Alles wat je moet weten over LED-verlichting

 Alles wat je moet weten over LED-verlichting

Brandon Miller

  Wat is LED technologie?

  De LED, uitgevonden in 1962 en ook bekend als Light Emitting Diode, is een technologie voor het zichtbare spectrum die bestaat uit een systeem van meerdere lagen halfgeleidermateriaal dat licht kan genereren via de actieve laag van de diode die in gelijkstroom wordt gebruikt.

  LED's hebben onder andere een hoge helderheid, goede kleurweergave, laag energieverbruik, lange levensduur en de mogelijkheid om te dimmen.

  Economie & Duurzaamheid

  Van de technologieën die momenteel beschikbaar zijn, zijn LED lampen de meest economische optie, omdat ze ongeveer 80% energie kunnen besparen in vergelijking met gloeilampen. Bovendien zijn ze ongeveer 30% zuiniger dan fluorescentielampen. Dit komt doordat ze minder energie nodig hebben om licht uit te stralen, waardoor ze efficiënter zijn.

  Zie ook: Is het mogelijk om gras te leggen op een keramisch betegelde tuin?

  LED lampen zijn ook duurzamer omdat ze geen kwik in hun samenstelling bevatten, in tegenstelling tot fluorescentielampen. Met een gemiddelde levensduur van 25.000 uur hebben LED lampen praktisch geen warmteafgifte, het tegenovergestelde van bijvoorbeeld gloeilampen die ongeveer 90% van de totale geproduceerde warmte afgeven.

  Modellen van LED-lampen

  Momenteel zijn alle lampmodellen aangepast aan de LED-technologie. Van dichroïde opties, PAR20 en AR70, of zelfs de meest voorkomende types zoals de gloeilamp, zijn bijvoorbeeld te vinden op de verlichtingsmarkt.

  Zie ook: Garden of Delights" opnieuw geïnterpreteerd voor de digitale wereld

  Zie ook

  • Architect legt uit hoe je kroonluchters en hangers in eetkamers kunt gebruiken
  • Verlichtingstips om je kamer gezelliger te maken

  Dit geldt ook voor de stopcontacten, die kunnen worden gepresenteerd in meer gebruikelijke opties zoals E27, of zelfs in meer specifieke modellen zoals de G9. In ieder geval zijn de opties enorm en vrij toegankelijk.

  Aangewezen omgevingen

  Tegenwoordig, met de modernisering van de technologie, is het mogelijk om verschillende soorten LED lampen toe te passen in de meest uiteenlopende omgevingen. Of het nu voor een woonkamer is, keuken of voor een klaslokaal, zijn er verschillende modellen voor het juiste gebruik in elke specifieke ruimte.

  Elke eigenschap van de lamp heeft een bepaalde functie en kan van invloed zijn op de juiste keuze van het model. De lichtstroom bepaalt de hoeveelheid licht die in de ruimte wordt toegepast. Het vermogen is gerelateerd aan het energieverbruik, terwijl de kleurtemperatuur betrekking heeft op het type licht - warm wit, neutraal of koel wit - dat in een ruimte wordt toegepast.

  LED in het decor

  "De LED-technologie is ongelooflijk. Verlichtingsbedrijven en ontwerpers zijn erin geslaagd om op basis van deze technologie de beste oplossingen te creëren. armaturen Met een minimum aan materiaal maar met een maximum aan esthetiek. Het zijn ware sculpturen die toch energie besparen.

  Deze technologie wordt steeds geavanceerder en kan verschillende kleuren en lichtintensiteiten reproduceren. We kunnen het dus tegenwoordig in alle omgevingen gebruiken", zegt architect Paula Passos van het kantoor Dantas & Passos Arquitetura.

  Hoe kies je de juiste LED-verlichting?

  Dit vereist een speciale blik op de fundamentele punten van de omgeving in kwestie. Voordat een keuze wordt gemaakt, moet rekening worden gehouden met de activiteiten die in de ruimte moeten worden uitgevoerd, zodat voor elke situatie de beste modellen kunnen worden gekozen met betrekking tot kleurtemperatuur, lichtstroom, vermogen en het soort effecten dat wordt nagestreefd, of het nu gaat om meer algemeen en diffuus licht, of juist meerscenografisch en punctueel.

  In slaapkamers bijvoorbeeld is indirecte verlichting, met warmwitte kleurtemperaturen (2400 tot 3000K) en grotere contrasten van licht en schaduw, evenals zachte en minder intense effecten, ideaal om de volgende effecten te bereiken nodige gezelligheid voor een goede nachtrust.

  30 inspiratie voor banken met pallets
 • Meubilair en accessoires Kies de juiste combinatie van verlichtingsarmaturen op basis van het doel van de kamer
 • Meubels en accessoires Kleuren en vormen geven de badkamer persoonlijkheid
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.