Hoe kies je de perfecte lampenkap en inspiraties

 Hoe kies je de perfecte lampenkap en inspiraties

Brandon Miller

  De bedlampen hebben twee basisfuncties in de kamer: voldoende licht bieden om comfortabel te kunnen lezen en andere activiteiten in de kamer uit te voeren en er daarbij goed uitzien.

  Het kiezen van de juiste lampenkap kan echter verwarrend zijn. Hoeveel lampen heb je nodig? Hoe groot moet de lampenkap zijn? Welke stijl moet je kiezen? De vragen kunnen talrijk zijn. Gelukkig zijn er basisregels voor decoreren die al deze vragen beantwoorden en het gemakkelijker maken om het juiste bedlampje te kiezen. Kijk hier:

  Hoeveel bedlampjes heb je nodig?

  Als algemene regel geldt dat je één bedlampje nodig hebt als je de enige bent die in bed slaapt en twee als je een partner hebt. Als je slaapkamer te groot is of je matras is koning twee armaturen garanderen een verbeterd evenwicht ongeacht of je de enige bent die de kamer gebruikt of niet.

  Ook al heb je twee bedlampjes, reken er niet op dat ze de enige bron van verlichting in de kamer zijn. Als je geen plafondlampje hebt, heb je minstens één ander lampje nodig, bij voorkeur een vloerlamp aan de andere kant van het bed.

  Hoe breed moet je lamp zijn?

  Een van de meest gemaakte fouten bij het inrichten van de slaapkamer is het kiezen van de verkeerde maat bedlampje. Meestal kiezen mensen voor een te kleine lamp. Maar de regel is: hoe breder je matras hoe breder de nachtkastje en hoe breder het nachtkastje, hoe breder de lampenkap bovenop haar.

  Zie ook: Stanley Cup: het verhaal achter de meme

  Over het algemeen moet je nachtkastje tussen een derde en twee derde van de breedte van je matras zijn, en het bedlampje moet ongeveer een derde van de breedte van je matras zijn. een derde van de breedte van het nachtkastje gemeten op het breedste punt van de bol.

  Zie ook: Schilderijen tonen noordoostelijke, kubische en emo-versies van de Monalisa Verlichting: bekijk de meest gestelde vragen
 • Meubels en accessoires 60 inspiratie voor keukenverlichting
 • Meubels en accessoires 8 kamerinspiraties met ongelofelijke hanglampen
 • Hoe hoog moet je lamp zijn?

  Het kiezen van de juiste hoogte lamp is vooral belangrijk als je een nachtlezer bent. Je wilt immers niet dat het licht over je hoofd schijnt en je wilt het ook niet direct in je ogen hebben.

  Ervan uitgaande dat je nachtkastje even hoog is als je matras, zoek dan een lamp met dezelfde hoogte als je nachtkastje, plus 5 of 7 cm extra .

  De plaatsing van de lampschakelaar is ook een probleem. Je wilt niet de bed om de lamp aan of uit te doen of het risico te lopen dat je je rug bezeert - of helemaal uit bed valt - om bij de schakelaar te komen.

  De ideale hoogte voor de schakelaar is ongeveer even lang als je arm, ergens tussen 53 cm en 71 cm Het handigste is natuurlijk een bedlampje met een aan/uit-knop op het snoer.

  Hoe kies je een lampenkap

  De juiste maat lampenkap brengt de lamp in balans. Over het algemeen moet de hoogte van de lampenkap ongeveer twee derde van de hoogte van het lamphuis gemeten vanaf de onderkant van de lamp tot de onderkant van de lamp.

  De breedte van de lampenkap moet ongeveer twee keer zo breed zijn als het breedste gedeelte van de lamp.

  Als je een heel dunne lamp hebt, kies dan een lampenkap die niet breder is dan hij hoog is om de beste verhouding te krijgen. Om beter te kunnen lezen voor het slapengaan, moet de onderkant van de lampenkap ongeveer op op dezelfde hoogte als je ogen terwijl ze op het bed zat.

  • Hoogte: Twee derde van de hoogte van de lamp.
  • Breedte: Twee keer de breedte van de lamp.

  De witte of gebroken witte lampenkappen Ze laten meer licht door, maar gekleurde lampenkappen zijn een geweldige manier om een speciaal tintje aan je inrichting te geven. Wat de vorm betreft, drumshades zijn de huidige trend, maar je maakt de fout om de vorm van de lampenkap af te stemmen op de vorm van de lamp.

  Hoe kies je de stijl van de lamp voor je kamer?

  Zolang nachtlampjes passen bij de rest van de inrichting van je slaapkamer, kun je de kleur en stijl ervan zelf bepalen. Geef een moderne slaapkamer meer pit met een strakke lamp van glas of chroom, of kies voor een traditionele lamp van keramiek. kwartaal.

  Maak plezier met een gevormde lampenkap of versierd met een print die typisch is voor je decoratiestijl Bijvoorbeeld: anker in een kamer in kuststijl, palmboom in een tropische kamer of druiven in een kamer met Toscaans thema.

  Zie je bedlampje als een krachtig detail in je slaapkamer en kies daar ook voor!

  Inspiraties

  Nu is het tijd om inspiratie op te doen. Bekijk hieronder een aantal ideeën voor lampenkappen om je kamer op te fleuren:

  *Via De spar

  Alles over dressoirs: hoe te kiezen, waar neer te zetten en hoe te decoreren
 • Meubels & Accessoires Ladderplank: bekijk dit multifunctionele en stijlvolle meubelstuk
 • Meubels & Accessoires Gekleurde tafels: hoe je persoonlijkheid aan het stuk brengt
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.