17 tropische bomen en planten die je binnenshuis kunt houden

 17 tropische bomen en planten die je binnenshuis kunt houden

Brandon Miller

  A binnenboom kan je flat, hoe klein ook, eruit laten zien als een tropisch paradijs Maar omdat alles een prijs heeft, zijn sommige voorwaarden niet onderhandelbaar: je hebt bijvoorbeeld een dak nodig dat hoog genoeg is om de plant comfortabel te huisvesten en natuurlijk licht om hem zich thuis te laten voelen.

  Dus nee, de donkere hoek van een kamer is waarschijnlijk niet de beste plek voor hem. Het beste is om een jonge boom te kopen en hem te laten groeien en zich aan te passen aan de omstandigheden in je huis. Veel soorten kunnen op die manier gedijen als ze goed worden verzorgd.

  Bekijk de 17 beste bomen om thuis te kweken en de eerstelijnsgezondheidszorg te hebben met elk van hen:

  1. streusel ( Caesalpinia )

  Als je op zoek bent naar een jungle vibe, ga dan voor de paradijsboom In het binnenland worden ze meestal maximaal zo'n 1,8 meter hoog en de bladeren splitsen zich op natuurlijke wijze als ze volwassen worden," zegt Eliza Blank van The Sill portal.

  Vereisten: sterk zonlicht en hoge luchtvochtigheid.

  2. drakenboom ( Dracaena marginata )

  "Eliza raadt deze hoge, slanke planten aan voor een middeneeuws gevoel. binnenshuis kunnen ze meer dan 2 meter hoog worden, maar verwacht geen rechte verticale groei.

  Vereisten: gemiddeld tot veel indirect zonlicht. "Hij laat zijn bladeren vallen als hij niet genoeg zonlicht krijgt," waarschuwt hij.

  3. norfolk pine ( Araucaria heterophylla )

  Hoewel ze enigszins op kerstbomen lijken (soms worden ze in plaats daarvan gebruikt), heeft deze tropische plant veel zachtere en delicatere bladeren.

  Vereisten: volle zon en zure grond.

  Zie ook: Hoe je je kamer een ander gezicht kunt geven zonder iets uit te geven

  4. karyota

  Deze dikke palmsoort, met weelderige bladeren met gekartelde randen, brengt elke omgeving naar de tropen.

  Vereisten: overvloedig helder licht en veel water.

  Oliveira ( Olea europea )

  Op voorwaarde dat je bereid bent om ze uiteindelijk (of regelmatig tijdens de zomermaanden) naar buiten te verplaatsen, kunnen olijfbomen in pot voor korte perioden heel gelukkig zijn binnenshuis.

  Vereisten: goede drainage en voldoende direct zonlicht.

  Ficus driehoekig ( Ficus driehoekig )

  "Hetzelfde geslacht als de klassieke ficus elastica en ficus-lira, maar met een uniek driehoekig blad en open, luchtige groeiwijze", zo beschrijft Jesse Waldman van het Pistils Kwekerijportaal dit minder bekende (en veel minder veeleisende) alternatief.

  Vereisten: helder licht en lage luchtvochtigheid.

  7. dracaena ( Dracaena fragrans )

  Met een charmant palmvormig silhouet en geelgroen gestreepte bladeren heeft de dracaena gefilterd zonlicht nodig.

  8. elegante Camedorea ( Chamaedora elegans )

  De lange palmachtige bladeren groeien overvloedig rond een centrale steel en kunnen zelfs binnenshuis vrij groot worden.

  Vereisten: Weinig licht en hoge luchtvochtigheid.

  7 planten die je helpen beter te slapen
 • Tuinen en groenten 25 planten die graag "vergeten" worden
 • Tuinen en groenten De 7 gemakkelijkste planten om thuis te kweken
 • 9. parapluboom ( Schefflera amata )

  "Deze groterbladige versie van de klassieke 'parapluplant' is gemakkelijk te verzorgen," zegt Jesse. Volgens hem heeft de 'soliel'-versie neonbladeren.

  Vereisten: Gemiddeld licht en standaard water geven.

  10. yucca ( Yucca elephantipes )

  Deze planten met puntige toppen zijn niet alleen geweldig in het filteren van lucht, maar geven elke omgeving ook een karakteristiek woestijngevoel.

  Vereisten: Gedeeltelijk zonlicht en weinig water (ze verdragen droogte!).

  Ficus-lira ( Ficus lyrata )

  Hoewel het niet de makkelijkste planten zijn om in leven te houden, zijn deze breedbladige schoonheden super populair "en kunnen binnenshuis meer dan 10 meter hoog worden," wijst Eliza erop.

  Zie ook: Glasblazers krijgen hun eigen serie op Netflix

  Behoeften: sterk, indirect zonlicht en "een zeer consistente omgeving" (dus niet verplaatsen of de bladeren vallen eraf!).

  Afrikaanse kandelaars ( Euphorbia ammak )

  Hoewel het technisch gezien geen boom is (het is een vetplant!), wordt deze boomachtige plant aanbevolen door Kristina Smith van het Jungalow portaal en kan tot 6 meter hoog worden.

  Vereisten: volle of gedeeltelijke zon en goede drainage.

  13. samambaia

  "Of het nu een Dicksonia of Cyathea is, de varens Deze bomen komen oorspronkelijk uit Australië en Nieuw-Zeeland en zijn absoluut geweldig," zegt Jesse, "In het wild worden ze heel hoog (binnenshuis bereiken ze geen grote hoogtes) met grote bladeren op een harige 'stam'."

  Vereisten: helder licht, veel water (laat het niet uitdrogen) en een hoge luchtvochtigheid.

  14. Ficus elastica

  Hoewel ze meestal klein van formaat zijn, zijn deze schoonheden met helder blad ook in boomvorm te vinden. Ze kunnen bijna twee meter hoog worden.

  Vereisten: Sterk indirect licht en enige verzorging (de bladeren schoonmaken als ze stoffig worden).

  15. rhapis ( Rhapis excelsa )

  Deze elegante planten met vingervormige bladeren aan waaiervormige takken komen oorspronkelijk uit Zuid-China en Taiwan.

  Behoeften: indirect zonlicht in ramen op het oosten.

  Mafurreira ( Trichilia emetica )

  Met "grote, dikke, donkergroene bladeren die een leegte kunnen vullen", zit deze boom die weinig licht verdraagt vol persoonlijkheid en volume. "Hij zorgt voor die weelderige zomerdiepte waar je naar op zoek bent, zolang je regelmatig water geeft (zelfs de bladeren besproeien om een nattere omgeving te simuleren)," zegt Tara Heibel, eigenaresse van Sprout Home portal opBrooklyn en Chicago.

  Vereisten: matig licht en minstens één keer per week water. De meeste binnenbomen op deze lijst overleven het als je een weekje overslaat, maar dat geldt niet voor de Mafurria, die niet herstelt als de grond uitdroogt.

  Adams rib ( Monstera deliciosa )

  Deze winterharde, makkelijk te kweken tropische kamerplant kan wel 2,7 meter hoog worden.

  Vereisten: Sterk licht en 27 cm ruimte aan elke kant van de plant zodat de bladeren de ruimte hebben om naar buiten te groeien. Wekelijks water geven.

  * Via Architectuur Digest

  20 creatieve terrariumideeën
 • Tuinen en moestuinen Sneltuin: bekijk snelgroeiende planten
 • Tuinen en moestuinen Is sproeien de juiste manier om planten water te geven?
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.