Duurzame baksteen wordt gemaakt van zand en hergebruikt plastic

 Duurzame baksteen wordt gemaakt van zand en hergebruikt plastic

Brandon Miller

  Het in India gevestigde bedrijf Rhino Machines heeft de Kiezelzuur Plastic Blok - a duurzame bouwsteen gemaakt van de recycling van gieterijzand/stofafval (80%) en gemengd plastic afval (20%). Het Silica Plastic Block of SPB probeert iets te doen aan het enorme stofafval en de algemene vervuilingsproductie in India, die een ernstig gevaar voor het milieu vormt. Het project werd voltooid in samenwerking met de onderzoeksafdeling van het architectenbureau R + D Studio.

  Het project begon met een zero-waste mandaat van een van de gieterijfabrieken van Rhino Machines . In de beginfase werden experimenten uitgevoerd met gieterijstof op cementgebonden vliegasstenen (7-10% gerecycled afval) en bakstenen van klei (15% gerecycled afval). Voor deze experimenten moesten ook natuurlijke materialen worden gebruikt, zoals cement, vruchtbare grond en water.

  Maar de hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen die in het proces werden verbruikt, was niet genoeg om het afval waard te zijn dat het kon recyclen. Deze tests leidden tot verder onderzoek door de interne afdeling, wat resulteerde in de hypothese om het zand/smeltpoeder te binden met plastic. Plastic gebruiken als bindmiddel, er is geen water meer nodig tijdens het mengen. De blokken kunnen direct na het afkoelen van het gietproces worden gebruikt.

  De SPB's presenteerden 2,5 keer de sterkte van normale rode bakstenen terwijl ze, om verbruikt te worden, ongeveer 70-80% van het smeltstof met 80% minder gebruik van natuurlijke hulpbronnen Na verdere tests en ontwikkeling werden nieuwe mallen gemaakt om ze als straatstenen te testen en de resultaten waren succesvol.

  Zie ook: Doe het zelf: houten wasbord

  Tijdens de periode van vier maanden werden verschillende industrieën zoals ziekenhuizen, sociale organisaties en lokale gemeentebedrijven benaderd om schoon plastic te leveren. in totaal, Zes ton plastic afval en zestien ton stof en zand uit de gieterij-industrie werden verzameld en klaargemaakt voor recycling.

  Aangezien de SPB uit afval bestaat, is de productiekosten kan gemakkelijk concurreren met algemeen verkrijgbare rode baksteen of CMU (concrete masonry unit). Rhino Machines maakt zich nu op om een ecosysteemoplossing te introduceren voor gieterijen in het hele land om SPB's te ontwikkelen en distribueren binnen hun impactzones via CSR (maatschappelijk verantwoord ondernemen - een overheidsinitiatief).van India voor bedrijven om filantropische doelen te adopteren en terug te geven aan de gemeenschap). SPB's zouden kunnen worden gebruikt om muren, toiletten, schoolcampussen, gezondheidsklinieken, bestrating, wegen, enz.

  Zie ook: Woonkamer is gerenoveerd met gipsplaat boekenkast Koolstofvrij huis laat zien hoe het huis van de toekomst eruit zal zien
 • Welzijn Is een kantoor aan huis de beste keuze voor het milieu?
 • Zeekunst 'verpakt' in technologisch billboard in Zuid-Korea
 • Ontdek 's ochtends vroeg het belangrijkste nieuws over de coronavirus pandemie en de ontwikkelingen. Meld je hier aan om onze nieuwsbrief te ontvangen

  Inschrijving geslaagd!

  Je ontvangt onze nieuwsbrieven 's ochtends van maandag tot vrijdag.

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.