Hoe maak je een foto van je favoriete hoekje

 Hoe maak je een foto van je favoriete hoekje

Brandon Miller

  Maak je altijd foto's van je ruimtes maar ben je nooit tevreden met de resultaten, of het nu gaat om het licht, de kwaliteit of gewoon omdat ze er niet uitzien zoals je je had voorgesteld? Je bent niet de enige.

  Weet dat het maken van foto's van plaatsen enige kennis vereist over licht, positie en kadrering. Maar schrik niet, ze zijn vrij eenvoudig te begrijpen en je hebt geen geavanceerde camera nodig om prachtige foto's te maken!

  We hebben een aantal belangrijke tips zodat je volgende foto van je favoriete hoekje Bafonic rok. Ben je er klaar voor?

  Organisatie

  Als je de hoek kiest waar je je foto wilt nemen, zorg er dan voor dat het georganiseerd is en zoals je wilt dat andere mensen het zien. Schik de details, plaats bloemen of planten om het op te fleuren en het er mooier uit te laten zien. Het is OK om de omgeving een beetje te veranderen zodat de foto eruit komt te zien zoals je verwacht.

  Verlichting

  Dit is een essentiële factor die aandacht vraagt, want als er te weinig licht in een ruimte is, gaat de beeldkwaliteit sterk achteruit. Vergeet daarom niet om de gordijnen open te doen, kies voor omgevingen met ramen of, als dit niet het geval is, neem verlichtingsarmaturen om te helpen met de lokale helderheid.

  Zie ook: De beste timmerwerkplaatsen in SP, door Paulo Alves

  Wees ook voorzichtig met tegenlicht, want dan wordt de foto veel donkerder en kan het apparaat moeite hebben met scherpstellen.

  14 tips om je badkamer instagrammable te maken
 • Decoratie 4 tips om een instagrammable omgeving te creëren
 • Mijn huis Mijn favoriete hoekje: 18 ruimtes van onze volgers
 • Kader

  Denk eerst na over wat je wilt laten zien: de hele kamer? een deel ervan uitlichten? misschien een foto, een meubelstuk of een plant? Het is heel belangrijk om te analyseren wat je wilt laten zien, zodat je weet hoe je jezelf in de ruimte moet positioneren. Om een foto van een hele kamer te maken, is het bijvoorbeeld ideaal om bij de deur of de grens te gaan staan.

  Zie ook: Verhelder je twijfels over kranen en maak de juiste keuze

  Zorg ervoor dat alles recht is

  Niemand verdient een scheve foto, toch? en hoewel er een optie is om de foto aan te passen nadat je hem hebt genomen, snijdt deze functie uiteindelijk delen van de foto weg. om het gemakkelijker te maken, gebruik je het raster op je camera zodat je referenties hebt en het landschap gemakkelijker kunt uitlijnen.

  Verticaal of horizontaal

  Het hangt allemaal af van het doel van je foto. Als je foto's op sociale media plaatst, raden we aan het verticale patroon te volgen, maar horizontale foto's hebben veel voordelen, zoals de mogelijkheid om veel meer van de locatie te laten zien. Ga voor wat je wilt en waarvan je denkt dat het er het beste uitziet.

  Neem er meer dan één en test de mogelijkheden

  Nu je alles hebt klaargezet om foto's te maken van je kleine hoekje, maak goed gebruik van deze tijd en beperk je niet tot slechts één of twee foto's. Maak er zoveel als je nodig acht en test verschillende mogelijkheden en kadreringen. Hoe meer opties, hoe meer kans je hebt om die ene foto te vinden die je geweldig vindt!

  Mijn favoriete hoekje: 14 keukens versierd met planten
 • My Home 34 creatieve manieren om glazen flessen te gebruiken in het interieur
 • My House Als My House een Orkut-account had, welke communities zou het dan creëren?
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.