Hoe je zonder angst kleurrijke vloerkleden als decoratie kunt gebruiken

 Hoe je zonder angst kleurrijke vloerkleden als decoratie kunt gebruiken

Brandon Miller

  De volgende tips helpen je bij het kiezen van het juiste vloerkleed en de beste manier om het te gebruiken.

  1. kies neutrale meubels

  Aangedreven door Videospeler wordt geladen. Afspelen Video afspelen Overslaan Achteruit Unmute Huidige tijd 0:00 / Duur -:- Geladen : 0% 0:00 Stream Type LIVE Zoeken naar live, momenteel achter live LIVE Resterende tijd - -:- 1x Afspeelsnelheid
   Hoofdstukken
   • Hoofdstukken
   Beschrijvingen
   • beschrijvingen uit , geselecteerd
   Ondertitels
   • ondertitelingsinstellingen , opent het dialoogvenster voor ondertitelingsinstellingen
   • ondertitels uit , geselecteerd
   Audiospoor
    Beeld-in-beeld Volledig scherm

    Dit is een modaal venster.

    De media konden niet worden geladen omdat de server of het netwerk faalde of omdat het formaat niet wordt ondersteund.

    Begin van dialoogvenster. Escape annuleert en sluit het venster.

    TekstkleurZwartWitRoodGroenBlauwGeelMagentaCyaanOpaciteitOpaqueSemi-Transparent TekstachtergrondkleurZwartWitRoodGroenBlauwGeelMagentaCyaanOpaciteitOpaqueSemi-TransparentTransparentOpschriftgebied AchtergrondkleurZwartWitRoodGroenBlauwGeelMagentaCyaanOpaciteitTransparentSemi-TransparentOpaque Lettergrootte50%75%100%125%150%175%200%300%400%TekstrandstijlNoneRaisedDepressedUniformDropshadowFontFamilieProportioneel schreefloosMonospace schreefloosProportioneel serifMonospace serifCasualScriptSmall Caps Alle instellingen terugzetten naar de standaardwaarden Gereed Modaal dialoogvenster sluiten

    Einde dialoogvenster.

    Advertentie

    Kies kleuren als houtskool, koffie en wit voor de grotere delen van de kamer, zoals de bank. Dit helpt om een frisse wind te laten waaien door de kamer die een kleurrijk tapijt krijgt. Bovendien hoef je de kleur van het tapijt niet af te stemmen op de bank, hierdoor kun je nieuwe combinaties en veranderingen maken wanneer je maar wilt.

    Herhaal wat van de kleur van het tapijt in de accessoires

    Als je het tapijt wilt integreren met de omgeving, is het de moeite waard om een standaardkleur te nemen en die te gebruiken in kleine accessoires. In deze ruimte werd het blauw van het tapijt gerepliceerd in de verlichting, terwijl het groen werd herhaald in de kussens van de woonkamer ernaast.

    3. gebruik krachtige kleuren op de muren

    Het tapijt dat in een nogal levendig blauw is geverfd, zou je doen denken dat je beter in witte muren kunt investeren. Integendeel, een levendige en verfijnde kleur zoals dit donkergrijs kan de kleur van het tapijt nog meer accentueren.

    4. weet wat je zoekt

    Je kunt stapelverliefd worden op een vloerkleed, maar denk goed na of het echt bij je ruimte en je stijl past voordat je het koopt. Het heeft geen zin om een limoengroen stuk te kopen als je meestal op een meer traditionele manier decoreert, vooral niet als de ruimte al is ingericht en het vloerkleed later komt.

    5. gebruik een leuke stijl

    Als je kiest voor een kleurrijk vloerkleed zoals dat op de foto, kun je het beste enkele van de andere hoofdelementen van de kamer in meer neutrale tinten houden en dan gaan voor accessoires, kunstwerken en kleurrijke bloemen.

    6. behandel zwarte en witte vloerkleden als jeans (ze passen overal bij!)

    Soms trekt het patroon meer de aandacht dan de kleur, maar als je een zwart-wit vloerkleed hebt gekozen, is de kans groot dat het overal bij past.

    Zie ook: Leer hoe je een cannelloni met spinazie en ricotta bereidt

    Tapijt en tafel in balans

    Als het tapijt in de woonkamer komt te liggen en je wilt dat het eruit springt, zonder dat meubels het verbergen, overweeg dan een salontafel van glas of acryl. Zo trekt het tapijt alle aandacht naar zich toe.

    Zie ook: Muurschildering: 10 ideeën in ronde vormen

    8. Kies voor monochroom

    Als je niet van kleuren mengen houdt, kun je een kleur kiezen die je mooi vindt en die meerdere keren herhalen, waarbij je de tinten varieert en lichtere tinten toevoegt, zoals wit. Deze techniek is goed voor het integreren van omgevingen. Als de kamer te groot is, kan rood bijvoorbeeld te intens zijn om meerdere keren te herhalen. Groenen en blauwen werken goed.

    9. plaats op de ladder

    Passeerplaatsen zoals een gang of zelfs de trap zijn perfect om een kleurrijk vloerkleed met felle print te verwelkomen. Omdat we er snel langslopen, is het moeilijker om last te krijgen van bewegingsziekte.

    10. Als je een huisdier hebt, investeer dan in een kleurrijk tapijt met patroon.

    De kleuren en patronen verbergen vlekken, haren en vlekken van huisdieren beter. Natuurlijke vezels, zoals wol, zijn beter omdat ze vuil gemakkelijker verwijderen - meer dan synthetische vezels.

    Bron: Houzz

    Brandon Miller

    Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.