180 m² flat combineert biofilie, stedelijke en industriële stijl

 180 m² flat combineert biofilie, stedelijke en industriële stijl

Brandon Miller

  Met het verlangen om integreren kamer bij keuken een suite met veel nuttige ruimte en balkon met barbecue om te genieten van ontspannende momenten, het kantoor Espacial Architecten Het project, geleid door architecten Larissa Teixeira en Reginaldo Machado, zocht inspiratie in new york lofts en bracht veel stedelijk ontwerp in deze 180 m² in Pinheiros, São Paulo.

  Op zoek naar praktische en intelligente oplossingen maakten de partners optimaal gebruik van alle ruimte en het bestaande bouwsysteem. Het kantoor gebruikte hydraulische tegel naar het terras en in de woonkamer verlichting Deze techniek maakte het mogelijk om een omgeving te creëren die in de juiste mate verlicht was, gezellig en aangenaam voor de bewoners.

  Een van de aandachtspunten voor het project was de intelligente en duurzame oplossing om de bakstenen zichtbaar, waardoor de kosten van sommige materialen zoals cement, zand, mortel, verf en andere coatings dalen.

  Dit maakte het werk economischer, sneller, met minder impact op het milieu en resulteerde in meer praktische voordelen voor de eigenaar, aangezien zijn uitgaven voor het onderhoud van de flat daardoor lager zullen zijn.

  180m² appartement heeft planken met planten en botanisch behang
 • Huizen en flats Beton is het belangrijkste element van een flat van 180 m² die bestaat uit twee gebouwen
 • Huizen en appartementen 180 m² flat met eigentijdse stijl en industriële toets
 • Een ander punt dat aandacht verdient, is dat de flat een kamer dat, geïntegreerd in de keuken Dit resulteerde in een lengte van meer dan 15 m, wat het mogelijk maakte om het terras te vergroten van 1 m tot 3 m diep - deze oplossing gaat in tegen wat men tegenwoordig ziet bij standaard flatrenovaties, aangezien terrassen meestal worden geïntegreerd in de woonkamer.

  Om een harmonieuze sfeer te creëren met de gebruikte natuurlijke materialen, in dit geval beton en baksteen, plaatsten de professionals een reeks planten Deze biofilie brengt een gevoel van warmte, welzijn en frisheid in de ruimte met een stedelijke stijl.

  Zie ook: De jaren 80: glasblokken zijn terug

  Aangezien de structuur van de hele flat is gemaakt van metselwerk van oude keramische bakstenen, moest worden onderzocht wanneer sloop nodig was. In de keuken, om het metselwerk te verwijderen, plande en liet het kantoor de goedkeuring van een ingenieur voor de installatie van een zwarte metalen balk van 5 m dwars door de kamer. Ze kozen ervoor om de sierbeton en gebruik metrotegels om de industriële stijl.

  De suite was een van de wensen van de bewoner, die een zeer royale ruimte had en vooral grote en ruime kledingkasten. De indeling van de kamer volgde hetzelfde architecturale concept als de andere omgevingen en net als al het andere werd de verlichting gepland om een warme en uitnodigende sfeer te creëren, waarbij alleen licht werd geleverd op de gewenste en noodzakelijke plaatsen.

  O badkamer van de suite volgt dezelfde verlichtingslijn, met hangers en lay-out in de stedelijke, industriële stijl.

  Zie ook: Vat en wastafel: de nieuwe protagonisten van badkamerdesign

  Bekijk alle foto's van het project in de galerij hieronder!

  70m² appartement met kantoor aan huis in de woonkamer en decoratie met een industrieel tintje
 • Huizen en flats Voor en na: de sociale ruimte van een flat uit 1940 wordt gemoderniseerd met integratie
 • Huizen en appartementen Een appartement van 140 m² met een hangmat in de woonkamer en een eigentijdse inrichting
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.