5 toepassingen van zuiveringszout in huishoudelijke reiniging

 5 toepassingen van zuiveringszout in huishoudelijke reiniging

Brandon Miller

  De kans is groot dat je minstens één kleine verpakking zuiveringszout in huis hebt, toch? En als je het in je koelkast bewaart als deodorant, het gebruikt bij het koken of zelfs bij het tandenpoetsen, dan weet je dat het product heel nuttig kan zijn in je routine - zelfs meer dan je denkt.

  Zie ook: 24 ideeën voor kerstdecoratie met knipperende lichtjes

  De website Apartment Therapy heeft een overzicht gemaakt van manieren om zuiveringszout te gebruiken om schoon te maken en een aantal belangrijke tips die je moet weten voordat je het in je hele huis gebruikt:

  1. je kunt zilver poetsen

  Je kunt zuiveringszout gebruiken (met een beetje hulp van aluminiumfolie, azijn, zout en kokend water) om sieraden en bestek weer te laten glanzen. Bekijk de tutorial hier .

  2. Deodoriseert je wasmachine

  Als je wasmachine muf ruikt, kan een beetje zuiveringszout helpen om nare geurtjes te verwijderen. Giet gewoon een mengsel van zuiveringszout en water in het compartiment om zeeppoeder toe te voegen en draai vervolgens het wasprogramma op de heetste stand. Bekijk de volledige instructies hier .

  3. het kan plastic potten met een slechte geur redden

  Om etensresten, vlekken en geurtjes van plastic potjes te verwijderen, los je gewoon zuiveringszout op in warm water en dompel je de potjes ongeveer 30 minuten onder in dit mengsel.

  4. deodoriseert bekleding en tapijten

  Begint dat tapijt in je woonkamer vies en stinkend te worden? Het is mogelijk om het weer fris en schoon te krijgen met alleen zuiveringszout en een stofzuiger. Stofzuig eerst de bank, het vloerkleed of het tapijt om oppervlaktevuil zoals haren en kruimels te verwijderen. Strooi er dan zuiveringszout over en laat het 15 minuten liggen (of een nacht voor sterkere geuren).Stofzuig vervolgens opnieuw om het product te verwijderen.

  5. magnetronreiniger

  Laat een doek weken in een oplossing van water en zuiveringszout, die gebruikt kan worden voor de binnen- en buitenkant van de magnetron. Schrob en spoel dan af met een doek bevochtigd met water.

  Bonustip: het duurt niet eeuwig

  Ondanks de bijna wonderbaarlijke trucjes die zuiveringszout uithaalt, is het niet eeuwig houdbaar. Als je je niet meer kunt herinneren wanneer je het product voor het laatst hebt gekocht, is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe te kopen. De houdbaarheidsdatum voor de meeste producten is 18 maanden, maar het is het beste om de algemene regel te volgen en een doos of pakje zuiveringszout 6 maanden thuis te bewaren, omdat de houdbaarheid afneemt wanneer depakket blijft open.

  Zie ook: 24 manieren om oude fietsonderdelen te gebruiken als decoratie 11 voedingsmiddelen die schoonmaakmiddelen kunnen vervangen
 • Meubels en accessoires 6 manieren om zout te gebruiken om je huis schoon te maken
 • Organisatie 10 schoonmaaktrucs die alleen professionals kennen
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.