Hoe kom ik van motten af?

 Hoe kom ik van motten af?

Brandon Miller

  Ken je dat moment dat je een gloednieuwe blouse uit de kast pakt en merkt dat er een gat in zit? Vaak is dit het werk van een mot die sporen achterlaten op je favoriete stukken!

  In Brazilië zijn er twee soorten: de zogenaamde boekenwurmen, die zich voeden met alle stoffen die zetmeel bevatten - bijvoorbeeld graan, papier, verfpigmenten, zijde, behang, lakens en gordijnen. En de kledingmotten dat kleine insect dat in een omhulsel aan de muur hangt, het larvenstadium van motten.

  Dit betekent dat deze larven, voordat ze vleugels ontwikkelen en bestuivers worden (volwassen motten), motten worden genoemd. Ze voeden zich met keratine, een dierlijk eiwit, en vallen daarom kleding aan die gemaakt is van wol, leer, kasjmier, zijde, enz.

  Hoewel ze schade aan kleding en boeken veroorzaken, vormen motten geen gevaar voor de menselijke gezondheid, maar hun aanwezigheid is wel erg vervelend. Om ze te voorkomen is het belangrijk om kasten en kleerkasten schoon en geventileerd te houden en vochtplekken en donkere omgevingen te voorkomen. Houd ook papieren en kartonnen dozen in de gaten die in huis worden meegenomen, want motten kunnenrijden.

  Er zijn verschillende natuurlijke en zelfgemaakte methoden om ze te elimineren. João Pedro Lúcio, operationeel technicus bij Maria Brasileira legt de belangrijkste uit:

  Zie ook: 42 plintmodellen in verschillende materialen

  Methoden

  Met azijn

  Maak een mengsel van 250 ml witte azijn en 250 ml water en doe dit in een spuitfles. Haal alle kleren uit de kledingkast en wrijf de oplossing overal in met behulp van een schone doek. Wanneer je je kleren weer in de kledingkast legt, spuit je er ook de azijn met water overheen om de motten te doden. De zuurgraad van de azijn is in staat om beide insecten te elimineren en te voorkomen dat ze weer verschijnen.Deze tip is ook handig als je motten in je keukenkastje wilt verwijderen.

  Zie ook: Ontdek het eerste (en enige!) hangende hotel ter wereld Hoe termieten herkennen en verwijderen
 • Mijn huis Hoe verwijder je schimmel uit kledingkasten? En de geur? Experts geven tips!
 • Tuinen en groenten Dood ongedierte van planten met deze huismiddeltjes
 • Citroen

  Verspreid gedroogde citroenschillen in je kasten. De geur houdt motten weg van kleren en papieren. Vergeet niet om ze om de twee weken te vervangen, want ze verliezen hun geur en kunnen nog steeds gaan rotten.

  Citroengras

  Plaats aromatische zakjes in lades en kasten. Citroengras verspreidt niet alleen een heerlijke geur, maar houdt ook motten op afstand. Koop gewoon verse citroengrasblaadjes, hak ze fijn en doe ze in zakjes die het aroma laten ontsnappen.

  Kruidnagels

  Hetzelfde kun je doen met kruidnagels, die nog makkelijker te vinden zijn. Verspreid de zakjes in lades, planken en boekenplanken en zorg dat je van motten afkomt.

  Het is ook mogelijk om een klein mengsel te maken. Neem hiervoor ongeveer 20 kruidnagels, meng ze met water en laat ze 5 minuten koken. Voeg wat alcohol toe en doe ze in een verstuiver. Breng ze aan op de aangetaste plekken en zorg dat je van de motten afkomt.

  Het is beter om motten te voorkomen dan te moeten elimineren, dus volg deze tips op:

  • Houd tapijten, matrassen en sofa's hygiënisch;
  • Was kleren voordat je ze opbergt;
  • Houd kasten goed gelucht en verlicht;
  • Leg je kleren in de zon;
  • Identificeer plekken met vocht of lekken in de muur en repareer deze.

  Tip: Gebruik nooit naftaleen, deze geurloze pellets zijn giftig voor mensen en langdurige blootstelling aan deze chemische stof kan ernstige ziekten veroorzaken.

  Feng Shui van de liefde: creëer romantischere slaapkamers
 • My Home DIY: lamp van papier-maché
 • My Home Mogen honden chocolade eten? Hier is een recept om je huisdier te laten genieten van Pasen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.