10 kleurrijke en ongewone basketbalvelden over de hele wereld

 10 kleurrijke en ongewone basketbalvelden over de hele wereld

Brandon Miller

  Het valt niet te ontkennen dat, na de Olympische Spelen begonnen, we zijn allemaal in die sport vibe, nietwaar? En met de finale van de NBA nog steeds dichtbij, de aanwezigheid van 3×3 in de wedstrijden en de FIBA-teams die wonderen doen, de basketbal is de laatste tijd nog prominenter geworden.

  Als je ook een passie hebt voor basketbal, dan zul je deze selectie van 10 kleurrijke rechtbanken over de hele wereld We weten dat je overal een geweldige wedstrijd kunt hebben - maar laten we eerlijk zijn, omringd door kleur is het altijd beter. Kijk maar:

  Ezelsplein in Aalst (België) door Katrien Vanderlinden

  De Belgische kunstenares Katrien Vanderlinden heeft een kleurrijke muurschildering gemaakt op een basketbalveld in het centrum van Aalst. De geometrische ontwerpen zijn geïnspireerd op het wiskundig redeneerspel voor kinderen " Logische blokken ".

  Vierkanten, rechthoeken, driehoeken en cirkels, in verschillende vormen, maten en kleuren, vormen het veld Ezelsplein Het unieke patroon van vormen, lijnen en kleuren geeft spelers de mogelijkheid om hun eigen spel op het veld te bedenken.

  2. Bank Street Park basketbalveld in Londen door Yinka Ilori

  Ontwerper Yinka Ilori heeft haar kenmerkende geometrische patronen en levendige kleuren gecombineerd op dit openbare basketbalveld in het Londense financiële district Canary Wharf. Het halfgrote veld, ontworpen voor de 3×3 basketbal Het is bedekt met 3D-geprinte polypropyleen tegels.

  Ilori's kleurrijke prints zijn ook verspreid over een accentmuur die langs de omtrek van het veld loopt, terwijl een blauw en oranje golfpatroon langs de basketbaltafel loopt.

  Pigalle Duperré in Parijs, door Ill-Studio en Pigalle

  Ill-Studio is een samenwerking aangegaan met het Franse modelabel Pigalle om een veelkleurig basketbalveld te creëren tussen een rij gebouwen in het 9e arrondissement van Parijs.

  De inspiratie kwam van de kunst " Sporters "Op het schilderij staan vier figuren afgebeeld die allemaal dezelfde felle kleuren dragen als op het veld. Blauwe, witte, rode en gele rubberen vierkanten van ethyleenpropyleendieenmonomeer (EPDM) - een synthetisch materiaal dat vaak wordt gebruikt voor sportvloeren - zijn toegevoegd aan het veld.

  4. Kinloch Park rechtbanken in St Louis door William LaChance

  Kunstenaar William LaChance beschilderde drie basketbalvelden in een buitenwijk van St. Louis met kleurblok vet.

  Zie ook

  • Nike verft de atletiekbaan van Los Angeles in de kleuren van de LGBT+ vlag
  • Olympische Spelen thuis: hoe bereid je je voor om de Spelen te kijken?

  De tekeningen zijn gebaseerd op een reeks vijf olieverfschilderijen Witte lijnen werden geschilderd op de gekleurde achtergrond, die blauw-, groen-, rood-, geel-, bruin- en grijstinten bevat.

  5. Summerfield Park court in Birmingham, door Kofi Josephs en Zuke

  Basketbal + grafiet En op dit veld in Summerfield Park (Birmingham) was het niet anders.

  De renovatie werd uitgevoerd door basketballer Kofi Josephs en graffitikunstenaar Zuke, die de kleuren geel en lichtblauw kozen in een poging om bewoners en kinderen naar het spel te lokken. Het ontwerp bevat elementen die de stad Birmingham symboliseren. Zo is er bijvoorbeeld een kroon op het beton geschilderd, verwijzend naar The Jewellery Quarter in Birmingham.

  6. Stanton Street courts in New York door Kaws

  Nike noemde de artiest Kaws die in Brooklyn woont, om deze twee basketbalvelden te illustreren die naast elkaar liggen in Stanton Street in Manhattan, New York City.

  Zie ook: De psychologie van kleuren: hoe kleuren onze gewaarwordingen beïnvloeden

  De kunstenaar, die bekend staat om zijn cartoonwerken van heldere kleuren Een abstracte versie van Elmo en Cookie Monster - personages uit de populaire kindertelevisieshow Sesamstraat -, werden op de velden geschilderd met hun ogen doorgestreept.

  Pigalle Duperré in Parijs, door Ill-Studio en Pigalle

  Ill-Studio en Pigalle sloegen de handen weer ineen om het basketbalveld dat ze in 2015 renoveerden opnieuw te bekijken. De ontwerpers vervingen de oude blokkleuren door tinten blauw, roze, paars en oranje.

  Deze keer hadden de werknemers de steun van Nike om de compacte en onregelmatig gevormde plek opnieuw in te richten. Frames gemaakt van een plastic en doorschijnend roze zijn toegevoegd, terwijl het speelgebied en de zones blanco zijn gemarkeerd.

  8. huis van mamba in shanghai, door Nike

  Nike heeft een levensgroot basketbalveld onthuld met beweging volgen e ingebouwde reactieve LED-displaytechnologie in Shanghai.

  Ontworpen om een plaats te bieden aan de tijdloze en legendarische Kobe Bryant die hun vaardigheden leren aan jonge atleten in het Nike RISE-initiatief, is het veld voorzien van klassieke baanmarkeringen en het RISE-logo van Nike.

  Wanneer de baan niet nodig is voor training en gaming, kan het LED-oppervlak bijna elke combinatie van bewegende beelden, afbeeldingen en kleuren weergeven.

  9. kintsugi rechtbank in Los Angeles door Victor Solomon

  Kunstenaar Victor Solomon heeft geprobeerd om de vele scheuren en spleten in dit basketbalveld in Los Angeles met elkaar te verzoenen door gebruik te maken van de Japanse kunst van het Kintsugi .

  Lijnen van gouden hars doorkruisen het hof in de vorm van aderen en verbinden de gebroken stukken versleten grijs beton. De kunstenaar maakte gebruik van zijn kennis van Kintsugi, waarbij gebroken aardewerk wordt gerepareerd met lak gemengd met edelmetaalpoeder om benadrukken in plaats van verbergen de scheur.

  10. La Doce in Mexico-stad, door All Arquitectura Mexico

  De Mexicaanse ontwerpstudio All Arquitectura heeft een levendig voetbal- en basketbalveld ontworpen voor een van de meest verarmde en gewelddadige gebieden van Mexico-stad.

  Zie ook: Het juiste tapijt kiezen - Goed & fout

  De ontwerper bedekte het oppervlak als een uitgerekt en gekanteld dambordpatroon in twee tinten lichtblauw. Over het geheel genomen voegt de opgeknapte rechtbank kleur en sfeer toe aan het gebied, dat wordt gedomineerd door vervallen platte krotten en vervallen gebouwen.

  *Via Dezeen

  Olympisch uniformontwerp: een genderkwestie
 • Olympisch design: ontmoet de mascottes, fakkels en brandstapels van de afgelopen jaren
 • LEGO Design lanceert sets van duurzaam plastic
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.