Tips voor decoreren met behang

 Tips voor decoreren met behang

Brandon Miller

  Voor liefhebbers van kleurrijke kamers met designs de bureaublad Een goede keuze kan het belangrijkste decoratiestuk worden.

  Met variëteiten naar ieders smaak - met discrete prints, alleen kleur of textuur, of de meest extravagante met sterke tinten, prints en zelfs 3D - kunnen er veel twijfels ontstaan wanneer het project wordt voorbereid.

  Maar afgezien van voorkeuren zijn er aspecten waarmee rekening moet worden gehouden, vooral om een goed resultaat te krijgen. Architecten Giselle Macedo en Patricia Covolo, van Macedo & Covolo Advocatenkantoor nemen alle twijfels weg en maken alles duidelijk - van materialen en keuzes tot het gebruik.

  Materialen

  De markt biedt behangpapier dat is gemaakt van drie grondstoffen: cellulose, de meest voorkomende, vinyl, PVC en Non Woven. De beslissing hangt af van de kamer waarin hij wordt geïnstalleerd.

  Over het algemeen wordt vinyl gekozen voor omgevingen waar reiniging op prijs wordt gesteld. In keukens of eetruimtes Behang kan bijvoorbeeld een prachtige uitstraling geven en om het schoon te maken heb je alleen een vochtige doek en afwasmiddel nodig.

  Zie ook

  • Leer vloeren en muren leggen
  • 18 manieren om muren in elke stijl te decoreren
  • Schalen aan de muur: vintage die super trendy kunnen zijn

  Voor kamers met vochtigheid, zoals badkamer Non Woven is een uitstekende oplossing, maar mag alleen worden toegepast op plaatsen met ramen en als het niet heel intensief wordt gebruikt - zoals in de wasserij, waar af en toe stoom voorkomt.

  De beste tips voor wie

  • Kies het juiste type materiaal voor die ruimte
  • Bepaal je doel en kies een papiersoort die het verschil maakt, de look aantrekkelijker maakt of gezelligheid biedt
  • Investeer in kwaliteit
  • Specialisten inhuren voor installatie
  • Vergeet niet alle maten van de muren op te nemen

  Het behang kan verschillende functies en wensen vervullen in het decor. Naast veelzijdigheid en eenvoudige toepassing is het belangrijkste doel om persoonlijkheid in de omgeving te brengen - waardoor een saaie muur, de attractie van het huis wordt. Denk na over het doel en het idee dat je wilt uitvoeren. Lichte tinten zorgen voor rust en intensere tinten voegen vreugde en plezier toe.

  Op kinderkamers De dierenmotieven zijn speelse accenten en de belettering en geometrische vormen hebben een vintage-geïnspireerde stijl.

  Zie ook: Keukens: 4 decoratietrends voor 2023

  "De beslissing draait om de persoonlijke smaak van de bewoners en hun persoonlijkheid. Alles moet gecombineerd worden zodat ze zich goed voelen op de plek en er lang mee kunnen leven," zeggen de professionals.

  Snelheid van uitvoering

  Zie ook: Nieuw jaar, nieuw huis: 6 tips voor goedkope renovaties

  Alsof alle genoemde voordelen nog niet genoeg waren om je te doen besluiten, is dit de snelste optie voor wie het uiterlijk van het huis wil veranderen. Om het aan te brengen zijn immers geen verflagen nodig, waardoor de installatie effectiever is.

  Gordijnen voor kamerdecoratie: 10 ideeën om te kiezen
 • Meubels & Accessoires Krukken: hoe kies je het beste model voor jouw huis?
 • Meubels en accessoires Keukenverlichting: bekijk 37 modellen om te innoveren in decoratie
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.