Kantoor in Manaus heeft een bakstenen gevel en productieve landschapsarchitectuur

 Kantoor in Manaus heeft een bakstenen gevel en productieve landschapsarchitectuur

Brandon Miller

  Hoe bouw je in een stedelijk gebied dat zo dicht bij het bos ligt? Welk type architectuur past het beste bij deze context? In Manaus heeft de architectuurstudio Laurent Troost nodig om over deze kwesties na te denken om het ontwerp van dit archeologiebureau te kunnen maken.

  Volgens de architecten is het resultaat een soort "manifest van de noodzakelijke hernieuwde toenadering tussen het stedelijke en de natuur".

  Een voorbeeld hiervan is de opeenvolging van driedimensionale portieken, gemaakt van glad betonstaal, die dienen als geleiders voor verschillende soorten klimplanten (geplant in bloembakken aan de zijkanten van het perceel), in een herlezing van de industriële typologie.

  Zie ook: Kleur en de effecten ervan Bedrijfsgebouw in Medellin biedt meer gastvrije architectuur
 • Architectuur en Bouw Loft in industriële stijl brengt containers en sloopstenen samen
 • Architectuur en Bouw 424m² huis is een oase van staal, hout en beton
 • Terwijl ze groeien, definiëren de planten een dubbelhoge ruimte, als een "afdak". Tegelijkertijd geven ze schaduw aan de ontspanningsruimte en het kantoor, waardoor een tropisch, luchtig en verfrissend microklimaat ontstaat.

  Een ander hoogtepunt is de productieve landschapsarchitectuur: de meeste soorten die in de omgeving worden gebruikt zijn PANCs (niet-conventionele voedselplanten), zoals taiobas, passievrucht en lambari-roxo.

  De holle gevel van massief baksteen geeft meer privacy aan het recreatiegebied, laat de overheersende wind door en onthult discreet de diepte van het perceel.

  Zie ook: Kerstversiering: 88 doe-het-zelf-ideeën voor een onvergetelijke kerst

  In de gastronomische ruimte kreeg het dak een automatisch irrigatiesysteem dat het opgevangen regenwater over de sandwichpan gooit om de ontspannings- en werkruimte fysiek te koelen.

  Zonder dakgoot laat het dak dit water op de zijbedden vallen en het geluid helpt om een sfeer van welzijn te creëren.

  Architectuur die bestand is tegen klimaatverandering: bekijk dit huis in Miami
 • Slotenmakers voor architectuur en bouw: hoe ze te gebruiken om projecten op maat te maken
 • Architectuur en bouw Plattelandsarchitectuur inspireert woning in het binnenland van São Paulo
 • Brandon Miller

  Brandon Miller is een ervaren interieurontwerper en architect met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Na het behalen van zijn diploma in architectuur, ging hij werken met enkele van de beste ontwerpbureaus in het land, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en de ins en outs van het veld leerde kennen. Uiteindelijk ging hij zelfstandig verder en richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op dat zich richtte op het creëren van mooie en functionele ruimtes die perfect aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van zijn klanten.Via zijn blog, Follow Interior Design Tips, Architecture, deelt Brandon zijn inzichten en expertise met anderen die gepassioneerd zijn door interieurontwerp en architectuur. Op basis van zijn jarenlange ervaring geeft hij waardevol advies over alles, van het kiezen van het juiste kleurenpalet voor een kamer tot het kiezen van het perfecte meubilair voor een ruimte. Met een scherp oog voor detail en een diep begrip van de principes die ten grondslag liggen aan geweldig design, is Brandon's blog een go-to-resource voor iedereen die een prachtig en functioneel huis of kantoor wil creëren.