Het is mogelijk om thuis meubels te lakken ja! Kijk wat je nodig hebt

 Het is mogelijk om thuis meubels te lakken ja! Kijk wat je nodig hebt

Brandon Miller

  Ik moet je op voorhand waarschuwen: je krijgt het waarschijnlijk niet de eerste keer goed, misschien zelfs niet de tweede keer, wat niet wil zeggen dat lakken een peulenschil is. "In feite kost het meer tijd om het te doen dan om het moeilijk te maken," zegt interieurontwerpster Marilza Gusmão , uit Belém, die de techniek leerde van een meubelmaker. Natuurlijk maakte haar vaardigheid als kunstenaar de dingen gemakkelijker,Maar het belangrijkste is volgens haar om niet bang te zijn - beginnen met lakken is een proces dat vallen en opstaan vereist, evenals een pistool en een luchtcompressor. Het is daarom niet iets voor mensen die alleen een specifiek meubelstuk willen hervormen, noch voor mensen met haast: "Als je stappen overslaat, krijg je een meubelstuk dat is gespoten, niet gelakt", zegt ze. Dus, het is tijd om je mouwen op te stropen!

  Volg de lessen van de expert voor een perfecte dekking!

  ❚ Het aanbrengen van snelplamuur op het hele werkstuk voor het lakken is een van de meest bewerkelijke stappen, maar fundamenteel voor het bereiken van het gladde effect van professionele lak.

  ❚ Let op de verf! Geen acryl, email of spray - het lakken van houten stukken, MDF of multiplex moet gebeuren met nitrocelluloselak, autolak of P.U. (op basis van polyurethaan) "Ik geef de voorkeur aan nitrocellulose, omdat het heel goed droogt en ik het eindresultaat echt mooi vind," zegt Marilza, die aanbeveelt grondverf, plamuur en verf van hetzelfde merk te gebruiken.

  Het juiste gereedschap helpt: een luchtcompressor is essentieel en sommige modellen hebben al een spuitpistool om te verven, zoals de Ar Direto G3 van Chiaperini (Loja do Mecânico). Een tweede pistool versnelt het proces, omdat het niet nodig is om de service te onderbreken om schoon te maken als het tijd is om van grondverf over te gaan op verf.met het drukniveau van de compressor", waarschuwt hij.

  Houd tijdens het schilderen een afstand van 15 tot 30 cm tussen het pistool en het werkstuk om te voorkomen dat het product druipt", merkt Marilza op.

  Zie ook: De Simpsons voorspelden Pantone's kleuren van het jaar voor het laatste decennium!

  Je hebt nodig:

  Stofbril of masker

  Een paar handschoenen

  Zie ook: Sobrado met balkon en veel kleur

  Beschermend dekzeil

  Schuurpapier nr. 100 en nr. 150

  Schuurmachine (optioneel)

  Handdoekzak

  Plastic spatel

  Mengpaneel

  ❚ Luchtcompressor en spuitpistool (optioneel extra pistool)

  Oplosmiddel of verdunner; wij gebruiken B-52 verdunner (900 ml blik), van Tintas Veloz

  ❚ Primer voor nitrocelluloselak; wij gebruikten Primer Surfacer Rápido (900 ml blik), uit de Lazzulac-lijn voor auto's, van Sherwin-Williams, in wit.

  ❚ Stopverf; wij gebruikten de Lazzuril autolijn (900 ml blik) van Sherwin-Williams, in wit

  ❚ Nitrocelluloselak; we gebruikten de Lazzulac automotive lijn (900 ml blik) van Sherwin-Williams, in de kleur Turquoise Acqua (van het Lazzumix kleurbereidingssysteem).

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.