Een industriële zolder inrichten

 Een industriële zolder inrichten

Brandon Miller

  " Zolder " is misschien een term die zelden wordt gebruikt in algemene gesprekken, maar als u, net als onze redactie, graag naar buitenlandse series kijkt, hebt u deze waarschijnlijk wel gezien. prachtige flats in Brooklyn of Soho.

  Over het algemeen is deze flatstijl zeer ruim, zonder scheidingswanden, gelegen op hoge verdiepingen en met een industrieel decor Wil je meer weten over de loft, hoe je een industriële zolder en wat gebruik je als decoratie?

  Wat is een loft?

  Eerst het belangrijkste Het woord "loft" komt van Engelse, Germaanse en Scandinavische uitdrukkingen die verwijzen naar de hoogte Niet voor niets: deze ruimtes bevinden zich meestal net onder de plafonds van gebouwen, zoals tussenverdiepingen of zolders.

  Oorspronkelijk waren dit ruimtes net onder de daken van loodsen, pakhuizen, schuren of fabrieken, maar in 1970 begonnen we de loft te zien zoals hij vandaag de dag is. Dit komt doordat de wijk Soho in New York een nieuwe opzet kreeg. deïndustrialiseringsproces De kunstenaars zagen dit als een kans om de ruimte te hergebruiken en begonnen de industriële loodsen als woningen en werkplaatsen.

  Er was toen geen scheiding tussen de woon- en werkomgeving. Alles was geïntegreerd en ruimtelijk. Na verloop van tijd werd het model overgenomen door de vastgoedmarkt en werd het meer elitair Het wordt nu zeer gewaardeerd in New York.

  Zie ook: Gastronomische ruimte: 4 decoratietips: 4 tips voor het samenstellen van je gastronomische ruimte

  Wat is de industriële stijl?

  Gezien hun verloop in de geschiedenis hebben lofts de industriële stijl De stijl is gebaseerd op pretentieloze elementen zoals beton, zichtbare bakstenen Deze materialen worden gepresenteerd in hun ruwe en rustieke vorm, zonder "oppoetsen".

  Daarnaast hecht de industriële stijl waarde aan het behoud van hydraulische leidingen en elektrische installaties Tegenwoordig is gebrand cement de favoriet voor dit type decoratie, dat zowel op de muren als op de vloer kan worden aangebracht.

  Een andere bron die veel wordt gebruikt door industriële liefhebbers is de baksteen In wit of bruin combineren ze met het hout en de zichtbare buizen om de rustiekheid van de omgeving te garanderen. rupsverlichting maakt ook deel uit van de stijl.

  Zie ook

  Zie ook: 5 Airbnb huizen die garant staan voor een spookachtig verblijf
  • Rio's appartement van 32m² is omgetoverd tot een loft met een industriële stijl
  • Wat is een loft? Een complete gids over deze woontrend
  • Industriële en minimalistische accenten kenmerken deze loft van 140 m² in New York

  Hoe zet je een industriële loft in elkaar?

  Tegenwoordig is een industriële zolder kan ontstaan uit een groot pand of een kleine ruimte. Hoe dan ook, de integratie van omgevingen zal de grote bondgenoot van de architect zijn, maar er moet rekening worden gehouden met een aantal punten. Kijk maar:

  Wat te gebruiken bij het inrichten van een industriële loft?

  Omdat de loft geïntegreerde ruimtes oproept, kan de bewoner zijn eigen meubilair gebruiken om de omgevingen te "verdelen", dus de indeling moet goed worden gepland. In kleine industriële lofts is het de moeite waard om in te zetten op een multifunctionele meubels als slaapbanken, uitschuifbare tafels, poefs, enz.

  Gebruik bovendien spiegels om het gevoel van ruimtelijkheid te vergroten. de waarde van het plafond verhogen wat dacht je van een galeriewand Dagelijkse voorwerpen zoals borden, potten, bestek en andere voorwerpen kunnen ook worden gebruikt om de esthetiek van de kamer te verbeteren.

  Welke elementen horen thuis in een industriële loft?

  Gebruik en misbruik de decoratieve stijlvoorwerpen in een loft in industriële stijl: metselwerk, blootliggende elektrische bedrading en leidingen, verbrand cement, beton, metalen, spoorwegverlichting en materialen zoals ijzer en beton Elementen van het stadsleven zoals fietsen, skateboards en graffiti zijn ook welkom.

  Heb je een visuele stimulans nodig om inspiratie op te doen? Bekijk dan hieronder enkele loftprojecten in deze stijl:

  20 industriële loft projecten

  Containerwoning: hoeveel kost het en wat zijn de voordelen voor het milieu
 • Architectuur en bouw De Olympische Winterspelen van Beijing architectuurgids
 • Architectuur en Bouw Ziekenhuis in Bangladesh is 's werelds nieuwste beste gebouw
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.