Leer meer over de geschiedenis en productietechnieken van Indiase tapijten

 Leer meer over de geschiedenis en productietechnieken van Indiase tapijten

Brandon Miller

  Heb je je ooit afgevraagd wanneer of hoe de tapijten Dit fundamentele decoratiestuk heeft een rijke en merkwaardige geschiedenis. Indiase tapijten!

  Het idee om materialen met elkaar te verweven tot een weefwerk is waarschijnlijk geïnspireerd door de natuur. Door vogelnesten, spinnenwebben en verschillende dierlijke constructies te observeren, ontdekten ambachtslieden in vroege beschavingen dat ze flexibele materialen konden manipuleren en voorwerpen konden maken die hun leven eenvoudiger zouden maken en de ontdekking van het weven heeft eigenlijk al plaatsgevonden sinds de neolithische revolutie, doorrond 10.000 voor Christus.

  "De kunst van wandtapijt kwam als een natuurlijke evolutie en dateert uit de oudheid, rond 2000 voor Christus, en verscheen op verschillende plaatsen in de wereld tegelijkertijd.

  Hoewel de duidelijkste gegevens over tapijten uit Egypte komen, is het bekend dat mensen in Mesopotamië, Griekenland, Rome, Perzië, India en China ook tapijten maakten met natuurlijke materialen zoals insecten, planten, wortels en schors", zegt Karina Ferreira, creatief directeur en specialist in tapijten bij Huis Maiori een merk gespecialiseerd in hoogwaardige tapijten en stoffen.

  Ken je de geschiedenis van de iconische en tijdloze Eames fauteuil?
 • Architectuur Hoe de epidemieën uit de geschiedenis het huidige huisontwerp hebben gevormd
 • Tuinen en moestuinen Ontdek 4000 jaar tuinevolutie!
 • Karina wijst erop dat het noodzakelijk is om te begrijpen dat de kunst van het weven zich in de loop van duizenden jaren heeft ontwikkeld, door ontdekkingen en experimenten, maar dat oosterse tapijten, de beroemdste ter wereld, een fundamentele structuur hebben.

  "Een tapijt wordt gevormd door een weefsel dat twee verschillende sets draden verweeft op een verticale basis, die de schering (warp) wordt genoemd. De horizontale draad die erboven en eronder verweeft, wordt de inslag (weft) genoemd. De scheringdraden kunnen ook eindigen als decoratieve franjes aan beide uiteinden van het tapijt.

  Zie ook: Kop en keuken: bekijk de voordelen van het integreren van de omgevingen

  Het in elkaar grijpen van schering en inslag creëert een eenvoudige structuur en deze twee structuren zijn essentieel. De schering blijft in een vaste positie als basis zodat de creativiteit van de inslag tot stand komt, die de horizon afbakent en kenmerkend is voor de ontwerpen van de ambachtsman", legt hij uit.

  De creatief directeur vertelt dat in de portfolio van Maiori Casa tapijten uit verschillende delen van de wereld zijn opgenomen, maar de tapijten die het meest betoveren zijn de oosterse tapijten, vooral de Indiase tapijten, die het Perzische tapijt als basis hebben, zeer traditioneel op het moment dat de sfeerdecoratie wordt gekozen. Het ideale tapijt hangt in dit geval af van de persoonlijke smaak, omdat ze allemaal geschiedenis en traditie hebben.

  Indiase tapijten werden in de cultuur van het land geïntroduceerd door de grote magnaat Akbar (1556-1605) die, omdat hij de luxe van de wandtapijten uit het oude Perzië miste, besloot om Perzische wevers en Indiase ambachtslieden samen te brengen om de productie van tapijten in zijn paleis te starten. Tijdens de 16e, 17e en 18e eeuw werden veel Indiase tapijten geweven en gemaakt van de fijnste wol en schapenzijde, altijd van de beste kwaliteit.geïnspireerd op Perzische tapijten.

  "In de loop der eeuwen werden Indiase ambachtslieden onafhankelijk en pasten ze zich aan de lokale omstandigheden aan, waardoor de tapijten meer commerciële aantrekkingskracht kregen door de introductie van laagwaardiger vezels zoals katoen, Indiase wol en viscose.

  Zie ook: Olympisch design: ontmoet de mascottes, fakkels en brandstapels van de afgelopen jaren

  Kort na de onafhankelijkheid van India in 1947 werd de commerciële productie nieuw leven ingeblazen. Vandaag de dag is het land een belangrijke exporteur van kosteneffectieve handgemaakte tapijten, die bekend staan om hun vakmanschap en innovatie in het gebruik van materialen," voegt ze eraan toe.

  5 onfeilbare tips voor het gebruik van spiegels in decoratie
 • Meubels en accessoires Je eigen galeriewand maken
 • Meubels en accessoires 10 projecten met decoratieve frames
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.