Wat is de juiste hoogte voor het aanrecht tussen de woonkamer en de keuken?

 Wat is de juiste hoogte voor het aanrecht tussen de woonkamer en de keuken?

Brandon Miller

  Is er een standaardmaat voor het installeren van het aanrecht dat de woonkamer en keuken scheidt? De mijne is te hoog en de krukken kunnen er niet bij. Kan ik het graniet verwijderen en opnieuw plaatsen? Rosangela Maria Vieira Menezes, Belo Horizonte.

  Zie ook: Gelijmde of geklikte vinylvloeren: wat zijn de verschillen?

  De normen variëren naargelang het doel: "Als het stuk als tafel dient, moet het tussen 72 cm en 78 cm van de vloer staan, zodat er gewone stoelen in passen", raadt architect Carla Tischer uit São Paulo aan. Als het een Amerikaans aanrecht is, varieert de hoogte van 1,05 m tot 1,10 m, waarvoor barkrukken nodig zijn. Om je niet te verliezen in de afmetingen, moet je de tip van architect Cristiane Dilly in overweging nemen: het idealeDe verstelbare modellen zijn een goede optie om comfort te garanderen op basis van de lengte van de gebruiker", zegt ze. Het graniet opnieuw plaatsen is mogelijk, maar het is wel een beetje werk. Er zal een beroep moeten worden gedaan op arbeidskrachten om het metselwerk op de gewenste maat te brengen en op een bedrijf dat gespecialiseerd is in steen om het blad los te maken zonder het te breken,installeer het dan opnieuw.

  Zie ook: Waarom je moet inzetten op antieke meubelen in je decoratie

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.