12 inspiraties voor het gebruik van het Griekse oog in het decor

 12 inspiraties voor het gebruik van het Griekse oog in het decor

Brandon Miller

  In verschillende culturen gelooft men dat een kwade kracht genaamd boos oog zal schade toebrengen aan degenen die door deze negatieve energie worden beïnvloed. Om zichzelf hiertegen te beschermen, hebben verschillende culturele en religieuze groepen talismannen, muurornamenten, stenen, sieraden en andere artefacten voor geluk en veiligheid.

  De meeste Boze Oog artefacten tonen een open oog Items zoals de hamsá, populair in bohemien decoratie, kunnen een Grieks oog in verschillende kleuren in het midden van de palm bevatten.

  Zie ook: Hoe je thuis specerijen kweekt: expert beantwoordt veelgestelde vragen

  Je vindt de figuur in Griekse juwelen, Turkse talismannen, in het midden van Joodse en Midden-Oosterse hamsá en verwerkt in Latijns-Amerikaanse amuletten. Of je nu gelooft in de beschermende kracht of niet, de decoratie wordt steeds populairder.

  Zie ook: Hoe termieten herkennen en verwijderen

  In veel huizen in Boheemse stijl zijn deze beschermingen verwerkt om geluk en voorspoed in huis te brengen. Hier zijn er een paar Griekse oogaccessoires die je kunt gebruiken om je huis te versieren, te beschermen tegen negatieve energieën en geluk te brengen:

  *Via Watkins Huis

  7 beschermstenen om negativiteit uit uw huis te verwijderen
 • Decoratie 6 Decoratieve voorwerpen die negativiteit uit het huis houden
 • Mijn slechte vibraties? Bekijk hoe je je huis kunt reinigen van negatieve energieën
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.