Leer meer over de belangrijkste opties voor keuken- en badkamerbladen

 Leer meer over de belangrijkste opties voor keuken- en badkamerbladen

Brandon Miller

  Het komt vaak voor dat er twijfel ontstaat wanneer bouwen of renoveren Het kiezen van materialen is niet altijd eenvoudig. Het is niet alleen een kwestie van nadenken over esthetiek of, aan de andere kant, alleen kijken naar technische kwaliteiten.

  Goede opties moeten verenigbaar zijn schoonheid, functionaliteit en praktisch En dit is vooral waar als het gaat om bekleding voor de banken van keuken , badkamer e gastronomische ruimte Er zijn veel opties - en voor alle budgetten - op de markt, maar niet alle opties passen goed in alle omgevingen.

  Architecten Fabiana Villegas en Gabriela Vilarrubia, hoofd van het bureau Vilaville Architectuur, uitleggen dat de beste soorten werkbladen voor natte ruimtes koude coatings zijn, zoals porseleinen tegels, graniet, corian, kwarts of dekton Ze absorberen geen water en vlekken niet.

  "Veel mensen kiezen voor marmer, maar ondanks het feit dat het een natuursteen is, wordt het niet aanbevolen voor keuken- en badkamerbladen omdat het veel water absorbeert, gemakkelijker vlekken maakt en krast dan graniet," onthult Fabiana.

  Weerstand en ondoordringbaarheid

  Volgens de professionals zijn aanrechtbladen van porseleinen tegels kunnen een geweldige optie zijn, omdat ze kunstmatig worden geproduceerd en wel 1,80 x 0,90 m groot kunnen worden.

  Een ander verschil met dit materiaal is de verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen die de stukken kunnen hebben. Maar hier is een detail belangrijk: het is noodzakelijk om te rekenen op een gespecialiseerd bedrijf om het stuk te snijden.

  Gevels: hoe je een praktisch, veilig en opvallend project krijgt
 • Architectuur en bouw Hoe kies je de ideale kraan voor je badkamer?
 • Architectuur & Bouwtegels: alles wat je moet weten om je huis te decoreren
 • Als de optie natuurlijke materialen is, moet de graniet is een goede keuze en is zeer goed bestand tegen temperatuur en schokken. corian Het is een synthetisch materiaal dat bestaat uit acrylhars en aluminiumhydroxide, dat niet vlekt, zeer resistent is en nog steeds kan worden gerepareerd.

  De kwarts Sommige bedrijven voegen pigmenten en kleine hoeveelheden glas- of metaaldeeltjes toe om een verscheidenheid aan kleuren en texturen te creëren in dit materiaal, dat heel gemakkelijk schoon te maken is", zegt de architect.

  Ook de dekton Het is ook een materiaal dat bestaat uit een mengsel van grondstoffen, gebruikt bij de vervaardiging van porseleinen, glazen en kwartsoppervlakken. Deze eigenschap maakt dekton zeer resistent en waterdicht. Het wordt geproduceerd door een Europees bedrijf.

  Aan de andere kant is de hout en de MDF zijn volgens de architecten van VilaVille Arquitetura materialen die beter niet gebruikt kunnen worden in aanrechtbladen: "Ze zijn doorlatend en daarom niet geschikt voor plaatsen waar veel contact met water is", zegt Gabriela.

  Voor alle zakken

  De architecten onthullen dat de graniet is de goedkoopste optie voor aanrechtbladen Het komt ook het meest voor bij Brazilianen.

  Keramische tegels kunnen een voordelig alternatief zijn, "Het wordt echter niet aanbevolen voor plaatsen met intensief gebruik, vooral voor het verwerken van voedsel, omdat het voegen vereist en een poreuze afwerking is, d.w.z. het kan na verloop van tijd donkerder worden en vuil absorberen.

  "Corian is de duurste optie, maar je kunt het aanrechtblad en de gootsteen in elke vorm krijgen die je maar wilt. Je kunt er vormen mee maken en kiezen uit verschillende kleuren," zegt Fabiana.

  Zie ook: Deze keuken is intact gebleven sinds de jaren 1960: bekijk de foto's

  Volgens haar biedt het, ondanks dat het een duurder product is, extra voordelen, zoals: het vlekt of krast niet gemakkelijk omdat het niet poreus is, heeft geen zichtbare naden en verspreidt geen vuur.

  Bij het kiezen onthullen de professionals dat het belangrijk is om rekening te houden met de gebruiksfrequentie: "Allereerst moet je aandacht besteden aan de duurzaamheid en weerstand van het materiaal. Vervolgens moeten we nadenken over de esthetiek en de samenstelling van dit product in je omgeving.

  Tegenwoordig werken we veel met werkbladen van porseleinen tegels, vanwege de kwaliteit van het product en ook vanwege de verscheidenheid aan afwerkingen die de markt biedt. Met zoveel beschikbare opties is het dus gemakkelijk om het keukenwerkblad, de badkamer of de gourmetruimte te laten passen bij de rest van het project", besluit Fabiana.

  Zie ook: Wat zijn mantra's? Wooncomplex in Curitiba krijgt certificaat voor duurzaam condominium
 • Architectuur & Bouw Barbecue: hoe kies je het beste model?
 • Architectuur en bouw Wand- en vloerbekleding: bekijk tips om vloeren en muren op elkaar af te stemmen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.