10 ideeën voor het decoreren van je slaapkamermuur

 10 ideeën voor het decoreren van je slaapkamermuur

Brandon Miller

  Onze kamers zijn de perfecte ruimte voor verken de muren - zijn persoonlijke ruimtes, waar we iets moediger kunnen zijn dan in andere, meer gezellige omgevingen, zoals de woonkamer .

  De fotowanden van de slaapkamer kun je spelen met ideeën om een ruimte te creëren die helemaal van jou is - of het nu gaat om het tentoonstellen van foto's van je familie, plaatsen die je hebt bezocht (of waar je van droomt om naartoe te gaan) of herinneringen aan een hobby of tijdverdrijf.

  "De galeriewanden zijn een van mijn favoriete elementen in een slaapkamer omdat je er je persoonlijkheid in kwijt kunt en een verzameling prints of familiefoto's kunt gebruiken," vertelde Bethan Harwood, Home Design Stylist bij John Lewis, aan Ideal Home.

  Denk goed na over welke muur je als functie gebruikt: decoreren boven het bed lijkt misschien een voor de hand liggende keuze, maar je zult het misschien niet waarderen als je in bed ligt.

  Hieronder geven we je een aantal ideeën over hoe je de muren van de slaapkamer kunt decoreren en hoe je ervoor kunt zorgen dat bezoekers elke keer dat je ze in de kamer ontvangt "wow" zeggen. Kijk maar:

  1. plezier hebben

  Deze muur van schilderijen in de slaapkamer van een meisje is een lust voor het oog en de verbeelding. De muur mocht visueel groeien vanuit een centraal punt - de lijst met afdrukken, die dezelfde kleur heeft als de commode.

  Mix dooslijsten, minidoosjes en wandkleden om een soortgelijke fotowand te creëren. Hang ook papieren decoraties of vlaggen boven de verzameling prenten om de scène visueel te omlijsten.

  Bekijk foto's in een fotogalerij

  Vind je het idee van een muurgalerij leuk, maar kun je maar niet beslissen over je favoriete foto's? Ga op zoek naar een frame waarmee je eenvoudig de foto's kunt weergeven waar je van houdt, met diafragma's van vooraf bepaalde afmetingen waarin je foto's kunt plaatsen, zodat je ze eenvoudig kunt verwisselen.

  Denk ook na over de kleur van je monturen - zwart valt veel meer op dan wit.

  Zie ook: Schilderij van Christus, gerestaureerd door een oudere vrouw, gemarkeerd aan de muur

  3. maak een thema

  Combineer de kussens met de kunstwerken aan je muur voor een ontworpen look die laat zien dat je over elk detail van je nieuwe kamer hebt nagedacht.

  In deze gastenkamer schelpen zijn het thema, met kussens in verschillende afwerkingen - van bedrukt linnen tot meer uitgebreide kralen, ze weerkaatsen op de slaapkamermuur boven de slaapbank.

  Houd de frames gelijkmatig verdeeld door een afwerking te kiezen die een accent toevoegt aan het schema - zoals geborsteld chroom of tin.

  4. gebruik de ruimte boven je kaptafel

  Groepeer een verzameling prints aan de muur boven de kaptafel, want dit is een slim idee voor een accentmuur in de slaapkamer. Daar kun je ervan genieten als je je klaarmaakt om de deur uit te gaan.

  Je kunt ook wat motiverende en inspirerende quotes toevoegen om je klaar te maken voor de dag die voor je ligt. Kies een donkere kleur verf om je fotomuur te laten opvallen - witte frames en afdrukken zullen echt opvallen tegen zo'n intens blauw.

  5. omring je slaapruimte met speciale herinneringen

  Denk na over wat er op de muur naast je bed hangt - het is vaak het laatste wat we zien voordat we naar bed gaan. Laat een kaart zien van een speciale plek, een dierbaar gedicht of foto's van dierbaren.

  Gebruik in een kleine kamer een zwevende fotoplank, zodat je gemakkelijk kunt veranderen wat er in je kamer aan de muur hangt.

  Gebruik ook een kleine plank boven je bed - ze zijn ondiep genoeg om je hoofd niet te stoten, maar je kunt er wel een vloeiende weergave van je favoriete foto's mee maken.

  5 eenvoudige ideeën om je kamer in te richten met planten
 • Decoreren 27 ideeën voor het decoreren van de muur boven het bed
 • Omgevingen 17 groene kamers waardoor je je muren wilt verven
 • 6. wees dramatisch met zwart

  Kies lijsten en bevestigingen in dezelfde kleur als de muurideeën voor je kamer - zie hoe zwart zo indrukwekkend oogt in deze tweepersoonsslaapkamer.

  Kies dan een lijst met gouden accenten voor je kunstwerk, zodat de aandacht wordt gevestigd op de afdruk binnenin.

  Foto's ophangen boven twee eenpersoonsbedden? Probeer deze truc - drie maakt de ruimte minder symmetrisch.

  7. met z'n tweeën gaan

  Maak een fotomuur in de slaapkamer met een serie van vier prints uit dezelfde collectie. Bij deze look draait alles om symmetrie, dus begin met het markeren van een kruis op de muur met tape, verdeel de muur in vier kamers en plaats vervolgens een print in elke kamer.

  Gebruik een fotogalerij om een groot meubelstuk in balans te brengen door het boven de hoogte op te hangen - de verleiding zou zijn geweest om de bovenkant van de foto's op één lijn te brengen met de kledingkast, maar kijk hoe hoger gaan de kledingkast minder dominant laat lijken.

  8. maak je galerij onderdeel van je schildereffect

  Een muur met foto's en ideeën voor schilderijen in de slaapkamer kunnen zo worden ontworpen dat ze elkaar aanvullen, zoals het effectschilderij ombré gegeven aan deze kamer, die ook de boekenplanken bedekt.

  Mix en match media

  Een fotomuur hoeft niet alleen uit foto's te bestaan, we vinden het prachtig hoe ingelijste kunst, doeken, spiegels en zelfs decoratieve borden samen aan de muur in deze kamer hangen.

  Zie ook: Reis over de zeeën op een gigantische viool!

  Kijk naar de kleuren die in elk van de voorwerpen terugkomen, zoals de blauw/grijstinten die in elk stuk terugkomen, terwijl rood in sommige voorwerpen voor een sterke toets zorgt.

  Als je een gemengde fotowand indeelt, begin dan met het grootste stuk en gebruik dan evenveel ruimte tussen elk stuk of 'set' - het is willekeurig maar toch ordelijk.

  10. in de stemming komen om te slapen

  Kies een galerie voor aan de muur boven je bed. Eenvoudige zwart-wit kunst, prints of slogans zien er geweldig uit als je ze in wit monteert en zwart omlijst. Met een los thema is het eenvoudig om je verzameling van verschillende kunstenaars en printmakers samen te stellen.

  Hang lijsten zowel liggend als staand op en onthoud de tip dat oneven nummers beter werken dan even nummers.

  Wat zijn de beste foto's voor een kamer?

  Probeer voor een fotogalerij in je slaapkamer iets te kiezen dat een speciale betekenis heeft - of het nu ingelijste foto's, prints, wandkleden of slogans zijn. Je kunt je slaapkamer een beetje persoonlijker maken door die dierbare momenten uit je leven te laten zien.

  Als je echter wat meer begeleiding nodig hebt, probeer dan een thema en kleurenschema dat past bij de inrichting van je kamer, zegt Annica Wallin, executive creative director van Desenio (opent in nieuw tabblad): "Kijk rond in je kamer en laat je inspireren door de kleuren, kenmerken en decoratieve elementen."

  Hoe kies je het juiste frame?

  Het creëren van een succesvolle galeriemuur in de slaapkamer draait niet alleen om de kunstwerken of de foto's die je kiest om de schilderijen op te hangen.

  "A witte rand zorgt ervoor dat kunst zich onderscheidt als een zwarte rand zorgt voor contrast, vooral met lichtere prints," zegt Annica. "Als je kiest voor een klassieke uitstraling Het is beter om alle frames hetzelfde te houden; door de stijl en kleur van de frames te veranderen creëer je een meer eclectische look".

  Waar moet je foto's ophangen aan de muur van je slaapkamer?

  De voor de hand liggende plaats voor een muur met schilderijen in een slaapkamer is achter het hoofdeinde maar vergeet niet dat je het niet kunt zien als je in bed ligt.

  Probeer de muur tegenover je bed, of zelfs aan de zijkant - het kan de kalmerende invloed zijn voordat je in slaap valt - of de motivatie die je nodig hebt om 's ochtends op te staan - afhankelijk van de kunstwerken of foto's die je kiest.

  *Via Ideal Home UK

  Woonkamers: hoe richt je deze kamer in?
 • Privékamers: Industriële stijl: 50 betonnen badkamers
 • Woonkamer inrichten: 40 stijlvolle inspiraties
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.