Leer vier krachtige in- en uitademtechnieken

 Leer vier krachtige in- en uitademtechnieken

Brandon Miller

  De manier waarop je zuurstof in- en uitademt kan veel voordelen hebben: je geest ontspannen, je spieren versterken, je hersenen van zuurstof voorzien en zelfs je luchtwegen vrijmaken. Leer de onderstaande oefeningen en leer hoe je ademhaling in je voordeel kunt gebruiken.

  Om je emoties te kalmeren

  Zie ook: Flat: de juiste ideeën voor een plattegrond van 70 m²

  Cristina Armelin van de Art of Living Foundation uit São Paulo - een NGO die in 150 landen actief is en een van de voorlopers op het gebied van ademhalingstechnieken - leert ons twee rustgevende bewegingen: 1. Ga op je rug liggen en leg je handen op je buik. Adem in, zodat dit gebied met lucht gevuld wordt, en adem uit, zodat het helemaal leeg is. Doe de oefening vijf keer.Breng je handen vervolgens naar je borst enHerhaal dit proces en breng de lucht dit keer in dit deel van het lichaam. rust vervolgens je handen op je sleutelbeenderen en doe dezelfde beweging, waarbij je dit gebied nu opblaast. ten slotte voeg je de drie ademhalingen samen, waarbij je inademt en de buikholte met lucht vult, vervolgens de borstholte en ten slotte de sleutelbeenderen. adem uit en herhaal.2. Sta rechtop, adem diep in op alle drie niveaus en adem snel uit, waarbij je de lucht op hetzelfde moment weer loslaat.Herhaal dit tien keer.

  Emoties onder controle met Kúmbhaka Pranayama

  Ashtanga en raja yoga lenen een van hun technieken om vitale energie te stimuleren, emoties te helpen beheersen en de longcapaciteit te vergroten.Ga comfortabel op de grond zitten met een rechte ruggengraat.Adem vier keer in, houd de lucht nog vier keer vast en adem dan acht keer uit.Als je het moeilijk vindt, herhaal dan zonder de uitademing te forceren.Oefen vijf minuten, bij voorkeurdagelijks. Als je wilt, kun je het patroon terugbrengen tot 3-3-6 of zelfs 2-2-4.

  Kracht voor circulatie met Kapalaphati

  Zie ook: Inspiratie van de dag: badkamer met dubbele hoogte

  Het is een hatha yoga techniek die verschillende voordelen biedt, zoals het verbeteren van de bloedsomloop, het verstevigen van de buikspieren, het oxygeneren van de hersenen, het vrijmaken van de luchtwegen en ontspannen.Het kan overal gedaan worden, zelfs op het werk achter de computer.Om het uit te voeren, ga comfortabel zitten, met je rug rechtop en adem langzaam en diep in.Dan, zonderBegin met drie sets van 20 herhalingen, ontspan een paar seconden tussendoor en verhoog dit aantal geleidelijk.

  Meer energie voor je lichaam met zuiverende Pranayama

  Deze techniek, afkomstig uit ashtanga en raja yoga, revitaliseert het lichaam, zuivert de cellen, verstevigt de huid en brengt het zenuwstelsel in balans.Begin rechtop te staan, met het lichaam rechtop, de benen iets uit elkaar en de armen los langs de romp.Adem zachtjes in door de neus, hef de armen op en breng de handen naar de achterkant van de nek, buig de ellebogen.Laat dan de lucht los door de mond in een spontane enHerhaal dit 15 tot 20 keer, ongeveer drie keer per week. Voor de beste resultaten doe je de oefeningen bij voorkeur 's ochtends of 's avonds.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.