Hoe plant en verzorg je een glas melk?

 Hoe plant en verzorg je een glas melk?

Brandon Miller

  Het beroemde glas melk behoort tot het geslacht Zantedeschia, dat oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Met zijn enorme, exotische bloempluimen raakt de plant nooit uit de mode.

  Ze bloeien van vroeg tot laat in de zomer op stevige rechtopstaande stengels. Het prachtige blad draagt bij aan hun sierwaarde - de weelderige bladeren zijn breed en heldergroen, vaak gespikkeld met wit of zilver.

  De meeste zijn zacht en de wortelstokken of vlezige wortels kunnen tijdens de winter worden bewaard en de volgende lente opnieuw worden geplant.

  Hoe groeien

  Koop milk cups als wortelstokken of als potgekweekte planten. Kweek in multifunctionele compostpotten zonder turf op een zonnige plek zonder intense kou, binnen of buiten.

  Zie ook: 29 decoratie-ideeën voor kleine slaapkamers

  Regelmatig water geven en voeden, dan in de herfst naar binnen halen om te overwinteren voor het volgende jaar opnieuw te planten.

  Waar groeien

  Kweek ze op een goed verlichte vensterbank, in een wintertuin of in een verwarmde kas. Melkcupjes kunnen in de tuin, in potten of in een bloembed worden gekweekt.

  Een lichte plek die goed verlicht wordt door de sterkste middagzon is ideaal. Vermijd volledige schaduw, maar de planten verdragen gedeeltelijke schaduw. Ze moeten beschermd worden tegen de wind.

  Hoe spinlelie planten en verzorgen
 • Tuinen en groenten Hoe geraniums planten en verzorgen
 • Tuinen en groenten Hoe te planten en te verzorgen in het voorjaar
 • Hoe te planten

  Milk cup groeit uit dikke wortelstokken of vlezige wortels die worden verkocht als ze slapend zijn in de winter of lente. Kant-en-klare planten kunnen worden gekocht in de lente en zomer, meestal als ze in volle bloei staan.

  Om te kweken uit slapende wortelstokken, plant 8-10cm diep in een goede multifunctionele compost zonder turf. Of pot op en begin binnen te kweken voor een snellere bloei.

  Planten die binnenshuis worden gekweekt, moeten geleidelijk worden afgehard of geacclimatiseerd aan de buitenlucht door ze steeds langer buiten te laten staan.

  Zie ook: Meubels voor het thuiskantoor: wat zijn de ideale stukken?

  Als je lelies in aarde kweekt, verbeter de grond dan door veel goed verteerde compost of een bodemverbeteraar toe te voegen. Verspreid de planten 30-45 cm uit elkaar.

  Hoe zorg ik voor

  Regelmatig water geven is belangrijk om een mooie groei te behouden. Het beste is om de compost vochtig te houden, maar pas op dat je niet te veel water geeft.

  Zodra de bloeiende knoppen verschijnen, elke drie tot vier weken voeden met een kaliumrijke vloeibare meststof, zoals vloeibare tomatenmest. Verwijder regelmatig dode en verwelkte bloemstengels en bladeren.

  Nadat de bloei voorbij is, moet je het melkglas nog enkele weken blijven voeden en water geven, waarbij je ervoor moet zorgen dat je niet te veel water geeft, totdat de bladeren beginnen af te sterven.

  Lelies die in de grond groeien, moeten worden uitgegraven en de wortelstokken moeten worden bewaard in bakken met vochtige compost voor de winter op een koele plaats op plaatsen waar het erg koud is. Plant de wortels aan het einde van de winter opnieuw in vochtige compost en plaats ze op een warme plaats om te beginnen met groeien.

  Hoe te vermeerderen

  Verdeel de wortelstokken aan het einde van de winter voordat je ze opnieuw plant.

  Lelie kweken: problemen oplossen

  Bladluizen kunnen een probleem zijn, vooral op planten die binnenshuis groeien. Inspecteer de onderkant van de bladeren regelmatig en zoek ook naar een kleverige substantie op het oppervlak onder de plant: dit is honingdauw, geproduceerd door bladluizen en ander ongedierte.

  Er kunnen verschillende behandelingen worden gebruikt om bladluizen te bestrijden, maar als de plaag in een vroeg stadium wordt ontdekt, volstaat het vaak om ze met de hand te pletten.

  * Via Tuinders Wereld

  Privé: 22 inspiratie uit kassen binnenshuis
 • Tuinen en groenten 15 ideeën voor potten gemaakt van keukengadgets
 • Tuinen en groenten 30 perfecte planten voor beginners
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.