Ontdek de omgekeerde wereld van architectuur!

 Ontdek de omgekeerde wereld van architectuur!

Brandon Miller

  Nee, dit is geen computergrafiek of een illustratie van Alice in Wonderland, hoewel het wel vreemd klinkt, Overal ter wereld staan gebouwen op hun kop en bieden ons letterlijk een nieuw perspectief op de ruimtes en objecten om ons heen. Kom meer te weten over de bizarre (en fascinerende) wereld van omgekeerde architectuur!

  Het eerste "ondersteboven huis" werd gebouwd in Europa, in Szymbark, Polen, in 2007, als onderdeel van een educatief centrum. Architect Daniel Czapiewski wilde kritiek leveren op de tumultueuze politieke geschiedenis van het land, vertegenwoordigd door een "wanordelijke" constructie.

  Zie ook: 3 architectuurtrends voor 2023

  Ook in Europa is de Die Welt Steht Kopf ("de wereld staat op zijn kop") het meest gefotografeerde familiehuis op het continent en het eerste omgekeerde gebouw in Duitsland. Zij was de eerste die ook het interieur reverse-engineerde, inclusief het meubilair.

  Het huis bestaat uit twee verdiepingen en is ontworpen door de Poolse ondernemers Klaudiusz Gołos en Sebastian Mikazuki, samen met ontwerpster Gesine Lange.

  A Huis Steht Kopf Naar het voorbeeld van de Die Welt Steht Kopf uit Duitsland, is de residentie volledig ingericht om bezoekers de mogelijkheid te bieden om "De wereld zien vanuit het perspectief van een vleermuis".

  Het ontwerpteam benadrukt het idee van het unheimliche, of de transformatie van een vertrouwde ervaring in iets vreemds." Gewone dingen worden weer spannend Al het meubilair hangt aan het plafond, zelfs de auto die in de garage staat kan van onderaf worden bewonderd," zeggen ze.

  Zie ook: 11 kleine hotelkamers met ideeën om de ruimte optimaal te benutten

  In Rusland presenteerde curator Alexander Donskoy in 2018 wat hij 's werelds grootste omgekeerde huis noemt. grootschalig openbaar kunstwerk Het hele interieur is ingericht alsof er echt mensen wonen: de koelkast is gevuld en in de laden liggen opgevouwen kleren.

  Vandaag de dag zijn er omgekeerde huizen in de Verenigde Staten, Turkije, Canada en zelfs Taiwan. Wat vond je van de omgekeerde architectuur? Zou je zo'n gebouw willen bezoeken (of erin willen wonen!)?

  BBB: als de geheime kamer zich boven het huis bevond, hoe konden de geluiden dan worden gedempt?
 • Architectuur Een huis in Mexico geïnspireerd op Azteekse gebouwen
 • Architectuur Ontmoet 8 vrouwelijke architecten die geschiedenis schreven!
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.