Vijf tips om vocht en schimmel te voorkomen

 Vijf tips om vocht en schimmel te voorkomen

Brandon Miller

  Met de lage wintertemperaturen zijn de ramen dicht laten en te lang onder de douche blijven staan tijdens het baden verleidelijke houdingen. Hoewel ze uitnodigend zijn, kunnen ze grote problemen veroorzaken voor het huis, omdat ze vochtigheid veroorzaken en, als gevolg daarvan, beschimmelde muren en bellen. Om deze ongewenste kwaden te voorkomen, spraken we met de chemisch en civiel ingenieur Maria Amélia Silveira,oprichter van het Brazilian Waterproofing Institute, en we hebben een aantal waardevolle tips op een rijtje gezet.

  1. open de ramen en vermijd vocht, bellen en schimmel!

  "Schimmel en luchtbellen op de muren worden veroorzaakt door vochtigheid, die op haar beurt wordt versterkt als de omgeving slecht wordt geventileerd", legt ingenieur Maria Amélia Silveira uit.vochtigere kamers en waar schimmel en blaren voorkomen", suggereert hij.

  Blaren bestrijden

  "Als een muur vochtig is, kan elke temperatuurstijging de vorming van waterdamp bevorderen. Op een muur die is geverfd met een ondoordringbare of slecht verdunde verf, wordt deze waarde vastgehouden en wanneer deze uitzet, ontstaan er bellen", legt Maria Amélia Silveira van het Braziliaanse Instituut voor Waterdichting uit. Om bellen te voorkomen, is een tip om de voorkeur te geven aan doordringbare verf en deze goed te verdunnen, ditIn het geval van reeds geverfde muren kan deze tip in de praktijk worden gebracht na het afpellen (bijvoorbeeld met een spatel) van de muur met bubbels.

  3. geen schimmel

  Schimmel kan zich ook verspreiden door vocht. Een tip om dit te voorkomen, volgens de geraadpleegde ingenieur, is om de muren te schrobben met een borstel met stevige haren om de schimmel te verwijderen. Vervolgens moet je bleekmiddel aanbrengen, dit een paar minuten laten inwerken en de muur wassen. Daarna moet je een waterdicht middel aanbrengen en schilderen (vergeet niet dat je voor het schilderen het beste waterdoorlatende verf kunt gebruiken).het meest aangegeven, volgens Maria Amélia).

  4. Schimmelvrij, geurloos en vochtvrij meubilair

  Zie ook: Glow-in-the-dark planten kunnen de nieuwe trend worden!

  Volgens ingenieur Maria Amélia zijn er twee scenario's waarin dit het probleem is. In het geval van ingebouwde meubels is de beste manier om vocht tegen te gaan aandacht te besteden aan de muur waaraan het is bevestigd: "Als er een kledingkast is ingebouwd in een slaapkamermuur die naar een badkamer leidt,De vochtigheid die wordt veroorzaakt door waterdamp die in de badkamer ontstaat, kan bijvoorbeeld de kant van de muur in de slaapkamer beschadigen en de meubels ruïneren. In dit geval is het advies om een van de twee kanten van de muur waterdicht te maken (de slaapkamer of de badkamer). Het is niet nodig om het proces aan beide kanten te herhalen", suggereert ingenieur Maria Amélia Silveira. In het geval van niet-overdekte ruimtes is de tipLaat de meubels op een afstand van 5 cm van de muur staan.

  5. maak een schimmelbestendige zak

  Zie ook: Trendy: 22 woonkamers geïntegreerd met keukens

  Tot slot stellen we een eenvoudige tip voor die al is gepubliceerd in casa.com.br: hoe maak je een antischimmelzak met schoolbordkrijt, door kunstenaar Flavia Terzi, die je in je kledingkast kunt leggen om te voorkomen dat je kleding en voorwerpen beschimmelen. Maar let op de vorige tips: het heeft geen zin om deze antischimmelzak te maken en je meubels tegen een vochtige muur te laten leunen.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.