8 tips om je lades snel en nauwkeurig te ordenen

 8 tips om je lades snel en nauwkeurig te ordenen

Brandon Miller

  1. Evalueer wat je hebt

  De eerste stap is om een paar minuten de tijd te nemen om goed naar je kledingkast te kijken: "Het is heel belangrijk om alle items te evalueren - doneer of gooi weg wat niet meer gebruikt wordt of waar je niet meer blij van wordt", legt personal organizer Rafaela Oliveira van de blog Organize Without Frenzy uit. Om een test te doen met meer tijd en te weten welke kleding je echt gebruikt, geeft personal organizer Andrea CaetanoEen tip: draai de haken van alle kleerhangers naar buiten en breng de kleding die je draagt terug met de haken naar binnen. Na een paar maanden weet je welke kledingstukken gedoneerd moeten worden.

  2. Kleding prioriteren naar gebruik

  "Het ideaal is dat al het ondergoed, dat zijn dingen die we het meest gebruiken, in de eerste lades ligt," zegt personal organizer Juliana Faria. Op deze manier heb je stukken die je het vaakst gebruikt binnen handbereik, wat tijd bespaart als je iets zoekt en je leven makkelijker maakt.

  3. Aandacht voor de manier van vouwen

  Er zijn een paar belangrijke tips voor het opvouwen van de kleding in de kledingkast. De eerste is om de kleding op dezelfde maat te vouwen, voor een betere visualisatie. Hiervoor kunnen planken worden gebruikt: deze helpen niet alleen bij het opvouwen, maar garanderen ook dat de kleding even groot is. De volgende stap is om de kledingstukken in cascadestijl op te stapelen, met twee vingers ruimte binnen de vorige - deze techniek helpt bij het herkennen van deOndergoed, bijvoorbeeld, krijgt speciale zorg: "Je kunt niet het balletje in de sok maken, gewoon normaal rollen of vouwen," wijst de expert in huishoudelijke en persoonlijke organisatie, consultant en docent Ingrid Lisboa, op de site Home Organizer. Voor Juliana Faria verdienen beha's aandacht: "Het leuke van beha's met bolling en hoepel is altijd laatAls je geen ruimte hebt in je lade om het naar voren te laten wijzen, kun je het ook ineens op zijn kant leggen," zegt hij.

  4. Kleuren en prints organiseren

  Het voordeel van het verdelen op kleur of print is dat "er harmonie is en het makkelijker te vinden is", zegt Rafaela Oliveira. Maar het is niet voor alle garderobes en lades: "Het visuele aspect werkt alleen als er veel van is. T-shirts verdelen we bijvoorbeeld op mouw en dan op kleur - dat wil zeggen, eerst op soort. Als de persoon geen grote hoeveelheid van dat specifieke stuk heeft, is het idealeBijvoorbeeld: als iemand maar twee of drie poloshirts heeft, is het beter om ze te combineren met shirts met korte mouwen", legt Ingrid Lisboa uit. Hetzelfde geldt voor prints. Als je veel bedrukte stukken hebt, scheid ze dan allemaal in één groep, die je ook eerst in soorten kunt verdelen.afdrukken en de stukken daarin opnemen.

  5. Verticaal of horizontaal? Is het goed om scheidingswanden te gebruiken?

  De kleurenregel werkt ook hier: "Als je veel T-shirts hebt, is het een goed idee om ze verticaal te ordenen, omdat je zo veel meer ruimte wint. Een tip die veel helpt zijn de ladeverdelers. Ze scheiden de categorieën en laten de lade georganiseerd en praktisch achter, waardoor het gemakkelijker wordt om alles altijd op orde te houden", zegt Rafaela Oliveira. Juliana Faria's tip is voor kleinere items, zoals ondergoed,Er zijn accessoires die bijenkorven worden genoemd en die kunnen worden gebruikt om alle stukken te organiseren en uit te stallen", zegt ze. Een alternatief is om thuis een scheidingswand in elkaar te zetten. Het accessoire kan worden gemaakt van geperst piepschuim dat aan beide zijden is bedekt met papier, dat moet worden gesneden met een cutter en waar nodig in elkaar gezet met lijm.

  6. Lade x hanger

  Als je twijfelt over wat je in de lade bewaart en wat op de hanger? Bewaar in lades T-shirts, tanktops, wollen en garen blouses, ondergoed, pyjama's, t-shirts, gymkleding en sjaals. Het hangt vaak af van de stof en de beschikbare ruimte. Accessoires, zoals sjaals en sjaals, gaan goed in lades, maar ze kunnen ook opgehangen worden. "We bewaren jeans meestal niet,Maar als je ze moet opbergen, is het ideaal om een afstand van 3 centimeter tot de vouw aan te houden om beschadiging te voorkomen als je de la opent. Denk er als volgt over na: rekken of kreuken je kleren als je ze ophangt? Zo ja, vouw ze dan op", legt Ingrid Lisboa uit. Overhemden, blouses van dunnere stoffen, jasjes, jeans en blazers kun je beter op hangers verdelen.

  7. Seizoensgebonden en minder gedragen kleding

  Vaak nemen kledingstukken die we niet zo vaak dragen (maar ook niet wegdoen, zie punt 1) uiteindelijk de ruimte in van kledingstukken die we vaker dragen of die meer in het seizoen zijn. Als dit gebeurt, "kun je de minder gedragen kleding in stoffen hoezen doen om ze te beschermen tegen stof en schimmel. Om meer ruimte te winnen, bewaar je kleding die buiten het seizoen is onder aan de planken en wissel je ze om.Deze regel geldt voor de meeste kledingstukken. Leren kledingstukken vallen bijvoorbeeld niet in deze categorie, omdat ze het beste niet gevouwen kunnen worden.

  8. Je hebt het genomen, hou het op zijn plaats

  "De eerste vier tot zes weken na het organiseren zijn wanneer we ons aanpassen aan de ruimte, ze zijn het meest uitdagend en daarom het zwaarste werk, maar daarna wordt het gemakkelijker", zegt ze. Een andere zeer belangrijke tip is 'haal het eruit, zet het terug op zijn plaats'. Deze eenvoudige gewoonte doet veel omverschil in de organisatie", voegt Rafaela Oliveira toe.

  Uiteindelijk "is er niet één techniek of manier van vouwen die bij iedereen past, omdat we allemaal heel verschillend zijn. Het belangrijkste is dat het praktisch, functioneel en met een goed uitzicht is. Alle accessoires, organizers en manieren van vouwen moeten aan deze drie aspecten voldoen, zodat ze gebruikt kunnen worden. Esthetiek is het laatste aspect", concludeert Ingrid Lisboa. Dus, kijk rond, experimenteer enWat echt belangrijk is, is dat alles in orde is! Leer hoe je een aromatisch zakje maakt voor je lades.

  Zie ook: Klein appartement: 45 m² ingericht met charme en stijl

  Wil je meer?

  Bekijk hoe je T-shirts, shorts, pyjama's en ondergoed opvouwt:

  [youtube //www.youtube.com/watch?v=WYpVU2kS3zk%5D

  [youtube //www.youtube.com/watch?v=bhWnV5L0yZs%5D

  Bekijk ook wat de ideale manier is om kleding op de hanger te hangen:

  [youtube //www.youtube.com/watch?v=PXTRPxjpuhE%5D

  Zie ook: De 11 beste websites om als een expert online meubels te kopen

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.