WandaVision: de decordecoratie: WandaVision: verschillende decennia vertegenwoordigd in de decoratie

 WandaVision: de decordecoratie: WandaVision: verschillende decennia vertegenwoordigd in de decoratie

Brandon Miller

  Jongens, we moeten praten over WandaVision de nieuwe Marvel-serie, verkrijgbaar op Disney +. Naast een aangrijpend verhaal en personages zijn de decors, kostuums en sfeer een spektakel op zich.

  Zie ook: 9 supermoderne hutten om in te verblijven

  De verhaallijn volgt Wanda (Elizabeth Olsen) en Vision/Vision (Paul Bettany) na de gebeurtenissen van Avengers: Ultimatum. Elk van de eerste zeven afleveringen is een versie van sitcoms iconisch uit een bepaald decennium, beginnend in de jaren 1950, alleen met Scarlet Witch als hoofdpersoon.

  Dit betekende dat kijkers elke week een nieuwe set aantroffen, met nieuwe decoraties, schermformaat, kostuums en zelfs soundtrack!

  Zie ook: 16 DIY hoofdbord inspiraties

  In het eerste deel van Gemonteerd Regisseur Matt Shakman legt uit dat er voor de set van het huis een basis was, die veranderde naarmate het tijdperk veranderde. Dit werk werd gedaan door Mark Worthington, art director die deel heeft uitgemaakt van de productie van Overkoepelende Academie e American Horror Story.

  "De sets hebben hun eigen persoonlijkheid," vertelde hij Architectural Digest. "Er zit een periode-aspect aan. Het is gestileerd door een karakter-, verhaal- en toonbenadering." De eerste aflevering speelt zich af in het midden van de 20e eeuw en doet denken aan komedies als Ik hou van Lucy e De Dick Van Dyke Show .

  De tweede aflevering loopt door de jaren 1960 en naar het begin van de jaren 1970, met knipoogjes naar De tovenares e Jeannie is een genie Later, De familie Brady e Mary Tyler Moore wordt naar verwezen en uiteindelijk bereikt het programma de jaren 1980 en 1990 met verwijzingen naar Roseanne , Drie is een menigte e Gezichten & Caretas. Vanaf aflevering zes komt ze in het heden terecht, met een knipoog naar Moderne familie.

  De serie werd voornamelijk gefilmd in Atlanta en Los Angeles, en hoewel het budget $25 miljoen per aflevering bedroeg, werd veel van het gedateerde design gevonden in tweedehands winkels en op de markt gebracht in de Verenigde Staten. vintage in Atlanta.

  "We hebben overal gezocht," zei Worthington, die samenwerkte met decormaakster Kathy Orlando. "Met ons budget, ook al was het Marvel, moesten we het binnen de waarden laten passen."

  "Soms ontwierpen we [stukken] en lieten we ze op bestelling maken; andere keren vonden we vintage," zei de art director. "Alles moest helemaal schoon en nieuw zijn."

  Daarom zorgde hij ervoor dat het meubilair niet "overladen" werd. "Dat is een van de fouten die gemaakt worden in periodieke shows," legt hij uit. "Het moet absoluut puur en perfect zijn, tot het punt waar het een beetje vreemd wordt." Die balans vinden - en ervoor zorgen dat het niet overdreven overkomt - was niet gemakkelijk, zegt hij.

  Worthington nam geen designmeubels op in de set omdat het belangrijk was dat het huis "de Amerikaanse middenklasse in elk opzicht opriep," rechtvaardigde hij. "Je krijgt hier geen meubels van Harry Bertoia. We waren meer geïnteresseerd in naamloze designerstukken die goed leken te passen bij de periode, maar duidelijk anoniemer waren."

  Zelfs zonder de grote namen is retro-inrichting gemakkelijk en leuk en past het heel goed bij het scherm. "Veel ervan is gewoon geweldig design, ongeacht het tijdperk," zegt Worthington en eindigt met: "Mensen voelen zich aangetrokken tot goed design."

  Lees ook:

  • Slaapkamer Decoratie 100 foto's en stijlen om je te inspireren!
  • Moderne keukens : 81 foto's en tips om inspiratie op te doen.
  • 60 foto's en Soorten bloemen om je tuin en huis te versieren.
  • Badkamerspiegels : 81 Foto's om inspiratie op te doen bij het inrichten.
  • Succulenten Belangrijkste soorten, verzorging en decoratietips.
  • Kleine geplande keuken 100 moderne keukens om inspiratie op te doen.
  Kun je de serie alleen al raden aan de hand van het decor?
 • Fans van Decoratie Bridgerton kunnen nu in een hotel over de serie verblijven
 • Architectuur Maak kennis met de bouwstijlen van huizen uit 15 beroemde tv-series
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.