Eetkamerbuffetten: tips om te kiezen

 Eetkamerbuffetten: tips om te kiezen

Brandon Miller

  Wat moet deel uitmaken van een kamer? Om te beginnen met het plannen van een nieuwe kamer, is het essentieel om het doel van elk stuk dat aanwezig zal zijn te begrijpen en de stukken aan te schaffen die het beste voldoen aan de kenmerken van de plek en de behoeften van de bewoners.

  En in de eetkamer Als het gaat om het invoegen van de buffet Daarom heeft de architect Giselle Macedo en interieurontwerpster Patrícia Covolo hun doel te verduidelijken, de punten waarop u moet letten voordat u tot aankoop overgaat en inspiraties met projecten die door hen zijn uitgevoerd. Bekijk het:

  Waar is het buffet voor?

  De belangrijkste redenen voor de aanwezigheid van het buffet in de eetkamer kunnen worden samengevat in de combinatie tussen bruikbaarheid en veelzijdigheid. Dit komt omdat het meestal lange en rechthoekige uiterlijk opbergruimte biedt voor serviesgoed, schalen, Amerikaanse spelletjes, bestek, glazen en andere voorwerpen die bij verschillende gelegenheden worden gebruikt, maar ook voor decoraties op de basis en als ondersteuning voor bewoners tijdens het eten.

  Maar, verbazingwekkend genoeg, is het gebruik niet beperkt tot dit: het buffet gaat verder dan het diner en kan worden beschouwd als een element in TV lounges of kantoren om elektronische apparaten te ondersteunen, of zelfs in de balkon gastronomische ruimte of het integreren van landschapsarchitectuur.

  Het bewijst een "joker" te zijn in de samenstelling van omgevingen en kan ook worden gebruikt om kamers af te bakenen in zeer grote en geïntegreerde woonkamers.

  Buffet x dressoir

  Hoewel ze qua esthetiek op elkaar lijken, ligt het belangrijkste verschil in hun structuur.

  Zie ook

  • Woonkamerrekken: 9 verschillende stijlideeën om je te inspireren
  • Ontdek hoe je salontafels, bijzettafels en eettafels kiest
  • Vierkant, rond of rechthoekig: wat is het ideale formaat voor een eettafel?

  Zie ook: SONY viert 40e verjaardag Walkman met epische vertoning

  Volgens ontwerpster Patrícia is de buffet wordt gekenmerkt door het feit dat het een meubelstuk is met deur en laden met diepte voor opslag, terwijl de dressoir naast de boven- en zijpoten hebben maximaal twee legplanken.

  De functionaliteit van het dressoir is daarom beperkt tot het ondersteunen van objecten in plaats van ze op te bergen. huisingang waar de bewoner de sleutels en correspondentie kan bewaren en kan tentoonstellen wat hij maar wil.

  5 tips voor het kiezen van een buffet:

  1. maak een overzicht van de spullen die erin worden bewaard

  Het uitgangspunt is altijd om aan de collectie van de bewoners te voldoen: "de eerste stap is om een lijst te maken met de items die de bewoner in het meubelstuk wil opbergen. Alleen met deze visie kunnen we de afmetingen van het meubelstuk bepalen - zoals de hoogte van de planken en het aantal lades," legt de interieurontwerper uit.

  De juiste en evenwichtige indeling maakt het immers gemakkelijker om bij de inhoud te komen en schoon te maken. De laden en nissen, naast andere tussenschotten, helpen samen met de meubeldeuren om de ophoping van stof te verminderen.

  2. meten wat wordt opgeslagen

  Een ander detail dat net zo belangrijk is als weten wat er wordt opgeborgen, is weten wat de afmetingen van elk item zijn. Het ideale buffet is het buffet dat de inhoud comfortabel en veilig vasthoudt.

  En dit is essentieel bij het onderbrengen van de schalen, want als ze verschillende hoogtes hebben, kan de ruimte kleiner worden. In dit geval geven professionals altijd een schrijnwerk op maat aan, omdat de standaardmaat mogelijk niet voldoet aan de behoeften van het huis.

  3. kies de locatie van het huis en vergelijk de metingen

  Pas nadat de hamer is geslagen op de plaats van het meubelstuk begint het inrichtingsproject met het overwegen van de afmetingen. Deze definitie gaat ook gepaard met circulatie-eisen - het meubelstuk mag de doorstroming van de kamer niet belemmeren, noch de doorgang wanneer deuren en laden worden geopend.

  4. Reserveer altijd een lade voor bestek

  Zie ook: Deze orchidee is als een baby in een wieg!

  Het buffet kan het ideale meubel zijn om die speciale bestekset in op te bergen! De architecte Giselle Macedo stelt bijvoorbeeld voor om een deel op maat en in fluweel uit te voeren, omdat het naast de elegantie ook bijdraagt aan het behoud.

  5. passen bij het decor

  Zelfs als tegenwoordig de mix van stijlen in decoratie een realiteit is en de omgeving modern maakt, is het waardevol om voorzichtig te zijn met overdrijvingen. De meubels moeten nuttig zijn voor het dagelijks leven en organisatie en toch deel uitmaken van de decoratie.

  Voor het perfecte resultaat probeer je het stuk te matchen met de eettafel, maar de twee hoeven niet dezelfde kleur of afwerking te hebben - houd gewoon in gedachten dat de setting harmonieus moet zijn.

  Onderhoud

  Vergeet niet om rekening te houden met het type materiaal dat wordt gebruikt, volg de specifieke reinigingsaanbevelingen op en overbelast de planken niet. "De planken niet te zwaar belasten is een van de manieren om een goed gebruik en een lange levensduur van buffetten te garanderen. We zorgen er ook voor dat de bovenkant wordt beschermd, zodat contact met warme en koude gerechten het hout niet beschadigt", besluit Giselle.

  Privé: Wat definieert vintage meubelen precies?
 • Meubels en accessoires Hoe kies je de juiste deur voor je huis?
 • Meubels en accessoires Hoe maak je een schilderijenwand in een huurwoning?
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.