Bekijk ideeën voor het inrichten van kleedkamers en schoenenkasten in kleine ruimtes

 Bekijk ideeën voor het inrichten van kleedkamers en schoenenkasten in kleine ruimtes

Brandon Miller

  Met de komst van kleinere gebouwen vaak stelt de bewoner zich al voor dat het onmogelijk is om te rekenen op het comfort van een garderobe en schoenenkast om je spullen te organiseren.

  Maar met creatieve oplossingen van interieurarchitectuur en de veelzijdigheid van timmerprojecten is het mogelijk om praktische en goed ontworpen structuren te maken in overeenstemming met de beschikbare ruimte.

  Een van de mogelijkheden van de kleine kleedkamer is de plaatsing van een kast in een ruimte die weinig wordt gebruikt. Wat de vorm betreft, kan de set van planken, rekken en laden zijn al voldoende om deze conceptie te initiëren.

  De architect Marina Carvalho aan het hoofd van het kantoor dat zijn naam draagt, deelt zijn ervaring met het creëren van garderobekasten en schoenenkasten in zijn projecten die op een discrete en efficiënte manier aan de omgeving werden toegevoegd en aan de behoeften van de bewoners voldeden.

  "Niet elk huis heeft een kamer die alleen gebruikt kan worden voor kleding en schoenen. In deze gevallen kan een kleine garderobekast een oplossing zijn om de stukken op te bergen. Bovendien is het heel goed mogelijk om een haalbare ruimte te creëren binnen het decoratieve voorstel van het huis", benadrukt hij.

  Als je moeite hebt met het definiëren van ruimte en vorm, volg dan deze tips gebaseerd op projecten uitgevoerd door Marina en de architect Cristiane Schiavoni:

  Kledingkast achter het hoofdeinde van het bed

  Op slaapzaal In deze flat vond de professionele Marina Carvalho een goede ruimte om de kledingkast in te bouwen. In plaats van een gewoon hoofdeinde uit te voeren, vond de architect een oplossing die als paneel werkt en de slaapkamer "scheidt" van de kleine kledingkast.

  Hiervoor gebruikte ze een MDF fendi, met holle latten van 2 cm hoog en 1 cm uit elkaar, om de privacy uit de kledingkast.

  Garderobedeuren: wat is de beste optie voor elke kamer?
 • Mijn huis Hoe verwijder je schimmel uit kledingkasten? En de geur? Experts geven tips!
 • Omgevingen Kleine Kast: tips om te bouwen die laten zien dat grootte er niet toe doet
 • Qua kasten en lades is alles goed onderverdeeld om het geheel georganiseerd te houden. En om elke centimeter van deze kleedkamer optimaal te benutten, had Marina een goed idee over de deuren.

  "Hier in de buurt heeft een deel van de structuur geen deuren, en in het andere deel hebben we deuren geplaatst. schuifdeuren met spiegel zodat de bewoner zichzelf in zijn geheel kan zien en kan beoordelen wat hij gaat dragen", legt hij uit.

  Discreet schoenenrek

  In dit project maakte Marina Carvalho goed gebruik van de ingang van de kamer om een krab die was opgesteld voor de kleedkamer van de bewoners.

  Om de ruimte te optimaliseren en het geheel compacter te maken, heeft het meubel schuifdeuren en een verdeling voor schoenen die om hygiënische redenen gescheiden zijn van de kledingkast.

  Volgens de architect zorgt een schoenenrek thuis voor praktisch e organisatie De schoenen moeten goed passen.

  Zie ook: Manacá-da-serra in potten planten

  "Een tip is om rekken van verschillende hoogtes te kiezen waar zowel de langste als de kleinste modellen op staan. Deze opstelling maakt het ook makkelijker om te beslissen en de schoenen te vinden die het beste bij de kleding passen", suggereert ze.

  Garderobe met verfijning

  Een geweldig voorbeeld van hoe je ruimte kunt gebruiken is deze kleedkamer, met slechts 6 m² Zonder deuren in de nissen en planken, vereenvoudigt de structuur waarin alles te zien is de visualisatie van de stukken.

  Het is echter mogelijk om het te sluiten door de installatie van de schuifpanelen met doorschijnend glas die de omgeving isoleert zonder deze volledig los te koppelen van de omgeving.

  Omdat het een afgesloten ruimte is, is de verlichting Een ander punt dat benadrukt moet worden is het comfort: binnenin maken het tapijt, dat aangenaam is om met blote voeten op te staan, en de poef het aankleden nog aangenamer.

  Zie ook: De keramiek van Francisco Brennand vereeuwigt de kunst van Pernambuco

  Garderobe in combinatie met schrijnwerk

  Architect Cristiane Schiavoni heeft in haar projecten ook compacte en praktische garderobekasten. In dit geval gaf ze prioriteit aan organisatie - een uitgangspunt dat niet kan ontbreken in deze projecten.

  Om alles goed te organiseren, was de oplossing om te investeren in de uitvoering van een schrijnwerkerij die ruimtes opent voor elke behoefte.

  Met modulaties van verschillende ophanghoogtes die passen bij de kledingstijl van de bewoners, de kleedkamer heeft ook nissen voor accessoires, lades voor kleinere spullen en zelfs een kaptafel.

  "Het inhuren van een bouwkundige professional is in deze gevallen erg belangrijk, want met ons ontwerp is het makkelijker om niet de rommel te hebben die zo 'normaal' is in kledingkasten en garderobes," waarschuwt Cristiane.

  Schoenenkast in de hal

  Het schoenenrek in deze flat staat op een strategisch punt, precies in de ingang Om te voorkomen dat mensen van de straat komen en met hun schoenen in huis lopen - om de hygiëne te behouden - kwam Marina Carvalho op het idee om dit meubelstuk in de hal te installeren. Volgens de architect was de grootste uitdaging juist om te bedenken hoe het schoenenrek in een kleine ruimte van de flat geplaatst kon worden.

  In dit geval produceerde ze een schoenenrek dat verborgen was in de kast in de woonkamer. tom guave Hij is 2,25 m hoog, 1,50 m breed en 40 cm diep.

  "Je schoenen uitdoen voordat je het huis binnengaat is een terugkerend verzoek van onze klanten, zelfs voordat deze kwestie in een stroomversnelling raakte met de pandemie.

  In dit project vonden we een ideale plek voor de bewoners om hun schoenen op te bergen voordat ze de sociale ruimte van de flat binnengaan", besluit ze.

  Bekijk 10 prachtige inspiraties voor badkamermeubels
 • Meubels & Accessoires Alles over dressoirs: hoe te kiezen, waar te plaatsen en hoe te decoreren
 • Meubels & Accessoires Ladderplank: bekijk dit multifunctionele en stijlvolle meubelstuk
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.