16 ideeën voor decoreren met tegels

 16 ideeën voor decoreren met tegels

Brandon Miller

  Dankzij voortdurend evoluerende ontwerpen zijn tegels, zeer functionele en decoratieve materialen, uit de achtergrond van een badkamer of keukenruimte verdwenen en staan ze nu zowel binnen als buiten in de schijnwerpers.

  De nieuwste tegelideeën en -trends gaan verder dan backsplashes (hoewel nog steeds een belangrijke overweging en een prachtige look) om moderne huizen op te laten vallen en die laatste decoratieve toets toe te voegen aan elk type ruimte.

  1. cottagecore

  Cottagecore, een stijl die het plattelandsleven idealiseert, is ook een blijvertje. Waarom zou je deze twee trends niet met elkaar verenigen? Dat kan door het ontwerp klein en neutraal te houden, zodat de rest van het interieur voor zichzelf kan spreken.

  Zie ook

  Zie ook: Wetenschappers identificeren 's werelds grootste waterlelie
  • Gele betegelde muren voegen charme toe aan dit appartement in São Paulo
  • Roze in het decor: hoe kleed je je huis aan met lichtheid?

  2. warme en uitnodigende kleuren

  Als je aan het huis denkt, is het waarschijnlijk de bedoeling dat de ruimte uitnodigender (en gezelliger) wordt, dus ga voor een palet van warmere, op de natuur geïnspireerde tinten.

  3. opvallende kleuren

  Als je huis gezelliger oogt met lichtere ruimtes, kunnen levendige kleuren een goede optie zijn om toe te passen op de tegels.

  4. halve muur

  Het is mogelijk om de trend van halve muren met tegels te volgen. Het leuke is dat je het ook zo kunt doen dat het doorloopt met de vloer of het plafond!

  5. verbinding met de natuur

  Gebruik tegels om je binnenruimte met buiten te verbinden door aardse en/of groene kleuren te kiezen!

  6. vormen

  Hoewel het gebruikelijker is om tegels in vierkante of rechthoekige formaten te gebruiken, kunnen andere vormen ook een goede optie zijn om te innoveren bij het ontwerpen!

  Zie ook: Maak kennis met de duurzame ranch van Bruno Gagliasso en Giovanna Ewbank

  7. pas de voegen aan

  Een deel van de constructie of het voegwerk is niet je vijand! Gebruik het in je voordeel, als complementaire of contrasterende kleur. Hoe dan ook, het resultaat is ongelooflijk!

  Bekijk meer inspiratie voor het gebruik van tegels in decoratie!

  *Via Echte huizen

  Wat is het favoriete huiselement van elk sterrenbeeld?
 • Decoratie Broerslaapkamer: hoe maak je de juiste balans tussen keuzes?
 • Monochrome decoratie: hoe verzadigde en vermoeiende omgevingen te vermijden
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.