30 huishoudelijke taken om te doen in 30 seconden

 30 huishoudelijke taken om te doen in 30 seconden

Brandon Miller

  Wist je dat het scheiden van een halve minuut genoeg is om een aantal belangrijke taken uit te voeren? Welnu, zelfs in een druk en overbelast leven, waar extra tijd zeldzaam is, zijn er snelle en eenvoudige alternatieven die slechts een paar seconden van je kostbare tijd in beslag nemen om je huis georganiseerd achter te laten.

  Geen smoesjes meer, bekijk de huishoudelijke klusjes die je in 30 seconden kunt doen:

  1. het afval in de badkamer legen

  De kleine vuilnisbakken in onze huizen blijven soms onopgemerkt tot ze overlopen. Maak deze taak makkelijker en sneller door extra afvalzakken onderin de vuilnisbak te bewaren. Het kost maar een moment om de gebruikte zak in te pakken en de nieuwe te openen.

  Het tv-scherm schoonmaken

  Het tv-scherm lijkt altijd een doekje nodig te hebben, nietwaar? Probeer een gebruikt droogtrommeldoekje om te voorkomen dat er weer stof opdwarrelt.

  Stofzuigerzak vervangen of vuilnisbak legen

  Of je stofzuiger nu zakloos is of met, het met vuil gevulde apparaat slijt nog meer. Neem even de tijd en controleer je zak of bak nog een keer. Vergeet niet dat het regelmatig uitvoeren van onderhoud aan je stofzuiger essentieel is om hem goed te laten werken.

  Zie ook: Wat zijn mantra's?

  4. een spiegel schoonmaken

  Probeer azijn en krantenpapier te gebruiken om de spiegel schoon te maken. De azijn helpt het object te drogen zonder vlekken achter te laten en het krantenpapier laat minder pluizige resten achter dan papieren handdoeken.

  5. een apparaat schoonmaken

  Neem even de tijd en schrob de buitenkant van je vaatwasser, koelkast, oven, wasmachine of droger - verwijder vlekken en gemorste vloeistoffen. Zo hebben ze alleen af en toe een grondige schoonmaakbeurt nodig.

  6. verschoon de handdoeken in de badkamer of keuken

  Voorkom kruisbesmetting van ziektekiemen en bacteriën door handdoeken en keukendoeken regelmatig te vervangen.

  7. test je rookmelder

  Rookmelders moeten maandelijks worden getest en de batterijen moeten minstens één keer per jaar worden vervangen. Probeer de batterij elke maand op dezelfde dag te testen om het gemakkelijker te onthouden. Op dezelfde manier kunt u de batterijen jaarlijks vervangen op een gedenkwaardige datum.

  Schoonmaaktips voor mensen met een allergie
 • My Home Wereld Organisatie Dag: begrijp de voordelen van opgeruimd zijn
 • Organisatie Voordelen van muziek bij het schoonmaken
 • Verwijder stof uit de ventilatieopeningen

  De openingen en de muur eromheen trekken veel stof aan. Neem even de tijd om ze schoon te maken.

  9. de batterij in een horloge vervangen

  Het lijkt misschien iets kleins, totdat je de tijd moet weten.

  10. strooi zuiveringszout in je afvalbak

  Af en toe zuiveringszout op je afval strooien helpt voorkomen dat nare geurtjes je huis binnendringen.

  11. correspondentie, catalogi of tijdschriften weggooien

  Zie ook: Werken van Almeida Júnior worden gehaakte poppen in de Pinacoteca

  Als er stapels en stapels papieren, tijdschriften en catalogi rondslingeren in je huis, neem dan even de tijd om wat van deze materialen weg te gooien.

  Een vlek verwijderen

  Het kost maar een paar momenten om veel voorkomende vlekken te ontsmetten.

  De planten afstoffen en water geven

  Houd je zaailingen gezond door ze regelmatig af te stoffen en water te geven.

  14. een werkblad schoonmaken

  Desinfectiedoekjes maken het gemakkelijk om een aanrecht snel schoon te maken om te voorkomen dat bacteriën zich verspreiden of voedsel aan oppervlakken blijft kleven.

  15. de vergeten gebieden schoonmaken

  Schrob deurknoppen, schakelaars, afstandsbedieningen en telefoons. Deze veelgebruikte voorwerpen worden zelden vergeten bij het schoonmaken.

  De koelkast schoonmaken

  Dertig seconden is misschien niet genoeg tijd om grondig schoon te maken, maar wel om de verlopen melk die achterin verstopt zit of een mysterieuze verpakking in folie weg te gooien.

  Vervang de doos baking soda in je koelkast of vriezer

  Het gebruik van zuiveringszout in de koelkast is een geweldige manier om geurtjes te verminderen, maar dan moet de doos wel vervangen worden.

  Maak het pluizenfilter in je droger schoon

  Pluizen zorgen er niet alleen voor dat de droger niet efficiënt werkt, maar kunnen ook brand veroorzaken. Neem even de tijd en controleer de machine.

  Veeg de ingangen van je huis

  Het meeste vuil dat op onze tapijten en vloeren terechtkomt, komt van buiten ons huis. De opritten vegen helpt om je kamers netter te houden.

  20. Maak de bekerhouders en hokjes van je auto schoon.

  Vergeet niet om de binnenkant van je huis op zijn wielen te houden. Maak de verborgen plekken schoon waar afval ligt opgeslagen.

  Lege schoonmaakcontainers weggooien

  Waar je je schoonmaakmiddelen ook bewaart, er zijn er vast wel een paar die in de prullenbak kunnen. Maak meer ruimte voor de dingen die je echt gebruikt door oude of lege flessen weg te gooien.

  22. controleer je medicijnkastje

  Gooi verlopen en ongebruikte medicijnen weg. Zo maak je niet alleen ruimte vrij voor andere spullen, maar verklein je ook het risico op vergiftiging of per ongeluk inslikken.

  23. verstoppingen in de afvoer voorkomen of verhelpen met zuiveringszout, azijn en heet water

  Zuiveringszout en azijn kunnen een grote hulp zijn bij het verfrissen en ontstoppen van afvoeren. Het kost maar een momentje om grote hoofdpijn te voorkomen.

  Schud de in- en uitgangsmatten

  Het is het beste om twee matten te hebben voor elke ingang van je huis. Eén mat moet binnen worden gelegd en de andere buiten. Vergeet niet om deze stukken regelmatig op te schudden en schoon te maken om te voorkomen dat er vuil en rommel in je ruimte terechtkomt.

  25. afval en rommel op een klein oppervlak weggooien

  Probeer je rommella eens op te ruimen. Als je even de tijd neemt om de rommel en rommel op een klein oppervlak op te ruimen, motiveer je jezelf om nog uitdagendere projecten aan te pakken.

  26. een plafondventilator verslaan

  Neem een stofdoek en maak de bladen van een plafondventilator schoon. Zo voorkom je stofophoping en blijft het object goed werken.

  27. de jaloezieën schoonmaken

  Je kunt een gebruikt droogtrommeldoekje of een microvezeldoekje gebruiken. Veeg ze schoon om stof te voorkomen.

  28. de post van vandaag archiveren

  We kunnen overweldigd raken door de hoeveelheid post die we ontvangen, maar nadat je de prullenbak hebt ingegooid, neem je even de tijd om de post te bewaren die je moet bewaren.

  29. aspire deurstijlen en dorpels

  Neem een halve minuut de tijd om een vensterbank of de bovenkant van een deur te stofzuigen. Stof hoopt zich vaak op deze plekken op, maar kan onopgemerkt blijven tijdens een gewone schoonmaakbeurt.

  30. een plan maken

  Als je nergens anders tijd voor hebt, neem dan een paar seconden de tijd om een plan op te schrijven van dingen die gedaan moeten worden. Als je weer wat tijd over hebt, ben je klaar om in actie te komen.

  *Via De Spar

  5 tips om de badkamer schoon te houden
 • My Home 87 Doe-het-zelf projecten met pallets
 • Mijn huis Hoe maak je een DIY bloemenschilderij
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.