wortelrot. Hoewel je misschien kleine versies van deze plant ziet, kunnen sommige binnenshuis wel 1,5 meter hoog worden.

  Zie ook

  • 9 kleine planten voor wie schattig wil zijn
  • 17 tropische bomen en planten die je binnenshuis kunt houden

  5- Maniokplant

  De cassaveplant komt oorspronkelijk uit de woestijn en wordt gebruikt in barre omstandigheden met weinig water. Als de dag komt om water te geven, zorg er dan voor dat je de pot volledig laat leeglopen. geef de plant niet te veel water Deze woestijnbewoner is vrij gevoelig voor wortelrot. Hij heeft ook vrij veel zonlicht nodig om te groeien en te gedijen. Hij kan echter wel overleven bij weinig licht.

  6- Vijgenbladviool

  Ah, de beroemde viool! Deze prachtige boom staat bekend om zijn brede bladeren en grote gestalte, maar hij is ook notoir veeleisend. Als je eenmaal een plek hebt gevonden waar je viool gelukkig is, laat hem dan met rust! Hij is niet voor verandering. Hij werkt het beste in helder, indirect licht. Als het te helder wordt, kun je bruine vlekken op de bladeren zien verschijnen, wat een teken van verbranding kan zijn.zonne.

  7- Norfolk Pine

  Hoewel deze naaldboom misschien verwant lijkt aan een dennenboom, lijkt hij eigenlijk meer op een orchidee Norfolk dennen houden van fel licht en vocht, om de vochtigheid rond de boom te verhogen kun je overwegen om een kiezelschaal te gebruiken, dat is een ondiepe schaal met kiezels en water om de lucht vochtig te houden. De boom dicht bij andere planten houden kan ook helpen om vocht vast te houden.

  8- Bananenbomen

  Deze planten zijn bossig en hebben bladeren over de hele stengel, niet slechts één per arm. Om ze gelukkig te houden, zet je ze op een plek die zonlicht ontvangt. Als het op water geven aankomt, voorkom dan dat ze uitdrogen. Gelijkmatig vochtige grond houdt ze gelukkig en gezond. Lees hier alles over hoe je thuis een bananenboom kunt planten!

  9- Pilea Peperomioides

  Oké, laten we beginnen met te zeggen dat het jaren duurt voordat een missieplant zoveel groeit, maar het is het wachten waard. Door je plant regelmatig te draaien zodat hij aan alle kanten licht krijgt, zal hij gelijkmatig uitdijen en (hopelijk) niet naar zijn lichtbron leunen.

  Zie ook: Twee kamers, verschillende toepassingen

  Als je water geeft, zorg dan dat de plant helemaal droog is voordat je hem een flinke slok geeft. Om hem nog voller te maken, kun je de nakomelingen (of zaailingen) rond de basis van de moederplant laten uitlopen. Met regelmatig water geven en bemesting in de zomer, Je baby pilea kan eruit zien als de reusachtige schoonheid hierboven.

  *Via Mijn Domaine

  8 planten die het goed doen op vochtige plekken, zoals de badkamer
 • Privétuinen en tuinieren: Zo kweek je thuis een bananenplant
 • Privétuinen en tuinieren: Sprookjestuin: 11 inspiraties voor een sprookjestuin
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.