10 grote fouten bij het opzetten van een thuiskantoor en hoe ze te vermijden

 10 grote fouten bij het opzetten van een thuiskantoor en hoe ze te vermijden

Brandon Miller

  Denk je erover om thuis te gaan werken? We hebben de 10 grootste fouten bij het opzetten van een thuiskantoor en tips om ze te vermijden op een rijtje gezet, met foto's van geweldige projecten ter inspiratie. Bekijk ze:

  Zie ook: Meisjeskamers: creatieve projecten gedeeld door zussen

  Fout: Richt het in als een pashokje

  Hoe het te vermijden: Het grote voordeel van thuiswerken is dat je ruimte er precies zo uit kan zien als jij wilt. Verlies dat potentieel niet door het eruit te laten zien als een hokje! Creatief in elkaar gezette omgevingen motiveren tot werken, terwijl saaie decoraties ervoor zorgen dat je het aan de slag gaan wilt uitstellen. Een manier om de omgeving persoonlijkheid te geven is door je best te doen met verf of stickers op de muren,en investeer in vloerkleden om het gezellig te maken.

  Fout: Het niet afstemmen op je soort werk

  Hoe het te vermijden: Een thuiskantoor is ingewikkelder dan alleen een bureau en een stoel neerzetten. Elk soort werk heeft specifieke behoeften - een leraar heeft veel ruimte nodig om papieren en boeken op te bergen; wie met veel deadlines en informatie werkt, doet het beter met prikborden en prikborden, enzovoort.

  Fout: Baken de ruimte niet af

  Hoe het te vermijden: Met weinig ruimte is het soms nodig dat het thuiskantoor deel uitmaakt van de woonkamer of zelfs de slaapkamer. Als dit het geval is, is het de moeite waard om te investeren in meubels en accessoires die de omgeving visueel scheiden, of het nu gaat om vloerkleden, gordijnen of schermen - vooral als het huis altijd vol mensen is. Zo baken je je hoekje af en maak je duidelijk dat het niet onderbroken mag worden.

  Fout: Niet nadenken over opslagruimtes

  Hoe het te vermijden: Elk kantoor heeft opbergruimte nodig. Analyseer de omgeving en investeer in wat het meest geschikt is: een bureau met veel laden, een planbord, dozen, modulaire rekken, planken... er zijn genoeg opties!

  Fout: Te veel meubels gebruiken

  Hoe het te vermijden: Als een scherm te veel ruimte inneemt, is het beter om het kantoor af te bakenen met een vloerkleed; als je al een imposant bureau hebt, geef dan de voorkeur aan meer minimalistisch ondersteunend meubilair. Anders zal het niet moeilijk zijn om je een beetje claustrofobisch te voelen.

  Fout: De muren niet benutten

  Hoe het te vermijden: Als er geen ruimte is voor planken en ander meubilair op de vloer, gebruik dan de muren! Installeer planken, geperforeerde planken en eventueel zelfs een uitschuifbare tafel die alleen wordt uitgeklapt als het tijd is om te werken.

  Fout: Kiezen voor mooie maar ongemakkelijke stoelen

  Hoe het te vermijden: Wie van thuis uit werkt, zit een groot deel van de dag op dezelfde stoel, dus is het noodzakelijk om waarde te hechten aan ergonomie. Dit betekent dat je een te mooi meubelstuk moet opofferen voor een comfortabel exemplaar, bij voorkeur met instelbare hoogte om het af te stemmen op de afmetingen van het bureau.

  Fout: Plaats de tafel voor een raam

  Hoe het te vermijden: Werken met uitzicht is goed, maar je moet lang nadenken voordat je je bureau voor een raam zet. Overdag valt er direct licht op het bureau en op de mensen met wie je werkt, wat ongemak veroorzaakt. Overweeg gordijnen, jaloezieën of zet het bureau op zijn kant, loodrecht op de muur van het raam.

  Fout: Geen reservelampen

  Hoe het te vermijden: Om hoofdpijn te voorkomen - letterlijk - investeer in een goede tafel- of vloerlamp.

  Zie ook: De beste bekledingswinkels in SP, door Patrícia Martinez

  Fout: De kabels ongeorganiseerd achterlaten

  Hoe het te vermijden: Ongeorganiseerde kabels zorgen ervoor dat zelfs de mooist ingerichte kamer er saai uitziet. Maak gebruik van de opbergtips in het artikel "Leer hoe je kabels en snoeren in huis organiseert" en overwin dit probleem!

  Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.