Hoe graniet kiezen en toepassen in projecten

 Hoe graniet kiezen en toepassen in projecten

Brandon Miller

  Het wordt beschouwd als een nobel en tijdloos materiaal. graniet blijft de lieveling van de Brazilianen als het gaat om de uitvoering van Aanrechtbladen in het algemeen, kookeilanden, gootstenen en vloeren.

  Zeer aanwezig in badkamers e keukens Dit natuurlijke gesteente, dat bestaat uit de mineralen kwarts, veldspaat en mica, onderscheidt zich door zijn duurzaamheid, weerstand, eenvoudig onderhoud en uitstekende kosten-batenverhouding voor bouwplaatsen.

  En naast dit universum van factoren is de verscheidenheid van graniet, die harmonieert met verschillende decoratieve voorstellen, een ander attribuut dat het een gegarandeerde aanwezigheid maakt. Met een scala aan kleuren en patronen, volgens architect Fernanda Hardt, Juliana Rinaldi's partner in het kantoor Architectuur Mirá de meest gebruikte in projecten zijn de São Gabriel, Itaúnas White en Andorinha Grey.

  "Ongeacht hun nomenclatuur, die veel te maken heeft met hun kleur, hebben alle granieten een uitstekende weerstand tegen water en hitte, bestand tegen 150 tot 200 graden. Na beraadslaging over de typologie, is duurzaamheid ook gerelateerd aan het type afwerking. Gepolijst, bijvoorbeeld, heeft een superieure prestatie", legt hij uit.

  Kennismaking met de meest gebruikte granietsoorten in projecten

  San Gabriël

  Juliana zegt dat São Gabriel met zijn zwarte kleur bovenaan de favorietenlijst staat vanwege zijn verfijning, weerstand en betaalbare prijs. Ideaal voor zowel binnen als buiten, wordt het vaak gekozen voor keukenwerkbladen , balkons voor fijnproevers , barbecues naast vloer- en wandbekleding. trap .

  Zie ook: 13 tips om je badkamer groter te laten lijken

  Het is een nationale steen die bestaat uit middelgrote, onregelmatige korrels die resulteren in een uiterlijk dat uitstekend past bij projecten.

  Grijze zwaluw

  Met zijn overheersende grijze tint en zwarte pigmenten verspreid over het oppervlak is Andorinha Grey, net als de andere, zeer resistent en een opmerkelijke optie voor Aanrechtbladen, combineert een meer klassieke stijl met een neutrale en discrete look.

  "Bij het plannen van de omgeving met grijs graniet moet de bewoner aandacht besteden aan de andere kleuren die op de plek aanwezig zullen zijn, zodat het niet botst met de context", merkt Juliana op. Ze voegt er ook aan toe dat dit type steen ondoordringbaar is, zonder poreusheid en niet vlekt.

  Itaunas

  Door zijn lichte tint past hij perfect bij witte en houten meubelen. Een van de voordelen is dat hij gemakkelijk schoon te maken is, met alleen water en een neutraal schoonmaakmiddel.

  Het wordt aanbevolen voor kleine keukens Als het buiten wordt geïnstalleerd, is het essentieel dat het een gevlamde of geborstelde afwerking heeft, omdat het erg glad kan zijn als het in contact komt met water.

  Wit polair

  Met een wittere achtergrond en verspreide zwarte vlekken is dit graniet een goede keuze voor wie op zoek is naar een meer schoon en minimalistisch Het voegt waarde toe aan het aanrechtblad of de vloer, maar het moet nog zorgvuldiger worden gereinigd.

  Zie ook: 24 kleine eetkamers die bewijzen dat ruimte echt relatief is

  Zie ook

  • Marmer x graniet: verschillen en verzorging met elk
  • Werkbladengids: wat is de ideale hoogte voor de badkamer, het toilet en de keuken?

  Hoe kies je een granieten steen?

  Volgens Fernanda hangt de definitie af van de kenmerken van het project, omdat er een grote verscheidenheid aan kleuren, tinten en soorten afwerking is, naast andere factoren, waarmee rekening moet worden gehouden. De granieten in lichte tinten worden geclassificeerd als de minder duurzame, omdat ze in de keuken dag na dag voortdurend worden blootgesteld aan spatten van sauzen, vet en ander vuil.

  Om de levensduur van graniet te verlengen, raden we altijd aan om de steen waterdicht te maken, te polijsten of zelfs acrylaatpasta aan te brengen om mogelijke scheuren af te dichten," adviseert de architect.

  Graniet met donkere tinten verbergt daarentegen mogelijke vlekken of krassen die de steen zouden kunnen aantasten en is veelzijdig in de samenstelling van het decor van keukens en gastronomische ruimtes.

  Met zoveel voordelen kan de bewoner de fout maken om te veel donker graniet te gebruiken. De professionals van Mirá Arquitetura raden aan om voorzichtig te zijn, omdat het overdrijven van dit palet op dezelfde plek een zware omgeving creëert met de perceptie te klein te zijn. De maatstaf voor succes is om met intelligentie en gezond verstand te investeren in de veelzijdigheid van donker graniet.

  Op zoek naar een assertief gedrag, nemen de twee hun klanten graag mee naar de marmerwinkels of stellen ze stalen ter beschikking zodat ze visueel vergeleken kunnen worden met de andere elementen die al gedefinieerd zijn, zoals kasten en muurkleuren.

  "Naast de kleur heeft ook de behandeling van de steen een directe invloed op de decoratie van de omgeving. De geloogde (matte) laat een modernere ruimte achter en de gepolijste een meer traditioneel aspect", aldus Juliana.

  Verzorging en onderhoud

  Om graniet in goede conditie te houden is een zekere aandacht vereist. De eerste stap is om te voorkomen dat water en stof zich ophopen op het oppervlak en om het regelmatig schoon te maken met water, neutrale zeep of specifieke producten die het een nieuwe look geven.

  Schurende materialen kunnen de steen beschadigen: daarom is het gebruik van alkalische detergenten, sanitair water, paraffine en waspoeder, die de kwaliteit en de esthetiek van de steen aantasten, niet geschikt. Een andere kwestie die niet op de achtergrond mag blijven, is het elke zes maanden waterdicht maken en installeren door gespecialiseerde vakmensen, om oneffenheden en toekomstige problemen te voorkomen.

  Alles wat je moet weten over woningtrappen
 • Bouw 4 snelle tests om lekken op te sporen
 • Verlijmde of geklikte vinylvloeren: wat zijn de verschillen?
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.